Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie tez jakis problem z drupalem: drupal_priv

898

A jak wchodze:

Podstawowa 675

Najpierw usuń katalogi

No i albo słabo dodaje albo cos robie nie tak bo z tej bazy mi dodało do 2 :)

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zauważyłem, że dodając adresy do rejestracji np. pliggi, donek nie sprawdza, czy w bazie są już takie same adresy.

Dodając tak pliggi baza adresów urosła mi do rozmiarów ponad 400K. Po wyczyszczeniu w bazie duplikatów zostało mi tylko ok. 4K.

@Oka - czy mógłbyś wprowadzić sprawdzanie, czy przy dodawaniu adresów do bazy np. do rejestrowania, takie same adresy znajdują już się w bazie?

Jeżeli dodając adres, który już jest w bazie, Donek nie dodawałby go :)

@san - w sumie powinien być unique na 'adres' w tabelach z adresami (np. wp_do_rej). Wystarczy go założyć przez phpmyadmin i nie będzie dodawał duplikatów. Przy następnej aktualizacji wyczyszczę duplikaty i nałożę unique tam gdzie nie ma na adresy (możliwe np. że brakowało jakiejś aktualizacji, z tego co wiem na nowych instalacjach jest uniqe).

Tak jak już wcześniej wspominałem nowy moduł katalgów będzie miał możliwość określenia, czy ma przyjmować duplikaty czy nie (ale będzie dotyczyło tylko baz prywatnych, a nie tych do rejestracji, bo wiadomo że te do rejestracji nie powinny się nigdy dublować).

Dzisiaj zajmę się jeszcze tą rejestracją, bo coś faktycznie tam jeszcze nie sprzęga jak powinno.

Dzięki za odpowiedź, wszystkie aktualki leciałem po kolei, natomiast wczoraj sprawdzałem i brakuje unique tylko w pliggach.

Oczywiście masz rację, dotyczy to tylko prywatnych baz, z publicznych nie korzystam ;)

OK, udało mi się chyba już ostatecznie uporać z rejestracją :)

Do południa będzie dostępna aktualizacja:

4.1.4 - DonLinkage

7/11/2013

[x] katalogi - eksport danych jeśli jest login, hasło

[x] poprawienie rejestracji

[x] poprawienie automatycznej aktualizacji

Do południa napiszę do wszystkich mail z informacją (nie wszyscy mają jeszcze automatyczne aktualizacje sprawne).

Mam już przygotowany OCR, więc zaktualizowany OCR też pójdzie tak do południa.

PS. Sorki za te pogrubienia, ale to tak na wszelki wypadek żebym nie został zalany mailami: a ja nie dostałem ;)

Co? Jeszcze tylko 5 minut do południa? :(

Edit. Ok, już jest dostępna aktualizacja z panelu. Jeszcze wystkukam maila do wszystkich i wysyłam OCR.

Czas mnie nie lubi :(

Edit2. Ok, już wszystko poszło do wszystkich (info o aktualizacji + ocrdl). Jeśli ktoś nie dostał maila, a powinien - proszę się zgłosić :)

Ok - potwierdzam, ze u mnie sie automatycznie zupdatował z 4.1.3 do 4.1.4, wcześniej wgrywałem tlyko 4.1.3 chyba na 4.1.0, bo wolałem przeczekac. Miejmy nadzieję, zę teraz wreszcie ruszy rejestracja, nie będize błędów i raportowanie tez będzie właściwe. Generalnie automatyczny update dobra sprawa, można częściej dawac poprawki i myslę, że na wysyłce maili, które u mnie ladowąły w spamie i może je było pominąc będzie teraz autor mógł oszczędzić trochę czasu.

Jeśli chodzo o rejestrację drupal to nadal są duplikaty i rozbiezności między tym co w bazie a listą w panelu.

A jak Wam raportuje rejestrację do for punbb? - chyba nadal jest w fazie beta, bo mam szereg udanych dodań a w raportach 2 linki i jeden do nieistniejącego profilu.

@mlody0072 - update.php zawiera instrukcje mysql. Po wywołaniu aktualizacji jest usuwany.

@mindryl - drupal jeszcze dopracuję. Co do forów - też jeszcze jest trochę do zrobienia.

@lixe - teraz dopiero zajarzyłem, że używasz wszystko na localu. Wpisz

https://127.0.0.1

jako adres. Jeśli to nie zadziała spróbuj jeszcze przełączyć apache na inny port (np. 8080).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności