Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej jestem za, postawić czystego wp bez dodawania swli itp, bez szaleńst jeżeli chodzi o unikalność tekstu, możliwość dodawania subdomen, ogólnie wprowadzić jak najprostsze zasady i ich się trzymać. Ustalić min dostępu do bazy np 10 precli na domenach głównych, funkcjonalnych + to co zechcemy dorzucić itd , wszystko do dogadania.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym poszedł jednak bardziej w kierunku kilku/nastu/dziesięciu precli, ale naprawdę bardzo wysokiej jakości, na domenach głównych. Wystarczy, żeby każda osoba miała 1-2 precle i na nich skupiła swoją uwagę i będzie moc. Artykuły z obrazkami, z sensem, zero spamu. Do takich precli nie byłoby żal dodać nawet bardzo dobrych artykułów, bo wiadomo że nie znikną.

Uważam, że wysokiej jakości precle są lepsze, bo:

1. Mniej zabawy z linkowaniem

2. Mniejsze koszty

3. Mniejsze ryzyko bana

4. Wieksza moc

5. Mniej czasu na ogarnięcie całości

Ja mam jedną kopię na iswifcie - ale na małym koncie SEO :yahoo: - chodzi bardzo wolno, ale nie ma się co dziwić :yahoo:

W sprawie wewnętrznych precli, katalogów - nie jest to proste do rozwiązania. Myślę, że wejściówka to dobry pomysł i min. 2-3 precle wystarczą. Ale każdy miałby możliwość udostępniania swoich precli dowolnym osobom w panelu (rozpoznawalność np. po id dodawarki) - ktoś dodaje kiepskie arty, wpisy albo po prostu Ci się nie podobają, to go odcinasz.

Nie znam się na wtyczkach do WP, więc byłbym bardziej za napisaniem jakiegoś skryptu bloga i katalogu (albo nawet 2w1).

Musisz zejść ze speeda (speed.php) - i to mocno: wp: 5, op: 10, wm: 10, ed: 10, om: 5, dm:10

Najlepiej przenieść na coś mocniejszego.

1. Co do prywatnych list to proponuję zacząć myśleć o tym po aktualizacji. Zrobimy panel dyskusyjny i ustali się szczegóły :yahoo:

2. Co do eksportu raportów pozycji z DonLinka bardzo się cieszę, że da się to zrobić :yahoo:

Nie znam się na wtyczkach do WP, więc byłbym bardziej za napisaniem jakiegoś skryptu bloga i katalogu (albo nawet 2w1).

A może po prostu zablokować rejestrację dla nowych użytkowników w naszych preclach a tworzyć ręcznie konta tym, którzy chcą mieć dostęp. Jak Ci się coś nie spodoba, to nie musisz niczego odcinać czy zmieniać a tylko usuwasz użytkownika z precla i po sprawie.

Można byłoby napisać prosty skrypt, który rozsyłałby do ludzi z bazy wiadomość, że pojawił się nowy użytownik i trzeba stworzyć mu konto na swoich wordpressach. Wtedy każdy z nas wymyśla mu jakiś login i wysyła wiadomość że dostęp jest aktywny.

W takiej sytuacji w każdej grupie precli każdy użytkownik ma inny login, dzięki czemu jeszcze trudniej wyśledzić zarówno jego jak i same precle.

Wydaje mi się, że tych użytkowników DonLinka nie ma aż tylu tysięcy, żeby to było jakoś szczególnie uciążliwe. Stworzenie w preclu chociażby 10 użytkowników raz w tygodniu to kwestia kilku minut. Oczywiście można to w jakiś sposób zautomatyzować, to jest tylko taki mój, ogólny zarys.

Ok, pomyślimy o tym po aktualizacji :yahoo:

Teraz mam dla wszystkich prezent na gwiazdkę: lista kilku precli z otwartą rejestracją, zebrane oczywiście nowym narzędziem do harvestowania. Zajęło to 10 minut :yahoo: - klik.

Ja mam na tanim sharedzie za <50zł/brutto rocznie i jestem zadowolony. Zero problemów i śmigam całą dobę. Odezwij się na PW to powiem Ci gdzie tak jest. Nie mogę napisać tego jawnie, bo u nich nie wolno uruchamiać CRONA w dzień (chociaż ja uruchamiam i jest ok) a nie chce zeby sie wzieli mocniej za sprawdzanie :)

Jeszcze spokojnie tam jakieś stronki postawisz - ja miałem 3 WP, jedną Prestę, 3 lekkie skrypty i tego DonLinka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności