Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

sory, nei rozumiem

możesz podac w krokach to

to wybierasz ~/page.php?id=harv ("~" adres Twojej WWW) -> Detekcja (zakładka) -> Skrypt: Niezdefiniowane.

- chodzi tu o jakieś masowe zaciaganie adresów pod "~" ?

- bo same wklejenie wszyskich adresów do Detekcji to nei stanowi problemu

I tak jak pisałem wcześniej to "Ilość katalogów do detekcji: 16. Aktualnie sprawdzam wp" ale nie szuka po innych skryptach wypko "wp" i nie wiem skąd te '"16" sobie wziął

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

- bo same wklejenie wszyskich adresów do Detekcji to nei stanowi problemu

Właśnie miałem na myśli wklejenie WWW do detekcji.

I tak jak pisałem wcześniej to "Ilość katalogów do detekcji: 16. Aktualnie sprawdzam wp" ale nie szuka po innych skryptach wypko "wp" i nie wiem skąd te '"16" sobie wziął

Jestem po % i staram się zrozumieć to zdanie i chyba chodzi o to że masz 16 katalogów do detekcji i stara Ci się przypisać do danego typu i akurat tym typem jest WP

@Tom:-)

nie możliwe jest, żeby przy ustawieniach o których piszesz dodało 3 krotnie więcej. Używam tej samej dodawarki i jeszcze nigdy nie przekroczyło mi więcej niż wartość w speed.php - niemożliwe i będę się przy tym upierał.

Opcja MAX -> to maksymalna całkowita ilość wpisów. Czyli nie chcesz pakować więcej niż 100 wpisów, wpisujesz 100. Po osiągnięciu/przekroczeniu już więcej do tego skryptu nie doda.

Nie ma jeszcze automatycznego usuwania błędnych - można to zrobić łatwo na listach po kliknięciu w nieudane. Przygotuję oczywiście możliwość wykasowania nieudanych danego typu.

zxc999 -> Oczywiście musisz skorzystać z modułu "Harvester", zakładka "Detekcja". DonLinkage z dużymi listami będzie dość długo się męczył. Szczególnie jeśli jest to niezidentyfikowany przez Ciebie skrypt. W takim przypadku musisz wybrać w zakładce detekcji opcję skryptu "Niezidentyfikowany". W takim przypadku każdy adres będzie sprawdzany tyle razy, ile donlinkage obsługuje skryptów (Mocno wydłuża to cały proces. Nie wykluczam przyśpieszenia opcji, ale to daleko na liście todo). Jeśli masz listę poukładaną skryptami, to po prostu z listy wybierasz odpowiedni skrypt. Po przeprowadzeniu detekcji zidentyfikowane adresy (potwierdzone) znajdą się na listach "Znalezione i zweryfikowane". A z tych list już przenosisz sobie do baz prywatnych i możesz zacząć dodawać wpisy bądź rejestrować konta (w przypadku WP i Wiki).

Jeśli przyporządkujesz na przykład wszystkie do WP a znajdzie się adres np, do DonMini, to po prostu nie doda do katalogu.

PS. Jak są jeszcze jakieś pytania to śmiało, czasem może mi coś umknąć więc proszę się nie bać upomnieć o odpowiedź :D

niemożliwe i będę się przy tym upierał

Sprawdzą to jeszcze. Wpiszę w dniu dzisiejszym wartości jakie są i zobaczę to jutro. Obecnie mam 10/day, 10 speed i 10 max.

Mocno wydłuża to cały proces

Inni pomagają więc ja też pomogę chodź czas mówi nie. Napisze jak to przyspieszyć (i nie tylko to).

Potrzebujesz FF + ReloadEvery. Otwierasz (w tym przypadku): ~/cron_harv.php. Jak się załaduje strona klikasz PPM i wybierasz: Odświeżanie -> Ustawienia użytkownika i podajesz 1 sek. Jeśli jest to za często (hosting odmawia posłuszeństwa) można można wybrać Odświeżanie -> Odśwież co 5 s

Korzystam ze tego sposoby dla wszystkich cron.php DLA i się w 100% sprawdza. Zresztą nie tylko tutaj i nie tylko w takich sprawach :-)

Mam pytanie do Hevastowania katalogów:

1 Jak dodaje adrsy do "Detekcji" to prawdza pozniej adrsy ... -> "Ilość katalogów do detekcji: 16. Aktualnie sprawdzam wp"

- nie widziałem aby spradzał inne niż "wp" !

- nie da się zrobić podglądu jakei adresy spradza (gdzieś je dodaje i przepadają)

- gdy skączył spradzanie wyswietla komunikat "Ilość katalogów do detekcji: 0. Aktualnie sprawdzam" - jest on troche dziwny bo powinno być "Aktualnie nie prawdzam"

to.png

- po kliknięciu na "Przenieś do rejestracji" dodał do 5737 adresów ale gdzie?

w prywatnych ich nie ma, ani w publicznych

- czemu po "Przenieś do wybranej bazy" nie znikają one z listy tylko dalej są wyświetlane i mogę dalej klikać na przycisk?

- i jak przenoszę "komentarze WP' to terz nie dodał ich

- ja kliknę na Wiki to link wskazuje na q=w - tu jest błąd chyba

- czy wszystkie adresy mam poprawie zaciągnięte tz. czy na pawdę w podstawowej bazie nie ma WP, Wiki ?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Proszę się przyjrzeć czy sprawdza inne :) U mnie wyszukuje wszystkie typy. Co do komunikatu jest to drobnostka, ale zapisałem do poprawy :) Podgląd jest widoczny po odpaleniu crona w przeglądarce.

Po kliknięciu "Przenieś do rejestracji" przenosi do rejestracji, innej opcji nie ma. Przy wiki jest błąd - zapisane i poprawiane. Najpewniej w poniedziałek, może jeszcze dzisiaj będzie aktualizacja.

W podstawowej bazie jest Wiki i WP, ale do rejestracji. Trzeba skorzystać z rejestracji: Moduły>>rejestracja kont.

- jak odpalić crona w przeglądarce? dla wszystkich adresów

- i jak przenoszę "komentarze WP' to też nie dodał ich

- po kliknięciu na "Przenieś do rejestracji" dodał do 5737 adresów ale gdzie?

w prywatnych ich nie ma, ani w publicznych ale gdzie je dodaje, powinno do prywatnych przecież

- "Po kliknięciu "Przenieś do rejestracji" przenosi do rejestracji, innej opcji nie ma" a gdzie ta 'Rejestracja" jest , gdzie ma główna baze - prywatne czy publiczne?

- wpisujesz w pasek adresu: twojdonlinkage.pl/cron.php i tak dla każdego crona który chcesz odpalać

- komentarze WP przenosi do prywatnych

- tak jak nazwa wskazuje "Przenieś do rejestracji" przenosi do rejestracji

- lista adresów do rejestracji: Moduły>Katalogi i po środku tabeli są adresy do rejestracji (zarówno WP jak i Wiki)

Na ~/page.php?id=listy mam:

WordPress do Rejestracji 6294

Wiki do Rejestracji 2692

Te dane pokazują mi się nawet jak jestem zarejestrowany. Coś jest nie tak?

I czy jest możliwość tak jak jest to w publicznej bazie podanie ilości dla bazy priv? Teraz abym się dowiedział o ilości muszę kliknąć w każdy typ

Gdyby znikało, to ponowna rejestracja nie byłaby możliwa.

Racja. DLA może się rejestrować wielokrotnie do tego samego WP. Dzięki

Pożyczyłem sobie 3 prywatne proxy i nadal mam w monitoringu czyli: Google zablokowało wyniki wyszukiwań dla tego IP. Używaj dobrych PROXY!

Nie ważne jakie używam czy włączam/wyłączam proxy dla sprawdzania zawsze jest tak samo

Załączam listę 1000+ zaindeksowanych Wiki, do których udało mi się zarejestrować DonLinkage. Oczywiście są to domeny unikalne względem udostępnionej bazy przez autora programu. Skuteczność dodawania artykułów na poziomie ok 50%, ale jeszcze mi dodaje, więc biorąc pod uwagę całą bazę może to ulec zmianie na +/-.

https://www.mediafire.com/?41ritfms9tixeh8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności