Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

OK, mam już wszystkie wyniki, jeszcze kliknę ponawianie do nieudanych i podam później ostateczne ilości po 1 ponowieniu. A bez ponawiania wygląda to tak:

WordPress - 276

OmniPress - 15 (przy dłuższym wpisie możliwe, że wejdzie więcej)

EasyDir - 186

OtwartyMini - 36

WebMini - 451

DonMini - 65

PKSI - 8

QlWeb - 29

Księgi gości - 136 + 254 (w sumie 390)

Wiki - 150

-----------------------------

Suma: 1606 - są to potwierdzone wpisy z raportu.

Klikam ponawianie do nieudanych - podejrzewam że jeszcze z 200-300 wpisów dojdzie.

No i jeszcze można zdobyć grubo ponad 100 wpisów z bazadon.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

WordPress - 276 0

OmniPress - 15 18

EasyDir - 186 151

OtwartyMini - 36 36

WebMini - 451 321

DonMini - 65 24

PKSI - 8 0

QlWeb - 29 27

Księgi gości - 136 + 254 (w sumie 390) 67 + 264 (321)

Wiki - 150 0

1 Mnie interesuje wciąż pytanie o WP i Wiki bo w samej bazie katalogów wyświtla się "0" i zero mi dodaje?

2 Dlaczego nie dodaje np. do 90% wszytkich katalogów? np. Webmini w sumie jest 683 a dodaje do 50% mi i Otwartymini 635 a dodaje zaledwie 36 wpisów?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Odpowiedź "dlaczego" jest w logach - to katalog nie działa, to nie zdąży się wczytać, to wyłączone dodawanie itd itp. W większości przypadków wina nie leży po stronie dodawarki, a po stronie katalogu / bądź "niekatalogu".

Co do WordPress i Wiki - najpierw trzeba porejestrować konta.

Oka myśle że rozwój proxy i harvestera to bardzo dobry kierunek, mnie bardzo podoba się ten pomysł :) już kiedyś zadawalem Ci to pytanie, ile będzie w stanie po aktualizacji uciągnąć harvester tych zapytań by pobrać dobrze wyniki? czy jak wkleje mu 2 tys zapytań (bo ma się pojawic podobno opcja dodawania masowo footprintów?) to czy je wszystkie da radę sprawdzić ...?

poza tym mam jeszcze taką sprawe:mam liste kilkudziesieciu tysięcy stron wiki...1. By ją dodać do rejestracji rozumiem że musze najpierw wkleić do detekcji?

2. Gdy chcę ją dodać do detekcji wywalają błędy.. musiałbym sobie ją chyba podzielić na jakieś drobne części nie dałoby rady tego zrobić jakoś inaczej niż przez przeglądarke (moze modyfikacja jakiegos pliku na serwie..)?

wywala np. Request Entity Too Large, albo całkowicie zerwane połączenie gdy chcę dodać powyzej 1 tys adresów...

Po aktualizacji powinien sobie poradzić z 5-10 tysiącami footprintów. Teoretycznie z 15-20 tysiącami footprintów, ale potrzeba by było wtedy dużo proxy.

Nie trzeba wklejać do detekcji - można od razu do rejestracji. Spokojnie powinno przyjąć przez przeglądarkę z 20 tysięcy adresów na raz.

Zaraz dojdą nowe precle na WP do rejestracji. Jeszcze sprawdzam je pod kątem możliwości publikacji, bo wiadomo że otwartra rejestracja nie równa się możliwośći publikacji ( w znacznej większości wypadków) - takich z otwartą rejestracją znalazłem +2000 tysiące. Ale z tego co widzę możliwość publikacji będzie w około 300-400.

ok faktycznie zupełnie zapomnialem o opcji dodania bez detekcji, dzięki ;)

fajnie sie zapowiada ten harvester, jednak chyba nie będę go używał dopóki nie pojawi się analiza wyników pod względem PR i możliwość segregacji po takiej analizie na wybrane bazy... nie wiem czy to możliwe, może w przyszłości...?

Podstawowe pytanie, po co Ci jakaś segregacja i analiza skoro na to i tak idzie tona spamuje. Po kilku dniach te miejsca są prawie bez mocy. W miejscach takich linki zmieniają się szybciej niż instancja weblinka na moich spamach.

ale segregacja ze wzgledu na pr. ulatwiłaby prace, nie musiałbym korzystać z USM, a dodając swoje fooptrinty nie sądze by miejsca które odnajdę były zupełnie bez mocy..tak sie dzieje w bazach publicznych, dlatego ja nie jestem za jakimiś mega wypasionymi publicznymi bazami za pieniądze, które po chwili i tak staną sie zaspamowane...

Powiem Ci tak, jeśli Ty mówisz o footprintach w ilości 20k to jest to śmieszne...

Nie zapominaj o tym, że to jest dodawarka a nie harvester.

Do szukania polskich easydirów czy donminiaczy może komuś wystarczyć ale chyba nikt myślący nie harvestuje tym poważnych list, więc nie wiem co tu w ogóle porównujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności