Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy udało się komuś dodać domeny do Bazadonka po zmianie zasad ?

Mi niestety odrzuca, bo kilka domen kupiłem 1 dnia specjalnie dla tego projektu :(

A jak udało się komuś, to niech napisze ile tam jest domen ?

Swoją drogą, jeżeli ktoś nie dodaje do Bazadon, powinna być możliwość wyłączenia sprawdzania w projektach wymagań dla tego skryptu w postaci: Wprowadziłeś za krótki opis czy Wprowadziłeś za mało synonimów. Jeżeli nie dodaje do Bazadon z różnych powodów, to po co mi te wymagania spełniać ?

Ups. jest rozwiązanie problemu - wystarczy w projekcie, zakładka Bazadon - wszystko wykasować. Piszę, bo może komuś się przydać :)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, jeszcze napiszę do wszystkich użytkowników bazadon informację. Jeśli coś nie wchodzi wystarczy napisać do mnie na mail. Użytkownicy którzy byli już w bazie ze stronami nie muszą spełniać warunków DNS czy dat rejestracji. Dlatego proszę o kontakt takie osoby :) Wszystko wprowadzę i wytłumaczę co i jak :)

@ravau - pinguje całą listę, ilości podajemy dla całej listy.

Jaki hosting polecacie na DLA w linuxpl mimo że ustawione mam w godzinach nocnych od 1-6 rano (tak jak zalecają) to kasują mi zadania cron'a i to wszystkie łącznie z serwisami ogłoszeniowymi nie tylko DLA - widać dali do zrozumienia że mam się wynosić z dodawarką, znacie jakiś hosting który pociągnie kilkanaście instalacji i będzie mogło być odpalane o każdej porze dnia i nocy ?

Jaki hosting polecacie na DLA w linuxpl mimo że ustawione mam w godzinach nocnych od 1-6 rano (tak jak zalecają) to kasują mi zadania cron'a i to wszystkie łącznie z serwisami ogłoszeniowymi nie tylko DLA - widać dali do zrozumienia że mam się wynosić z dodawarką, znacie jakiś hosting który pociągnie kilkanaście instalacji i będzie mogło być odpalane o każdej porze dnia i nocy ?

Możesz wywoływać crony z innego hostingu ;)

ale jak chcesz być fair... kup najtańszy vps na VMline.

Pozdrawiam !

Linuxpl od dawna blokuje crony bez informowania uzytkonikow o tym fakcie. Sam sie mocno nagimnastykowalem czemu mam slaba wydolnosc jednego skryptu, a to byla blokada zadan cron w godzinach dziennych. Do tego wcale nie byla to dodawarka, choc na koncie miałem wcześniej dodawarke i wpisy cron do dodawarki (choc puste) pozostaly :) Takze to raczej jest akcja typu szukamu kto ma crony z odpowiednim footprintem i blokujemy, niz realne obciazenia. Choc w sumie nie wiem ile ten cron obciazal, bo nawet nie dostlem info ze blokują ;) Jesteśmy szkodnikami na hostingu i trzeba sie z tym liczyc ;)

search_auditor_500x80_bf.png

co do linuxpl.com w konfiguracji CRONA jest napisane

Publikery,Addery i inne narzędzia pozycjonujące proszę uruchamiać w godzinach nocnych,

w przeciwnym wypadku zadania będą blokowane

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest tani VPS, lepiej zapłacić 200zł za rok za dobry wydajny serwer któremu można ustawić większą liczę dodań aniżeli na zwykłym koncie hostingowym bo on jest dostosowany do innych rozwiązań.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Nie ma sensu trzymac w domu żadnych narzędzi. Z dwóch prostych przyczyn, koszty i wydajność. Taniej i wydajniej wyjdzie utrzymanie VPS'a.

Mam wychodzące 8mb (i7 3 podkrecone na maxa, 24gb ramu) i jak puszcze czasami kilka instancji SB po 50-100 wątków żeby cos zebrać (na VPSie zbieram Scrapeboardem) to zgon łącza. Zapiernicza super, ale nic innego nie zrobisz w normalnych (dla mnie) warunkach. Zebranie dużej listy to czasami ponad doba, więc musisz utrzymywać kompa 24h online. Czyli płacisz za prąd i masz zapchane łącze :) Biorąc pod uwage maszynkę jak moja gdzie mam 650 zasilacz, pobór mocy pewnie na poziomie 400. Sadze ze dzien pracy (24h) takiego kompa to 3-4 pln, co daje 120 za miesiąc. Juz nie mowie o tym ze mozesz zarobic blokade IP czy trafic na inne blacklisty lub operator dostanie spamraport. To juz zalezy jak spamujesz ;)

Nie ma sensu trzymac w domu żadnych narzędzi. Z dwóch prostych przyczyn, koszty i wydajność. Taniej i wydajniej wyjdzie utrzymanie VPS'a.

Mam wychodzące 8mb (i7 3 podkrecone na maxa, 24gb ramu) i jak puszcze czasami kilka instancji SB po 50-100 wątków żeby cos zebrać (na VPSie zbieram Scrapeboardem) to zgon łącza. Zapiernicza super, ale nic innego nie zrobisz w normalnych (dla mnie) warunkach. Zebranie dużej listy to czasami ponad doba, więc musisz utrzymywać kompa 24h online. Czyli płacisz za prąd i masz zapchane łącze :) Biorąc pod uwage maszynkę jak moja gdzie mam 650 zasilacz, pobór mocy pewnie na poziomie 400. Sadze ze dzien pracy (24h) takiego kompa to 3-4 pln, co daje 120 za miesiąc. Juz nie mowie o tym ze mozesz zarobic blokade IP czy trafic na inne blacklisty lub operator dostanie spamraport. To juz zalezy jak spamujesz ;)

Paweł - mylisz się. Mając słabe łącze ale mocny sprzęt, jest sens trzymać włączonego kompa w domu ;)

W cenie jakiej zapłacisz za prąd nikt Ci na serwerowni nie da i7 i 8GB ramu.

Wszystko zależy od zastosowań.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Ale to zastosowanie o którym piszesz to dotyczy instalacji Windows, a nie linuxa i aplikacji pod php'em :) Zresztą i7 24gb kosztuje na dedyku Windows 250 brutto za miesiac (kimsufi) bez limitu transferu i z laczem o przepustowosci 100 Mbps. Pewnie jak poszukasz znajdziesz taniej ...

Wyliczenie zuzycia pradu i7 - dziennie:

Weźmy procesor Intel Core i7 920, 3 x 2 GB DDR3 RAM, dysk SATA 250 GB 7200 RPM, grafikę GeForce GTX 580, napęd Blu-ray, tuner TV, dedykowaną kartę dźwiękową, WLAN i monitor 24” o rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli. Oszacowany maksymalny pobór mocy takiego systemu to około 590 W + 60 W, przy pełnym obciążeniu. W praktyce (podczas grania) taki blaszak – zgodnie testami wielu redakcji – zadowala się niecałymi 500 W. Zakładając, że jesteśmy w stanie grać przez 16 godzin z rzędu, koszt zabawy na takim desktopie wraz z monitorem to 0,55 kW x 16 h x 0,6 zł x 1,22 zł = 6,44 zł.

czyli 30 dni 16h = 6.4*30 => 192 pln (To jest wyliczenie redakcji dla 16h dzialania komputera dziennie z monitorem)

zródło: https://pcskan.gadzet...pracy-komputera

Ale jak uważasz że wychodzi ci lepiej trzymanie i7 24h na slabym laczu to oczywiscie tak rób ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności