Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Mi osobiście pomysł z Premium się średnio podoba. Kupując, zostałam uświadomiona, że wszystkie aktualizacje będą darmowe i tutaj jak widzę guzik prawda, bo co lepsze rozwiązania będą teraz wrzucane w Premium, czyli nie darmową opcję.

Jednym słowem autor niesmacznie wybrnął z danego słowa.

Aktualizacje programu miały być darmowe i będą...o bazie nikt nigdy nie wspominał, że będzie darmowa...

...

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kupując, zostałam uświadomiona, że wszystkie aktualizacje będą darmowe i tutaj jak widzę guzik prawda, bo co lepsze rozwiązania będą teraz wrzucane w Premium, czyli nie darmową opcję.

Jednym słowem autor niesmacznie wybrnął z danego słowa.

Przeczytaj raz jeszcze co będzie w Premium, a potem odpowiedz sobie na pytanie po co kupowałam Donlinka? Czy jest mi potrzebne narzędzie(a tu się nic nie zmieni, aktualizacje będą bezpłatne) czy baza( i przy okazji sprawdź za ile ludzie takie bazy sprzedają)

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-------------------------------------------------------------------------------

Dla tych użytkowników, którzy są przeciwni wprowadzeniu PREMIUM (proszę na spokojnie przeczytać):

Premium podobnie jak OCRdl nie mają nic wspólnego z aktualizacjami DonLinkage. Nadal wszystko będzie tak, jak w ofercie: aktualizacja baz raz na 2-3 miesiące (powiem więcej, będzie to baza z premium na dany dzień więc tak napawdę będzie lepiej niż dotychczas). Zresztą w DonLinkage jest moduł harvestera. Udostępniłem też moduł harvestera katalogów co by każdy mógł bez jakichkolwiek kosztów zbierać dodatkowe bazy na własną rękę. Czy zatem OCRdl też każdy użytkownik DonLinkage powinien otrzymać za darmo?

Zamknięta baza katalogów: można skorzystać z wielu innych ofert, zapraszam też do BazaDon. Nigdy nie będzie tak, że tylko premium będzie obsługiwało dany typ katalogu. Np. kiedyś napisałem, że jeśli już pojawi się dodawanie do SeoKatalogów to będzie to opcja płatna. Na dzień dzisiejszy jest pomysł, żeby to zrobić bez jakiejkolwiek dopłaty - a mógłbym wrzucić do premium zgodnie z tym co pisałem? Ale tego nie zrobię, bo premium to całkiem inna bajka.

Czyli rozumiem, że mam stawiać katalogi dla wszystkich użytkowników DonLinkage, bo to przecież mój obowiązek.

Proxy: można bez problemu korzystać z proxymarket, udostępniłem nawet automatyczne połączenie przez api. Można sobie też wynająć za 10$ kilka prywatnych proxy na miesiąc. Proxy które jest udostępnione w PERMIUM jest tak samo usługą zewnętrzną i nie mam obowiązku go udostępniać za darmo.

Moduł generatora i bl checker: oferta zawsze była ograniczona na te moduły i nikogo to nie raziło, a przynajmniej nie zauważyłem żadnych protestów.

-----------------------------------------------------------------

Co do oferty PREMIUM:

Najtańszy pakiet (przy wykupieniu na rok) wyjdzie 33 złote miesięcznie (400 zł). Samym VPSem + SB (600 zł) niewiele zdziałasz, jeszcze trzeba trochę proxy co jest dodatkowym kosztem minimum 200 zł. Później musisz jeszcze zadbać o detekcję, wrzucenie do baz. Tu nie trzeba nic robić - zbierane są na świeżo katalogi, jest przeprowadzana detekcja (poprawnośc detekcji na poziomie +90%), nowe adresy raz dziennie samoczynnie są zasysane, a niedziałające przesuwane na czarną listę. Myślę, że za same listy jest to cena niczego sobie.

Nie jest tak, że zmuszam kogoś do skorzystania z premium. Zarówno bez premium będzie tak jak dotychczas: program cały czas będzie się rozwijał, będą dochodziły nowe skrypty i nie zapłacisz za to nawet dodatkowej złotówki. Myślę, że jest to uczciwe podejście, a nie niesmacznie wybrnięcie z danego słowa.

Dodawanie do blogów na WP - dodawanie tak jak do każdego innego katalogu. Rejestracja jest również automatyczna. Od v4 jest dodawanie przez xmlrpc - dzięki temu będzie skuteczniej dodawało tam, gdzie jest włączony xmlrpc.

Wiem, wiem :) Zrobiłem tylko proste wyliczenie, że premium nie takie drogie nawet jeśli będziesz korzystał tylko z bazy :)

A ten cały wywód jest dla osób, które z jakiegoś powodu boją się wprowadzenia premium, a tak naprawdę nie ma się co bać. Nie wiem skąd takie obawy.

Nie rozumiem tego narzekania na premium. Przecież dodawarka nie traci nic na swojej funkcjonalności, dalej można robić to co się robiło :-)

A jak ktoś chce mieć łatwiej i szybciej to zapłaci. I tyle. Nikt nikomu nic nie odbiera... Bazę można mieć własną (harvester przecież działa), proxy też, zamkniętych baz jest pełno, a teksty można sobie zrobić samemu.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Jeśli kogoś stać to z miejsca wykupi Premium, jeśli nie to wykupi to jak już będzie taka możliwość finansowa ;-)

Grunt, to żeby przy dodaniu nowego skryptu nawet dla osób bez wersji Premium dodawana była jakaś podstawowa i aktualna baza na start ;-)

Jam jest Zbygniew.

Nie rozumiem tego narzekania na premium.

Ludzie tak na prawdę nie wiedzą co kupili. Miała być aktualizacja katalogów co 3 miechy i tak było i będzie nadal.

Tutaj nie raz było pisane, żeby większą uwagę zwrócić na bazę katalogów. Okaz robi coś nowego i za to trzeba zapłacić. Może jeszcze będzie niektórym pisał teksty bo przecież bez tego program nie poleci :glaszcze:

No nie powiem, żeby szczytem moich marzeń nie było wklepanie samych fraz i url, a teksty wysokiej jakości pisały i synonimizowały się same, a potem dodawały wszędzie :D

Ale takie rzeczy to tylko w erze :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Premium to bardzo dobre posunięcie, niech autor softu ma dodatkowe środki finansowe na rozwój narzędzia a nie tylko ze sprzedaży samego programu. Jest to o wiele lepsze rozwiązanie niż w softach opłacanych abonamentowo.

Przy dobrym ustawieniu donka można mieć efekty z wersji premium za darmo - odpowiednie footprinty, zamknięte proxy albo z marketu itp. ;)

Ja bym na miejscu autora zatrudnił kogoś do supportu, wtedy było by więcej czasu na rozwój softu, szybsze aktualizacje i z całą pewnością sprzedaż samego produktu była by wyższa ze względu na coraz większe możliwości w stosunku do konkurencyjnych programów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności