Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie zdążyłem tego przygotować - chcę od razu to zrobić z blacklistą - ale na dniach to będzie gotowe. Tylko że gdybym się dziś tym zajął to znów bym miał problem ze zdążeniem z aktualizacją. A tak już będze można sobie pododawać do ksiąg gości - jedna wymaga współpracy z ocr, druga nie.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chciałem to wszystko wprowadzić, ale czas mnie ostatnio przycisnął niestety, dlatego trochę się to wszystko przesunęło.

Może uda mi się jeszcze w ten weekend wprowadzić dodawanie do phpld i dodatkowo wprowadzić operacje na logach.

Wezcie mi pomóżcie bo ja już nie wiem...

trzy przypadki:

1 mam EasyDir i zwraca "Nieodnaleziono serwera" a sprawdzam recznie i adres działa

2 albo mam też EasyDir i "Nieodnaleziono serwera" i przy nim udanych=2 nieudanych=1 (a tylko mam jeden projekt), o co tu chodzi?

3 mam też EasyDir i "Nieodnaleziono serwera" i faktycznie nei działa adres

... i tak mam pewnie dużo adresów z samego EasyDira w ktroych pojawiają sie takie systuacje, więc

- jak mam stwierdzić który adres działa a który nie działa skoro zwraca 'nie prwidłowe' komunikaty?????

dalej pierwszy adres Qlweba zwraca "40x Not Found, Forbidden, Unauthorized, Bad Request" a adres działa!

o co tu chodzi?

oczywiście proxy mam z Proxymarket jakby cos...

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Wezcie mi pomóżcie bo ja już nie wiem...

trzy przypadki:

1 mam EasyDir i zwraca "Nieodnaleziono serwera" a sprawdzam recznie i adres działa

2 albo mam też EasyDir i "Nieodnaleziono serwera" i przy nim udanych=2 nieudanych=1 (a tylko mam jeden projekt), o co tu chodzi?

3 mam też EasyDir i "Nieodnaleziono serwera" i faktycznie nei działa adres

... i tak mam pewnie dużo adresów z samego EasyDira w ktroych pojawiają sie takie systuacje, więc

- jak mam stwierdzić który adres działa a który nie działa skoro zwraca 'nie prwidłowe' komunikaty?????

dalej pierwszy adres Qlweba zwraca "40x Not Found, Forbidden, Unauthorized, Bad Request" a adres działa!

o co tu chodzi?

oczywiście proxy mam z Proxymarket jakby cos...

było pisane - będzie to poprawione w najbliższym update

Webmini domyślnie przyjmuje artykuły na maksymalnie 2 tysiące znaków, z tego co pamiętam DonLink obcina w razie potrzeby do tej długości.

Co do easydirów - przyjrzałem się temu bliżej i był niezły błąd, przez który traciliśmy nawet kilkadziesiąt procent wpisów z raportu. Dzięki @zxc999. Oczywiście po logach nie można spodziewać się doskonałości - ale będzie dużo lepiej :)

W webminiaczach też tak było :) - poradziłem sobie już z tymi problemami. Także będzie lepiej. Mam jeszcze do zrobienia kilka ważnych rzeczy szczególnie w tych skryptach, w których dodaję się w więcej niż w jednym wywołaniu strony.

skoro możena zgłaszać swoje sugestie to proponuje:

- wstawienie np. 5-10 osobnych textów dla każdego projektu i zaznacznie checboxem dla których skryptów ma być dany text użyty, w ten spsób mamy większą kontrolę i mozemy używać różnych textów dla różnych skryptów bo obecnie (jak dobrze rozumiem) wstawiamy tylko w jedno pole zagnieżdzony wielokronie text i dodwany jest on do wszytkich skryptów po kolei, nie mamy więc mozliwości kontroli ile razy był użyty

- przydałoby się do tego co napisałem pole określenia np. 100 razy ma tyć użyty tylko ten text a pozniej zmień go na kolejny

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Aktualizacja poszła, jeszcze tylko OCRy roześlę:

3.8.8 - DonLinkage

10/6/2012

[x] dodanie obsługi 2 rodzajów ksiąg gości (guestbook) - php fusion, ricargbook

[x] dodanie obsługi OCRdl (dedykowany OCR dla DonLinkage)

[x] dodanie obsługi Captcha Sniper - alternatywa dla OCRdl

[x] dodanie obsług DeathbyCaptcha (wykorzystanie nie tylko do rejestracji)

[x] dodanie modułu "Grupy harmonogramu" - możliwość tworzenia własnych grup skryptów dla harmonogramu

[x] poprawienie logów (obsługa timeoutów oraz wyświetlanie)

[x] poprawienie obsługi bazadon (linki oraz pliki z tekstem)

[x] aktualizacja BL w bazadon

[x] możliwość włączania/wyłączania dostępu do raportu bez logowania

[x] poprawienie raportowania webmini i easydir

[x] możliwość określenia języka projektu (przydatne przy wprowadzanych nowych skryptach)

Co do Twojej propozycji - pomyślimy na przyszłość :) Na razie proszę skorzystać z opcji max.

The file ............../cron.php was encoded with the PHP 5.3 ionCube Encoder and requires PHP 5.3 to be installed. in Unknown on line 0

Serwer mam na jupe.pl i obsługuje php 5.3 wiec o co mam zrobić?

"obsługa i zdalny wybór PHP w wersji 4.4.8, 5.2.x/5.3.x oraz PHP 5.4RC2 !"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności