Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam na zasadzie ile dajesz, tyle bierzesz byłoby najbardziej wporzo wobec wszystkich. Kupić .eu w aktualnej promocji czy .pl IDN to niewielkie pieniądze, również w przedłużeniu - zajmujących się SEO chyba na tyle stać :( Tyle, że sępów chcących dodawać do wszystkich katalogów na krzywy ryj nie brakuje. Brać to owszem całymi garściami, dać wkład w poczet publicznej bazy to złamanego paznokcia...

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś na zasadzie tylko dla DonLinkAge miało by sens, musiałaby być jakaś autoryzacja. Każdy by na tym skorzystał, publiczne bazy nie mają sensu. Gdyby autor stworzył prostego bloga podobnego do DonMini tylko dla użytkowników miałoby to sens. DonMini także można by zmodyfikować tylko dla użytkowników.

Dodatkowo, każdy tekst były opatrzony np jakiś numerem użytkownika, który można by blokować, jeżeli nadużywałby spamu etc no i trzeba by ustalić ogólne zasady jakie teksty, jak dodawane synonimy czy ręcznie czy automatycznie etc.

RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci !

Ja uważam że jak już, to nie tylko dla DonLinkAge ale też dla innych dodawarek. Nie obchodzi mnie czy ktoś dodaje Donlinkiem, Omnią czy Publikerem - ważne, żeby włączył do systemu wartościowego precla i to wszystko. Im większa będzie baza tym lepiej dla wszystkich więc analogicznie im więcej użytkowników tym lepiej.

Baza dla wszystkich dodawarek niewiele będzie się różniła od publicznej. Nie ma też co przesadzać z jakością tych precli, bo dla google każdy precel to spam i narażony jest na bana. Trzeba jakoś wszystko wypośrodkować. Wąskie grono, konieczność posiadania donlinkage i wkładu własnego zminimalizuje szanse na to, że jakiś podpierdzielacz pewnego dnia zamieści listę precelków na forum webmasterów google. Jeśli się nie mylę, to użytkownicy omniadd mają (planują?) jakąś swoją bazę. Nie możemy być gorsi ^_^. Nie muszą to być tylko precle.

Dokładnie, baza dla wszystkich dodawarek to tak naprawdę baza otwarta ^_^ - kto dodaje ręcznie?

Po aktualizacji będziemy się przymierzać do bazy. No i rzeczywiście zrobimy to bardziej życiowo: im więcej chcesz włożyć, tym więcej będziesz miał do wyciągnięcia :)

@okazwłoka nie zaakceptuje żadnego rozwiązania które poddawałoby w wątpliwość sens kupowania DonLinkage. Także idea czegoś a'la blogocop w którym artykuły można słać bez użycia dodawarki jest mu z lekka nie po drodze, tak myślę sobie :D

W ogóle to o czym dyskutujemy, czego potrzebujemy od dawna zapewnia blogocop co wystarczy tylko na serwer wgrać, by pozyskać linki. Nawet pieniędzy na dodawarkę nie trzeba wydawać. A jednak du.a blada, system nie przyjął się, trudno wyczuć czego wam trzeba.

Coraz więcej roboty dla pozyskania zaindeksowanego linka, a link coraz słabszy. Czasy sensownej publicznej bazy się skończyły.

Ja mam na szybko wymyślone rozwiązanie:

Po wniesieniu wkładu minimalnego dostajemy dostęp do całej bazy, ale ograniczona jest ilość możliwych do dodania projektów w danym miesiącu. Rośnie ona wraz z dalszym wkładem i zależy również od jego jakości.

Uprzejmie proszę o wytknięcie wszystkich wad mojego pomysłu :D.

BTW. Skoro już wspominamy blogocopa... dopiero dzisiaj się dokładniej zapoznałem z jego ideą i... ludzie to jest genialne rozwiązanie! Zainteresujcie się tym!!!

davit - odpal upbase.php i będzie ok :)

Jeśli chodzi o blogocop - z reklamowaniem produktu ruszam zaraz po wydaniu aktualizacji donlinkage. Plan mam już przygotowany, będzie też program partnerski - refy.

Niestety DonMini się nie uchowały.

Po dodaniu do prywatnej bazy nie pokazuje mi się raport, jaka może być tego przyczyna? Przydałaby się też taka opcja, która będzie pokazywać w projekcie do ilu katalogów danego typu zostało dodane:)

RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci !

Właśnie na szybko zmontowałem automatyczny synonimizer - może się komuś przyda.

Obsługa proxy jest z prostym testerem, który automatycznie wywala nieaktywne proxy.

Ostatnio patrzyłem na SEOAddera8, tak uwielbianego przez wszystkich użytkowników PIO :-) i w zasadzie jak okazwłoka zrealizuje wszystkie swoje założenia o którym pisał na swoim blogu, to DL będzie bardzo zbliżony bogactwem funkcji do wspomnianego Addera. Mam tylko nadzieję, że powstanie przy okazji spodziewanej, wielkiej aktualizacji, również nowa szata graficzna dla narzędzia... bardziej przemyślana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności