Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1 Rozumiem, że z bazą pytań będzie coś robione?

2 Pytanie o proxy: Używam tych samych proxy z ProxyMarketu w DLA i PingSeoMaster od Miona od ponad 2miesiecy i żadnych innych. PSM (dziś 43) oznacza mi o wiele więcej proxy jako dobrych niż DLA (dziś 13tylko). Zaznaczam że PSM w moim odczuciu zawsze dobrze działa, czego nie mogę stwierdzić w DLA. O co tutaj chodzi?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

@zarabianie24 -> aktualnie na domyślnej bazie średnio około 2 tysiące dodań

@Diego -> zgłoś się na mail, zobaczę co jest tam nie tak. Może ustawiłeś crony nie co minutę, może ustawiłeś ograniczenia ilościowe

@cinmar-> cieniutko u Ciebie, możesz pokazać projekt, bo coś nie tak. Strona nigy niekatalogowana?

@zxc999-> Baza pytań: raczej tego nie będzie - ktoś musiałby nad tym czuwać. Proxy ograniczone jest v3 do ok 20 sztuk, na wolniejszych serwerach nawet tylu nie zdąży sprawdzić. W v4 problem jest rozwiązany.

okazwłoka jednak strona była puszczona w innym sofcie stad takie staty, poprawiłem na nowe.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

1 Czy jest możliwe wprowadzenie takiej funkcji, że ustalamy np. 10 dodań dla każdego słowa kluczowego a później następna ma dodawać. Bo teraz losowo zawsze wybiera z np 15 słów i może się zdarzyć że nie doda ani razu na dane słowo kluczowe

Ew. jak sobie z tym poradzić?

2 Odnośnie anchorów: jeżeli pozycjonuje docelowo na np. "róże kraków" to czy nie będzie lepiej jak z kolei w DLA wstawię "kraków róże" ?

- i dodatkowo trik w postaci pisania z dużych literę - zawsze to różnorodność "róże Kraków"

Co sądzicie o takich zabiegach?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

ad1. Raczej nie, za dużo dodatkowych zapytań. Jak sobie z tym poradzić: zmienić sobie co ~2 dni, ewentualnie można dać większą wagę na mniej użyte słowo przez powtórzenie go.

ad2. Linkowanie na różne frazy daje dobre efekty. Wielkośc liter, kolejność słów: teoretycznie jest to zróżnicowanie i wygląda bardziej naturalnie. Pytanie tylko, czy dla Googla też :)

Będzie taka możliwość jeszcze w tym roku. Co do wielkości opłaty jeszcze nie zdecydowałem, będzie dla każdego kilka tygodni próby żeby mógł ocenić, czy warto.

Okazwłoka, a dałoby radę dodać w logach informację, że w DonMini jest wprowadzona konieczność podania hasła? Teraz strony, gdzie DonMini jest na hasło mają w nieudanych wpis: "Brak formularza / błędny skrypt".

Przy okazji przydało by mi się w konfiguracji projektu pole na podanie loginu i hasła przy dodawaniu do donmini (te z hasłem często są bardziej zadbane i dłużej żyją). Przyznaję, że nie wiem jakby to miało wyglądać, bo by musiała być pewnie lista katalogów i pola do uzupełnienia.

Dałoby się, oczywiście :)

Dla DonMini od v4 będzie dostępna opcja na hasła - trzeba będzie tylko przygotować sobie bazę tak jak jest teraz np dla easydir - ale to już po updacie bo teraz bym znowu musiał gdzebać w kodzie i wszystko znów by się przesunęło :)

Dziś będzie już info na skrzynkach o v4 :)

edit. A jednak dorobiłem to do DonMini :D

Ja też miałem problem po przeniesieniu ale rozwiązałem to tak że export i później import z wybrana opcją UTF-8.

Później w pliku config przed końcową klamrą } dodałem mysql_query('SET NAMES latin2');

I działa elegancko.

Obecnie walczę z tymi polskimi znakami po zmianie serwera. Bobek czy Ty po przeniesieniu dodałeś tylko w configu tą linijkę i pojawiły się ogonki? Ja dodałem i nadal brak. Czy trzeba jeszcze coś zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności