Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Baza jest dostępna, niestety coś popsułem ostatnio z automatyczną aktualizacją. Proszę wywołać plik upbase.php i będzie nowa baza. Postaram się to szybko naprawić :) - max 2 dni :)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak to dokładnie jest z tym pingowaniem?

1. Ile list max?

2. Ile linków w jednej liście max?

Od 3 dni mam dodaną listę na 700 linków, ping co 3 min i wygląda na to że działa.

Wczoraj miałem lekko ponad 6k linków do wrzucenia to rozdzieliłem na 6 list po ponad 1k ale do tej pory nie ruszyły. Ustawiłem czas na 6 min. Gdzie jest błąd?

Po odświeżaniu crona ręcznie pinguje. Odświeżyłem kilkadziesiąt razy i z jednej z list, która ma 1200 linków ubyło jedno oczko w panelu DonLinka. No ale gdzie tu reszte jeszcze spingować - tam jest prawie 7k linków a to wcale nie jest jakaś zawrotna liczba :)

Cron na pewno jest ustawiony dobrze, bo z innej mniejszej listy, cały czas znikają mi oczka.

A może to jest wina tego, że podzieliłem linki na kilka list?? Automat pinguje tylko pierwszą dopóki nie skończy a dalej weźmie się za kolejne. Z drugiej jednak strony, gdyby tak było, to przy ręcznym wywołaniu pingowałby do upadłego pierwszą listę a nie linki z drugiej.

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Skoro mam do spingowania 7k linków a co minutę automat pinguje 50szt to 7000/50=140. Wychodzi na to, że cała lista może być odpingowana jednokrotnie w ciągu 140 minut przy założeniu, że wszystkie listy będą miały ustawione pingowanie na co minutę, tak?

No to już widzę w czym jest problem jeśli chodzi o pingowanie. Będę musiał wnieść poprawkę. Pingowanie działa tak, że szuka pierwszą z brzegu listę, dla której jest ustawione pingowanie i dodatkowo zgadza się czas odstępu. W tym momencie przy krótkich czasach odstępu może być taka sytuacja, że będzie pingowało kilka razy kolejno jedną listę, a pozostałe nie zostaną ruszone.

Narazie mozna to zmienić w cronie pinga:

select * from harm_ping where ping>0 and $time>ostatni+odstep LIMIT 1

zamienić na

select * from harm_ping where ping>0 and $time>ostatni+odstep order by ping desc LIMIT 1

Wtedy będzie takie pseudo przechodzenie pomiędzy pingami (jeśli ustawisz taką samą ilość pingów dla wszystkich zdefiniowanych).

Jeśli chodzi o aktualizację bazy donmini, jest dostępnych +2k - trzeba otworzyć plik upbase.php.

to co by się bardzo przydało:

w harmonogramie zamiast klikać po dziesiątkach projektów "ponów" można zrobić przy projektach ptaszki, a na dole przycisk "ponów", także dla innych akcji, ptaszki + zbiorczy przycisk, chyba, że skrypt nie ogarnie

przy aktualizacji bazy, żeby pokazywało ile doszło katów do każdego typu, ile skasowano, żebym wiedział czy ponawiać dodawania

no i dalej czekam na obsługę różnych pierdołowatych katalogów, których jednak jest sporo jeszcze w sieci :)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

A czy jest możliwość stworzenia jeszcze jednej bazy prócz wspólnej i prywatnej? Np. jedna jest dostarczana z donlinkiem, druga to baza moich precli (katalogów), a trzecia to np. kupiona lub uzbierana baza precli, których wolałabym nie łączyć do innej? Mnie by się coś takiego przydało i fajnie byłoby to mieć, chyba że to tylko ja i nikt więcej nie potrzebuje, to zamilknę :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Propozycja już wyszła od: krzysiek151

Moje propozycje co powinno być zmienione/poprawione:

- sprawdzanie podczas pobierania danych do zarejestrowanych WP czy nie ma duplikatów w bazie

- stworzenie więcej baz niż tylko publiczna/prywatna

- w momencie gdy serwer podczas uruchomienia cron zwróci jakiś błąd bazy danych dodane artykuły nie są "dodawane" do raportu - nie są uwzględniane jako opublikowane

W odpowiedzi:

Jeśli chodzi o bazy - prawdopodobnie musiałbym zmienić całkiem system. Dlatego narazie to musimy odsunąć na przyszłość - co będzie, zobaczymy.

Ale katuj, może da się namówić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności