Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witajcie,

przepraszam za brak kontaktu.

Kilka osób ma dodawarkę i jeszcze jest kilka rzeczy do poprawienia.

1. Ile jest katalogów w bazie (bez precli) - katalogów jest dużo :) Jestem w trakcie czyszczenia bazy, bo dostało mi się mnóstwo adresów, które źle zostały przypisane. Informację o ilości katalogów podam jeszcze dzisiaj.

2. Jaka jest procentowa skuteczność na dostarczanej bazie w poszczególnych skryptach - tu podobnie, gdy będę miał czystą bazę będę mógł taką informację podać.

3. Jaki jest całkowity czas przerobienia bazy do wszystkich katalogów jednorazowo - tak samo jak wyżej.

4. Do którego poziomu zagnieżdżenia obsługiwane są synonimy - nie ma ograniczeń.

5. Działa na home.pl i czy obsługuje cron - na home nie sprawdzałem. Skrypt jest odpalany z crona, ale przy mniejszej ilości projektów można pokusić się o odświeżanie w przeglądarce.

W temacie jest podany link do skrypciku, po jego odpaleniu powinno się wyjaśnić, czy będzie działał na hostingu.

Do pozostałych postów wrócę jeszcze przed południem.

Ok, baza jest przefiltrowana, tak wygląda baza na dzień dzisiejszy:

Rodzaj (Ilość)

WordPress (512 - w których udało się automatycznie zarejestrować)

OmniPress (266)

EasyDir (629)

OtwartyMini (1043)

WebMini (2254)

Napięcie rośnie ;)

A tak naprawdę musiałem najpierw oczyścić bazę z adresów, które były po prostu źle dopasowane. W tym momencie puściłem dodawarkę z projektem. Gdy tylko się zakończy podam skuteczność.

--Edit--

Już mogę napisać, że na 512 WordPress dodało mi 395, co daje skuteczność 77%.

Omnipress dodało 100 wpisów na około 140 aktywnych. Skuteczność 72% (zależna jest między innymi od tego, czy jest odpowiednia kategoria oraz od długości artykułów).

EasyDir dodało 569 wpisów na 629 - skuteczność 90%.

WebMini dodało 1230 wpisów na 2254 - skuteczność 55%.

Jeśli chodzi o otwartymini walczę jeszcze z lepszym wyborem kategorii, żeby podnieść mocno skuteczność.

Widać, że narzędziem na przygotowanej bazie można wyciągnąć około 2500 wpisów.

Adresów ręcznie nie sprawdzałem, myślę że część to po prostu nie te skrypty, część może nie działać z różnych przyczyn.

Jak będę miał chwilę żeby popilnować czas dodawania, to dam znać. "Na oko" jest to coś w granicach max. 2 godzin.

Aktualizacja:

Dodane zostały do programu opcje eksportu do e-weblink i txt.

AKTUALIZACJA

1.0.9 - DonLinkAge

5/9/2011

- poprawiony system dodawania do otwartymini (większa skuteczność)

- możliwość automatycznej rejestracji do prywatnej listy WP

- wprowadzenie możliwości usuwania katalogów z prywatnych list (pojedynczo jak i wszystko)

- możliwość edycji WP przeznaczonych do rejestracji (dodawanie, usuwanie)

- poprawienie przycisku "POwRÓT DO PANELU"

- poprawienie przeładowania stron z formularzami

- poprawienie błędu gramatycznego oraz literówki

Autor oprogramowania dość elastyczny przy modyfikacjach i szybko poprawki wprowadza.

Soft ciągle testuje, ale pierwsze dodania są :D

Tak jak wspominałem, więcej uwag i swoją opinię o tym oprogramowaniu podrzucę u siebie na blogu.

Pozdrawiam

Właśnie przygotowywana jest bardzo fajna aktualizacja (po weekendzie będzie gotowe):

- możliwość ustawienia dziennego przyrostu dla linków (czyli ustawiasz standardowo dzienną ilość dodań np. na 10 i przyrost np. na 20 - pierwszego dnia doda 10, drugiego 30, trzeciego 50 itd.)

- możliwość automatycznego podlinkowania (istniejących już raportów, wprowadzonych list adresów jak również bieżącego projektu)

- możliwość automatycznego podlinkowania (istniejących już raportów, wprowadzonych list adresów jak również bieżącego projektu)

Właśnie to chciałem zasugerować, jedną z tych funkcjonalności zam z donkat'a, bardzo fajne rozwiązanie.

---------------------------------
https://jakas_firma

Ja na razie też testuję.. mogę powiedzieć, że dodanie jednego projektu trwa dość krótko (2-3h?). Natomiast rejestracja w WP i pobranie z maila można zapuścić wieczorkiem i rano będzie. Są pewne problemy z raportowaniem otwartych (dostają się linki gdzie nie dodało, podobnie w wp ale chyb dlatego, że niektóre są moderowane) ale mam nadzieję, że jeżeli autor będzie pracować tak jak teraz nad skryptem to będzie to poprawione. O skuteczności na razie się nie wypowiem bo tu trzeba powalczyć, wyzwaniem będzie odpowiednie dobranie kategorii zarówno dla użytkownika jak i autora (mechanizm wybierania).

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności