Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

A da się coś z tym zrobić?

P.S. Mimo podmiany pliku wiki który podesłałeś i tak po "rejestracji" jest 0 wiki

P.S. 2 Wdzoraj dodałem nową bazę wp priv i zarejestrowała w 1058 wp jednak po zakończeniu dodawania mam 291/292 (grupa 10 projekt 480) jak byś mógł spojrzeć.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rano na to zerknę :)

Jeśli chodzi o ponowne dodawanie, na razie musi tak zostać. Musiałbym całkiem przebudować DonLinka.

Przy większej ilości zalecam zrobienie sobie kilku kopii dodawarki ja to robię w podkatalogach, i nie dość że szybko dodaje bo można sobie postawić nawet 15 kopii dodawarki na serwerze (jeden człowiek robił testy na tanim VPSie chyba 30zł na miesiac i zadowolony był) ja mam teraz 4 kopie ładnie lata.

Dodatkowo napisałem skrypt kopiujacy bazę prywatną katalogów i bazę publiczną codziennie w nocy kopiuje dane do wszystkich kopii z głównej instalacji. (link do skryptu znajdziesz szukając moje tematy)

według jednego człowieka można w ten sposób uzyskać nawet do 30 tys dodań dziennie z czego na jednej instalacji nie ma szans uzyskać takiego wyniku :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Oczywiście licencja zezwala na instalację kilku kopii w folderach. Warunek jest jeden: nie korzysta z nich inna osoba/firma.

Wszystko zależy jaka jest baza. Jeśli masz dobrą maszynę możesz podkręcić tempo w pliku speed.php.

Na przykład dla DonMini na dobrej maszynce można uzyskać około 60-70 wpisów na minutę, do webmini około 40-50.

Warto poeksperymentować. Ale na sharedach nie radzę :)

Aktualnie prowadzę testy mające na celu zwiększenie szybkości dodawania, więc za jakiś czas można się spodziewać kolejnego kroku do przodu. Będzie to wymagało przejścia na php 5.3.

PS. Właśnie składam paczkę do wysłania.

Moduły > Katalogi

- dlaczego nei pokazuje ilosci wpisów prywatnych? tylko te z bazy DLK

- jeżeli dodam swoje adresy np. Webmini i będą duplikaty to co w takim razie?

* sprawdzi i wykasuje z prywatnej przy tym dając komunikat ze "usunięto duplikaty"?

* zrobi tak dla wszystkich sktyptów?

- właśnie, jak sprawdzić czy nie mam już dupliktów pv vs DLK baza?

Moduły > Harvester katalogów

- dlaczego jak klikne 'Przenies do wybranej bazy' to mam komunikat ze przenisiono a adresy zostają na liscie i nadal button jest aktywny?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

okazwłoka, skup się na skuteczności i bezawaryjności póki co, to ci ułatwi życie..

Dokładnie. Nie wiem po co w tych softach "wyścig zbrojeń na szybkość" - w DLA można podkręcić plik speed.php czy postawić drugą kopie w katalogu jak to ktoś powiedział.

Ja jedną rzecz zaobserwowałem, rozmawiałem z innymi i też mają bardzo podobnie a więc do rzeczy.

Dodając pierwszy projekt dodawanie leci ładnie szybko i skutecznie w drugim projekcie już spada nie za dużo ale tak 300 -500 dodań mniej dodając trzeci projekt skuteczność jest już praktycznie o 50% mniejsza niż przy pierwszym. Baza katalogów testowana była na innym sofcie i lata dobrze.

Dobrze mówicie po co nam karabiny maszynowe jak każdy tak będzie strzelał w te katalogi z szybkością 400 -500 na minute x ilość kopii dodawarek :) to za tydzień tych katalogów nie będzie. Szybko to powinien on rozpoznawać katalogi nad tym trzeba po pracować.

bilbord_opublikuj_mini.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności