Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Osoby które mają problem z unknow kolumn proszę wywołać takie coś w sql (np. przez phpmyadmin), to jeszcze pozostałość po poprzednim błędzie.:

ALTER TABLE `projekty` CHANGE `tytul_kat_qlweb` `tytul_kat_qw` LONGTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;
ALTER TABLE `projekty` CHANGE `opis_kat_qlweb` `opis_kat_qw` LONGTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL;

Ewentualnie poczekać na dzisiejszy update bety.

@crossxx - sprawdzałem kilka razy i raportowanie śmiga w bazach prywatnych. Podeślij dostęp do mysql + ftp - zobaczę co jest grane.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stabilna wersja przewidziana na koniec tego tygodnia - ale jeszcze np. dzisiaj kolejny błąd z raportowaniem został wykryty, więc kto wie ile jeszcze będą błędy na wierzch wypływać. Ale wygląda na to, że jest ich coraz mniej i już tych istotnych nie powinno być.

Profile powinny działać nieco później, tak w następnym tygodniu już.

1

DLA obsługuje tylko "WikiMedia" jak jest napisane w https://dlhelp.i4a.pl/ czy również inne np:
WikkaWiki
MoinMoin
TikkiWiki

2
i czy użycie footprintów:
allinurl:".com/mediawiki/index.php"
allinurl:".com/wiki/index.php"

/wiki - tyczy się jakiego rodzaju Wiki? są jeszcze jakieś?

3

guestbook1st - widzę ze w panelu mam domyslnei footpriny do PHP-Fusion, czy właśnie guestbook1st tyczy sie tylko tego skryptu?

guestbook2nd - a dla tego to bedzie RicarGBooK ?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

A to i ja się przyłączę do raportowania błędów ;) - nie działa mi rejestracja wordpressów. Co ciekawe po updacie najpierw wywaliło mi w ogóle footprinty do zbierania wp, jak dodałem z powrotem to ok, harvestuje, ale po przerzuceniu do rejestracji nic - stoi w miejscu; pozostałe takie, jak wiki, pliqq rejestruje bezproblemowo. Ktoś ma podobnie z instalacją?

Zauważyłem też, że znacznie spadła szybkość harvestu i detekcji, ogólnie mam jakieś 2,5k footprintów i choć przedtem DLA przelatywał całą listę i detekcję to teraz raz, że powoli bardzo zbiera, a dwa, że po każdym dniu zostaje coraz więcej i przybywa pozycji do detekcji - tak, jakby soft nie wyrabiał...

@mojeprogramy.com - 1. tylko wikimedia; 2. Nawet samo mediawiki jest footprintem ;) 3. dokładnie
@Kornelius - roboty z tym wpierony (tyle wszystkich pól jest). Klik w Podgląd pokaże Ci ile znaków po przykładowym wymieszaniu jest.
@seogreen - footprintów nie powinno wywalić, bo w sumie z harvesterem jeszcze nic nie zrobiłem oprócz dodania crona przenoszącego automatycznie znalezione adresy. Co do przenoszenia - sprawdzę to, ale też nie powinno być problemów bo nic nie było zmieniane. Najlepiej jak podeślesz do mnie info na maila - sprawdzę co się dzieje.
Z szybkością tak jak pisze @lixe - zmieniona jest prędkość w speed.php i tylko to mogło wplynąć na szybkość, bo nic nie zostało zmienione.

Zastanawiałem się ostatnio jak tu spopularyzować DonPostera i będzie tak, że każdy kto wykupi opcję Premium w DonLinkage otrzyma dodatkowo na czas trwania premium automat DonPoster! Jedyne zastrzeżenie, że support dla DonPostera w tym przypadku będzie prowadzony wyłącznie przez specjalne forum (będzie jakieś proste forum postawione) i będzie to support o niskim priorytecie.

Ruszy też za jakiś czas program partnerski dla DonLinkage. Prowizja będzie w wysokości 75 zł netto od sprzedanej z polecenia licencji. Zarobione pieniądze będzie można wypłacić/wybrać na 2 sposoby:

- wypłata poprzez wystawienie FV

- wybranie w postaci Premium dla DonLinkage (będzie można sprzedawać zdobyte premium innym użytkownikom).

Zgłoszenia do programu partnerskiego będą rozpatrywane indywidualnie z tego względu, by każdy przed zakupem licencji nie zapisywał się by tylko mieć "rabat" dla siebie 75 zł :D

Ja kupiłem licencję na Donpostera na samym początku, nie używam go, licencja wygasła, kasa zmarnowana. A teraz widzę wciskany jest z byle okazji :D Nie wróżę sukcesu softowi, możliwości może i ma duże, ale jednak jest za mało intuicyjny. A ludzie są zbyt leniwi, żeby się z tym męczyć.

Może lepiej stawiać na DonLinkage właśnie?

Jam jest Zbygniew.

Właśnie stawiam na Donlinkage jak widzisz - gruntowna aktualizacja - siedziałem nad tym mnóstwo godzin i nadal siedzę. Mam nadzieję, że się opłaci. A DonPoster to dość ciekawe narzędzie i może jeszcze nadejdzie dla niego świetność :D

1

Odnośnie DonPostera to włąsnie czyta że odsługuje on WordPressa i OmniPressa - ale przecież w DLA już ponoć obsługuje te skrypty?

2

I mam pytanie odnośnie skrypty OmniPress i OmniPress v2 w DLA - bazując na dosłownie 6 footprintach:

href="common/mobius/css/blackberry.css"
katalog omnipress
omnipress
omnipress – inurl:/arts/0/desc
omnipress – inurl:/pages/0/desc
tanie pozycjonowanie dla dzieci

nie moge znaleźć nic praktycznie w ogóle żadnych adresów (chodzi mi teraz o szukanie ręczenie w Google bo tego potrzebę na razie)

Czy w ogóle skrypt działa i cos warty jest jeszcze?

Ile jest teraz katalogów opartych na tym skrypcie?

I do OmniPress v2 to w ogóle nie footprintów - podajcie jakieś

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności