Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podjąłem decyzję, że użytkownicy DonLinkage będą mieli darmowy dostęp do generatora tekstów: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=133433

Na pewno będzie jakiś limit (prawdopodobnie tygodniowy) - limit będzie można sobie odpłatnie zwiększyć (dla użytkowników korzystanie z narzędzia będzie tańsze). Będzie można jednym przyciskiem z panelu DonLinkage wygenerować sobie opisy do katalogów czy też arty do precli.

No i jak tam prace w tym kierunku? :)

Tu trochę puknąłem sie w główkę - spam leciałby totalny. Na razie się wstrzymałem i odłożyłem na "potem".

Szybkie pytanie - 10 tekstów bardzo mocno zsynonimizowanych i scalonych w jedną całość.

Powiedzmy x-dziesiąt stron do dodania do katalogów - każda ma sobie wylosować właśnie z tego zsynonimizowanego opisu jakąś kombinację.

Czy muszę dodawać ten sam tekst do każdego projektu z osobna?

Możesz ewentualnie po utworzeniu projektów przez phpmyadmin zrobić update każdego pola z artykułami. No, ale projekty same się utworzą :)

No nic, trochę się natworzyłem, ale bardzo pomógł przycisk wstecz w przeglądarce i całość sprowadziła się do zmiany adresu tylko B).

Tymczasem znowu mnie naszła mała propozycja usprawnienia. Tym razem pingowanie. By na liście z projektami pojawił się dodatkowy odsyłacz np. ping, po kliknięciu którego z automatu by nas przeniosło do modułu pingowania, gdzie już wybrany byłby dany raport (czyli nie musimy go szukać na liście).

Albo w ogóle zautomatyzować to, by była możliwość zaznaczenia, że projekt po osiągnięciu statusu skończony, automatycznie tworzy sobie nowe zadanie pingowania linków z raportu zgodnie z opcjami domyślnie ustawionymi w konfiguracji.

Jak zwykle - pozostawiam do przemyśleń :)

Przyłączam się do postulatu dotyczącego większej ilości baz.

Mam też pomysł na usprawnienie programu i chyba łatwy do zrealizowania. Chodzi o możliwość eksportu zarejestrowanych WP razem z loginami i hasłami do pliku (chociażby w formie https://adreswp.pl___login___hasło, czyli takiej jaka jest wymagana przy dodawania własnych WP) i później możliwość importu do jednej z baz prywatnych (jeśli będzie ich więcej).

W czym to pomoże???

Stworzy możliwość łatwego i szybkiego podzielenia precelków na grupy. Jedna (np. najlepsze precelki) linkuje stronę docelową, druga zaplecze nasze, trzecia wpisy w cudzych precelkach itp. Będzie można uniknąć linkowania strony docelowej i zaplecza tym samym, co utrudni G wykrycie powiązań, nada całemu procesowi finezji i wybije nas na same szczyty SERPów.

Edit: Zauważyłem dopiero przed chwilą opcję zapisuj do prywatnej bazy przy rejestracji WP, więc w zasadzie wystarczy, że pojawi się opcja zapisu do dowolnej bazy jeśli takowe będą :).

Jeśli chodzi o pingowanie oczywiście będzie możliwość automatycznego tworzenia zadań po skończeniu projektu (sam proces pingowania również będzie usprawniony) - ustawianie przy definiowaniu projektu.

Wprowadzam jeszcze obsługę nowych skryptów + kilka usprawnień. Będzie też możliwość tworzenia różnych baz.

Wprowadzę jeszcze moduły z których osobiście korzystam od dłuższego czasu - są bardzo pomocne. Powoli więc będzie się nam robiła fajna zabawka do pozycjonowania.

Jest to w liście todo, więc na pewno będę próbował to wprowadzić.

Na dzień dzisiejszy mam 17 pkt na liście todo, więc jest co robić :rolleyes:

Wyżej zapomniałem napisać o jeszcze jednej ważnej rzeczy: proxy - w końcu będzie wprowadzone.

Nie wiem czy to Ty pisałeś do mnie na @ z tym błędem, ale to w 99% jest wina źle ustawionych chmodów na pliki php. Podglądnij jakie mają chmody działąjące pliki php i ustaw takie dla wszystkich php dodawarki.

Widzę, że fajne zmiany się szykują :) Proxy bardzo mnie cieszy :)

Jest jedna, mała rzecz - która mnie się rzuciła w oczy - chodzi o pingowanie.

Tworzysz sobie listę linków do pingowania (albo wybierasz któryś z raportów) i dodajesz jako nowe zadanie do pingowania.

Jako 'nazwa dla pingów' wpisujesz jakieś słowa, no bo z tego co rozumiem to jest title pinga.

Kiedy dodasz to zadanie do pingowania to już w zasadzie nie wiesz, co to była za lista i z którego projektu pochodzi bo tytułem jest wpisane przez Ciebie tittle do pinga.

Moim zdaniem najlepiej byłoby, żeby można było do każdego pingowanego projektu dodać sobie kilka zdań swojego własnego komentarza. Wtedy można byłoby napisać sobie co to za linki, kiedy wystartowało pingowanie i cokolwiek tam jeszcze by się chciało tak, żeby można było się połapać kiedy tych projektów jest więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności