Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego zestawu to sam GTX580 pobiera średnio w czasie gry ponad 200W i raczej w dedyku nie jest potrzebny. Zresztą offtop się zrobił.

Ma ktoś doświadczenie w stawianiu DLA na własnym serwerze? Mam w domu i7 i upload 2Mb - jeśli chciałbym wykorzystać DLA dla <20 domen, to to ma sens?

Dla <20 domen nie ma to sensu. Wystarczy dobry shared.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Paweł -> o czym Ty mówisz ? Kto Ci każe siedzieć 24h/doba z WŁĄCZONYM monitorem i grafiką która zjada ŚREDNIO 300 wat(https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce_gtx_580_review,7.html) ? :D

Liczysz Procesor + dysk + płyta + pamięć, nic więcej. Grafika z wymienionego przykładu + monitor to 70% mocy to raz, dwa - nie da sie praktycznie wykorzystywać 100% zasobów "ciągle".

Nie chce mi sie podawać źródeł - wystarczy tyle powiedzieć, że laptopy z procesorem i7 i 8GB ramu z marną grafiką mają zasilacze po 90WATT, gdzie musi działać WSZYSTKO łącznie z matrycą.

Więc policzmy dzienny i miesięczne koszty, nawet licząc 100WATT i 70gr. za kW:

0.1x24x0.7=1.68zł/dzień

30x1.68=50.4

Max. miesięcznie to ok. 50zł, przy założeniu że naprawdę ostro pracuje komp(zasilacz "gorący").

Nie jest to żaden offtop - temat własnego domowego "dedyka" także pod donka przewijał się w tym temacie już ze 3x, tak więc może niech zostanie dla potomnych :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Darq - a było kilka postów wyżej pisane, że LPL nie nadaje się pod takie dodawarki bo WYŁĄCZAJĄ crona. Lepiej już pakiet w unixstorm.org

Wyłączają crona jak naparzasz 24/h na dobę. Jak kolega ma 20 stron, to sobie przecież może zadania ustawiać na noc i spokojnie wszystko mu się doda.

Swoją drogą, ja jeszcze do niedawna miałem na linuxpl 2-3 instancje donlinka pracujące cały czas i nigdy mi nikt crona nie przestawił.

Jak naciskam Balance w opcji DeathByCaptcha nic nie pokazuje, macie podobnie?

Przydałaby się opcja by kasowane katalogi wrzucało na jakas blackliste by pozniej nie dodawac w kolko tych samych katalogów, rowniez opcja kasowania masowo katalogów ktore pokazały blad bylaby wskazana - typu jesli niedodało 5x i dodało 0 x skasuj wszystkie. Podobnie z sortowaniem katalogów w raportach według błędu

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Jak naciskam Balance w opcji DeathByCaptcha nic nie pokazuje, macie podobnie?

Ta opcja mi nigdy nie działała - nie dopytywałem o nią bo mi w sumie nie była potrzebna.

Przydałaby się opcja by kasowane katalogi wrzucało na jakas blackliste by pozniej nie dodawac w kolko tych samych katalogów

Ja wszystko dodaje z "baz prywatnych" nawet na publiczne katalogi/precle. Dodaj sobie tam grupę "nie działa" i wrzuć te niedziałające - jak będziesz dodawał nowe katalogi/precle to doda tylko unikalne strony.

W ilu Wiki udało Wam się zarejestrować?

Do wiki używam innego softu, tak samo harvester nie jest mi potrzebny także nie pomogę ;(

Z tego co zauważyłem na niektórych hostingach (np. netmark ) jest problem z zapytaniami do Google. Więc może być problem z monitoringiem, harvesterem i generatorem treści. Siedzę nad tym od wczoraj. Powinno się znaleźć rozwiązanie.

Co do rejestracji Wiki: proszę podesłać info na mail, chyba że już sprawę załatwiliśmy bo z tego co kojarzę rozwiązywałem wczoraj podobny problem. Na domyślnej bazie powinno zarejestrować minimum 500. Rejestracja Wiki będzie skuteczniejsza, w tym momencie nie omija zabezpieczeń, a dużo jest zabezpieczonych. Będzie to wprowadzone.

Co do skuteczności bazy publicznej, nie ma aż tak źle. Jeśli jest dużo niedodanych proszę zerknąć na logi: na liście projektów przy odpowiednim projekcie wystarczy kliknąć na udane/nieudane i już wszystko będzie wiadome. Dojdą w najbliższym czasie akcje na logach: najważniejsze to przesuwanie katalogów do blacklisty.

I TERAZ BARDZO WAŻNA SPRAWA (informację roześlę do wszystkich użytkowników jeszcze dzisiaj na mail). Od następnej wersji przechodzimy na php 5.3. Proszę się więc upenić, czy na hostingach jest możliwość włączenia 5.3.

Będzie wprowadzonych kilka nowych rzeczy, przede wszystkim musimy postawić na OCR . Będą dostępne 3 opcje: DeathByCaptcha (będzie działało nie tylko z rejestracją), CaptchaSniper oraz OCRdl (OCR dedykowany.pod DonLinkage).

Kilka informacji na temat OCRdl (dedykowany pod DonLinkage):

OCRdl czyta obrazki ze skutecznością zbliżoną do CaptchaSniper. Przewagą OCRdl nad CaptchaSniper będzie przede wszystkim szybkość oraz cena. Dla przykładu obrazki tego typu CaptchaSniper rozwiązuje ze skutecznością 73%, OCRdl rozwiązuje ze skutecznością 62%. Szybkość rozwiązania 10 obrazków dla CaptchaSniper to 32 sekundy, OCRdl rozwiązuje te same obrazki w 8 sekund. Większość czasu przy czytaniu obrazków przez CaptchaSniper traci się oczywiście na połączeniu z programem. OCRdl nie ma tego problemu, bo jest trzymany na serwerze wraz z DonLinkage. I tu pojawia się kolejna przewaga: cena. Sam zakup jest tańszy (CaptchaSniper ~ 270 zł , OCRdl 200 zł netto). Dodatkowo musisz miesięcznie ponieść koszty w wysokości minimum 30 zł na serwer VPS (jeśli nie więcej) na którym będzie trzymany CaptchaSniper. W przypadku OCRdl nie ma takiego problemu, bo trzymany jest razem z DonLinkage na jednym serwerze. Przewagą Captcha Sniper jest nieco większa skuteczność oraz możliwość podłączenia go pod inne narzędzia (rozwiązuje różne typy obrazków).

Tak więc moim zdaniem dedykowane rozwiązanie OCR dla DonLinkage jest najlepszym wyborem.

Oczywiście ani CaptchaSniper, ani OCRdl nie rozwiążą reCaptcha - tylko DeathByCaptcha będzie rozwiązywało reCaptcha (te captchy od Google). Największą skuteczność z tych 3 będzie miał oczywiście DeathByCaptcha (DBC). Będzie opcja ustawienia DeathByCaptcha jako posiłkowego jedynie w przypadku wystąpienia reCaptcha.

1 ) Jakie wartości wpisać w pliku speed.php aby dodawarka dodawała szybciej wpisałem wartości 1 i mam wrażenie że bardzo powoli dodaje.

2 ) Mala skuteczność dodań do WP 143 udane próby 1756 nieudane próby w logach błędy typu

a ) 40x Not Found, Forbidden, Unauthorized, Bad Request 0

b ) 500 Internal Server Error

c ) 30x Redirect

e ) Nieodnaleziono serwera 0

f ) Brak formularza / błędny skrypt

g ) Dodawanie zablokowane

Czy usunąć Wp z błędami czy tylko niektóre - jeśli tak to które usunąć a którym dać szansę i ponowić dodania ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności