Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok - tak jak mówiłem w poniedziałek przygotuję sondę. Myślę, że potrwa ona nie więcej niż 2 dni. Przygotuję też jakiś prosty banner, aby każdy zainteresowany mógł sobie na te dwa dni wkleić go w stopkę i tym samym poinformować o akcji jak najwięcej osób na forum bo sprawa jest oczywista - im więcej osób z nami tym większa będzie moc systemu.

Ja ze swej strony mogę zapewnić, że nawet jak zdeklaruje się chociażby 5 konkretnych osób, to jestem w stanie uruchomić nawet i 50 precli. Jeśli każda z tych 5 osób uruchomi tyle samo, to mamy 250 naprawdę mocnych i zadbanych precelków i moc nieporównywalnie większą, niż nawet 1000 spamowych precli.

Moja logika jest prosta - jeśli będzie wielu chętnych to Blogocop, jeśli będzie tylko kilku to projekt jak wyżej.

Ja ze swej strony mogę zapewnić, że nawet jak zdeklaruje się chociażby 5 konkretnych osób, to jestem w stanie uruchomić nawet i 50 precli. Jeśli każda z tych 5 osób uruchomi tyle samo, to mamy 250 naprawdę mocnych i zadbanych precelków i moc nieporównywalnie większą, niż nawet 1000 spamowych precli.

Moja logika jest prosta - jeśli będzie wielu chętnych to Blogocop, jeśli będzie tylko kilku to projekt jak wyżej.

Jestem jak najbardziej za, z tym, że chyba bym to widział trochę inaczej, tzn. może nie 50 precli, ale 5 , 10 postawionych na rozsądnych domenach, nie na jakiś regionalkach czy subdomenach, mniejsza ilość, mniejszy koszt. Mniejsza ilość to również większa kontrola nad preclami oraz większa ilość chętnych do przystąpienia.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

@RafalafaR

Przyznam się, że też byłym raczej za 5-10, niż >50. Co do blogocopa to jak najbardziej jestem na tak, a co do zaangażowania @okazwloka, to tutaj nie widziałbym problemu. Jak my się zainteresujemy tym projektem to i on ruszy z jego rozwojem. Niemniej trzeba się zdecydować na któreś z rozwiązań, stąd poniedziałkowa sonda :-)

W sumie to tak naprawdę to wszystko jedno czy bedzie to blogocop , wordpress czy cokolwiek innego obsługiwanego przez Donlinka. Przede wszystkim chodzi o kontrolę nad bazą, tak aby dostęp mieli tylko ci co trzeba oraz żeby w każdej chwili można było bez problemu zidentyfikować autora wpisu i w razie łamania zasad podziękować za współpracę.

Chodzi wam o założenie porządnych serwisów z artykułami prawie dla ludzi czy prywatna baza z teksami całkowicie z mieszarek która różniłaby się od prywatnej bazy tylko lepszym podlinkowaniem i "ukryciem"? To pierwsze da się zrobić ale od razu mówię że synonimiczne teksty dające za każdym razem logiczny tekst nie są tanie i zapewne 95% ludzi nie spełni tego wymogu (z lenistwa lub braku chęci na dodatkowe wydatki).

gdzieś zaginęła...

@Kinger

To, że większość ogólnodostępnej bazy poleciała to zapewne lenistwo i chęć szybkiego zysku dodających, teksty "na żywioł", bez sensu. A w sumie przygotowanie dobrze zsynonimizowanego, logicznego tekstu nie jest aż takim problemem (no chyba, że się jest dzieckiem neostrady i gimnazjum przebrnęło na skryptach z netu).

Poza tym z góry ustalasz zasady, albo je akceptujesz i wchodzisz albo nie i dalej spamujesz publiczną i narzekasz, że jest do dy...

Wróciłem po weekendzie :)

Donlinkage - skuteczność dodawania jest niezmieniona, to oczywiście wina bazy publicznej. Jeśli zbierzesz adresy do których da się dodać ręcznie, to skuteczność DonLinka będzie bardzo wysoka. Na przykład na bazach publicznych (zadbanych katalogach) skuteczność jest niemal 100% choćby w przypadku WP czy WebMini.

Jeśli chodzi o BlogoCop - narazie jest w wersji zjadalnej - działa i można spokojnie postawić tam bloga, dodawać swoje artykuły i normalnie korzystać z systemu. Czeka na aktualizację, również widzę w tym systemie potencjał, więc nie zostanie on olany.

DonLinkage - obsuwa z aktualizacją jak zwykle. Przepraszam za opóźnienia. Ale naprawdę dużo, dużo nowych opcji, zresztą zobaczcie na changelog (wymaga to dość dużego nakładu pracy):

3.0.0 - DonLinkage

Obsługa nowych skryptów:

- pksi

- freeglobes

- komentarze wp

- rapid indexer

- katalogowanie rss

Nowe funkcje:

- monitoring pozycji

- harvester katalogów

- obsługa skryptów przez proxy

- synonimizer tekstów

- generator tekstów synonimicznych

- generator kanałów rss

- nauka pytań

- backlink checker

- kategorie baz prywatnych

Poprawki, dodatki:

- tworzenie i edytowanie projektów na podstawie zakładek

- podgląd projektów (dotyczy tytułów i tekstów)

- możliwość ustawienia automatycznego pingowania po zakończeniu projektu (ustawiane przy projekcie)

- wybór baz prywatnych dla projektu

- ponawianie projektów

- czyszczenie raportów

- kopiowanie projektów

- możliwość masowego ustawiania harmonogramu

- możliwość włączenia proxy dla różnych zadań z osobna

Inne:

- dodanie w meta nagłówkach atrybutu noindex

- poprawienie raportów easydir

- dodanie komentarzy dla pinga

- obsługa synonimów dla nazw pinga

- eksport do csv z monitoringu pozycji

- masowe zmiany (usuwanie, przenoszenie między bazami) w listach katalogów

- zwiększenie limitu znaków dla pól projektu

- rozszerzenie pól projektu

- możliwość wklejania list katalogów z https:// jak i bez https://

Oczywiście z aktualizacją będzie od razu dostępna aktualizacja katalogów, tak żeby dało się na domyślnej bazie wyciągnać o wiele więcej wpisów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności