Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjdą, ale to tak koło południa bo jeszcze nie mam świeżej instalki, mam na razie aktualizację.

Przypominam, że v5 jest w wersji beta.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Drupal to $speed['drupal'].

Mała uwaga, przy aktualizacji automatycznej kasowanych jest kilkanaście plików z katalogu głównego np. cron_harmo.php, więc lepiej aktualizować po ściągnięciu paczki z linka i skopiowaniu ich przez ftpa.

Trochę korzystam z tego harvestera, wrzucone tam są foty i mieli je codziennie. Uruchamiasz go cronem ustawionym w crontabie co zadaną liczbę minut. Możesz korzystać z proxy.php na innych swoich serwerach.

@OKa cron_zharvestera.php nie kopiuje z detekcji do katalogów (zapisałem ustawione bazy prywatne).

Pierwsze uwagi na gorąco:

Nauka pytań:

-usunięcie duplikatów pytań (po co na to samo pytanie odpowiadać po 10 razy)

-20 minut robienia projektu potem zapis i tego typu komunikat:

BŁĄD:Row size too large (> 8126). Changing some columns to TEXT or BLOB or using ROW_FORMAT=DYNAMIC or ROW_FORMAT=COMPRESSED may help. In current row format, BLOB prefix of 768 bytes is stored inline.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Trochę korzystam z tego harvestera, wrzucone tam są foty i mieli je codziennie. Uruchamiasz go cronem ustawionym w crontabie co zadaną liczbę minut. Możesz korzystać z proxy.php na innych swoich serwerach.

Funkcjonalność harvestera taka jak w omnispeed/omniflash ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

$speed['dp'] to donpremium - dorobię jeszcze pełne nazwy żeby było wszystko jasne :)

Harvester: nie ma opcji harmonogramu - harvester zbiera katalogi codziennie z wyników z ostatnich 24 godzin. Więc i funkcji nie ma tam żadnych oprócz dodawania footprintów i opcji przesuwania do baz.

cron_harmo.php - już nie jest potrzeby. Zapomniałem o tym poinformować.

Duplikaty pytań nie powinny się pojawiać - może różnią się np. kodowaniem znaków. Sprawdzę to.

Zapis projektu: większość pól (tytuły,opisy) mają ustawione pole longtext lub text - nie powinno być problemów. Jeśli mniej więcej wiesz jakie pole spowodowało problemy - proszę o info.

@Oka - a pozostałe pliki np. wordpress.php, articlems.php przerzuciłeś do katalogu engines?

Nie wiem, czy usunąć te pliki z głównego tak jak to zrobił aktualizator?

cron_zharvestera przenosi tylko znalezione czy zweryfikowane do baz?

Szkoda, że cron_zharvestera.php?usun=1 usuwa także adresy do detekcji.

@Okazwłoka

Mam OGROMNĄ prośbę dorób proszę opcje "Dodaj do wszystkich z harmonogramu" taka opcja była chociażby w omnispeedzie i MEGA ułatwiała pracę, jak ktoś ma 30 baz katalogów to musi 30 razy klikać i za każdym razem pamiętać który był ostatni.

Miałem zaznaczone dodawanie przez proxy

teraz mam taki komunikat

"Brakuje aktywnych proxy! Jeśli chcesz dodawać bez proxy zmień ustawienia w Moduły>>Proxy!"

I nawet nie mogę wejść w ustawienia bo nie mam licencji a nie może pobrać licencji bo nie mam niby proxy zmieniłem wszystkie proxy na w bazie pole OK na 1 ale nie pomaga co robić ?

bilbord_opublikuj_mini.png

@san - tak, można je usunąć.
cron_zharvestera przenosi zweryfikowane
Poprawię usuwanie tak żeby nie usuwało tych do detekcji - nie zwróciłem na to uwagi wcześniej.

@janekszeryf - mamy w DonLinkage coś lepszego niż w omnispeed. Zwróć uwagę na moduł "grupy harmonogramu" - tam możesz sobie dowolnie pogrupować i później jednym klikiem wybierać grupę skryptów (ba nie tylko skryptów, ale i poszczególnych baz) do harmonogramu.

@mlody0072 - już wiem w czym problem. najlepier skrypt sprawdza ustawienie proxy, a później licencję. Wejdź w phpmyadmin i w tabeli config przy funkcji "brak_proxy" daj wartość "dodawaj_bez"

@Okazwłoka

Mam OGROMNĄ prośbę dorób proszę opcje "Dodaj do wszystkich z harmonogramu" taka opcja była chociażby w omnispeedzie i MEGA ułatwiała pracę, jak ktoś ma 30 baz katalogów to musi 30 razy klikać i za każdym razem pamiętać który był ostatni.

jak najbardziej popieram, a będzie jeszcze lepiej jak będę opcje jak:

1. dodaj do wszystkich precli

2. dodaj do wszystkich katalogów

3. dodaj do wszystkich komentarzy

+ oczywiście dodaj do wszystkiego

no coś w tym stylu;)

Tak jak napisałem wyżej - po ustaleniu grupy będą pojawiały się jako DEFINIOWANE. Można dowolnie sobie konfigurować grupy - co daje o wiele większe możliwości szybkiego wyboru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności