Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie czy funkcja Czarna lista działa poprawnie, przy ustawieniu mają mniej udanych dodań niż 2 i więcej nieudanych niż 10, po przejechaniu 20 projektów, chociażby na bazie wp, gdzie ich mam zarejestrowanych 6000 liczba się ta wogóle nie zmieniła, a dodaje do maks 100. Podobnie jest z innymi skryptami, niestety ale opcja eksportu liczby błedów działa gorzej niż źle i jak jest więcej niż 10 katalogów to wiesza serwer, więc nawet teraz nie ma jak tego sprawdzić.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z czarną listą był taki problem, został rozwiązany... przynajmniej tak mi się wydawało. Jeśli możesz podeślij dostęp do swojego donlinkage - sprawdzę co jest grane.

Co do eksportu - mocno obciąża serwer od około miliona wpisów w raportach. Postaram się to zoptymalizować.

@okazwłoka - cosik się znowu z instalacją DLA dzieje, dzisiaj przy odpaleniu wywaliło komunikat o braku licencji. Po kliknięciu w "cron.php" Donek odżył, ale widzę, że w ogóle nie rejestruje WP i innych skryptów do rejestracji. Czy to może być kwestia wersji - nie przechodziłem na "bety" aktualnie mam wersję 5.1.9. Harmonogram jest OK, harvester i detekcja też tylko ta rejestracja...

Pozdrawiam :)

Witam,

Właśnie chciałem stworzyć nowy projekt.

1. Podczas edycji projektu, niema możliwości dodania linku. Klikam HTML i brak akcji.

2. Edycja projektu, pingi. Dodaję komentarz do pingów i … nie zapisuje wartości.

3. Synonimizer, po znalezieniu pasującego synonimu dodaje znak nowej linii, co rozstrzeliwuje tekst.

Ponadto.

1. Okresowo wszystkie projekty stają w miejscu. Harmonogram pokazuje, że idzie, logi serwera wskazują, iż skrypt biega po Internecie. Jednakże raport pokazuje zero udanych zero nieudanych. Okazało się, iż problemem jest katalog raporty, który zawiera dziesiątki tysięcy plików i … skrypt zdycha. W chwili obecnej ustawiłem cogodzinne czyszczenie katalogu, proszę o informacje czy mam zostawić takie rozwiązanie problemu.

2. Czarna Lista. Może warto, aby skrypt nie przenosił na czarną listę katalogów z błędami typu: „strona już istnieje”, „nie wybrano kategorii”, „za długi za krótki opis”. W chwili obecnej niepotrzebnie pozbawiamy się działających katalogów. Chyba, że czegoś nie rozumiem.

3. W jaki sposób określić ile udanych nieudanych wpisów było podczas ostatniego harmonogramu. Taka informacja znakomicie nada się przy określeniu czy już czas dany projekt wymienić/zmienić itp.

To na razie tyle ;-)

Ważne do raportu - nie czyść tego bo nie będziesz miał raportów. UStaw poprawnie cron na plik cron_raport.php

Projekty sprawdzę.

Czarna lista - faktycznie da się to poprawić.

W jaki sposób określić ile udanych nieudanych wpisów było podczas ostatniego harmonogramu

Informacje nie są zapisywane w żadnej historii - musiałbyś po prostu w danym dniu to sprawdzić klikając w [HAR] przy danym projekcie.

w jaki sposób zmusić cron_raport.php do przesuwania informacji z katalogu raporty do bazy danych w większej ilości na raz? ( bo chyba tak to działa)

Po Twojej operacji z plikiem cron_raport.php mam:

ls raporty | wc -l
9287

po ustawieniu wywoływania co 10s już jest:

ls raporty | wc -l
2018
teraz. 13:20 --> Niespełna 2 godziny i na katalog zawiera:
ls raporty | wc -l
20421
Jeszcze parę godzin i znowu skrypt sie zatrzyma.
Koledzy jak u Was wygląda ilość plików w tym katalogu?

Więc rozwiązaniem będzie przyspieszenie przesuwania.

I czekam na poprawkę w dodawaniem linków....

w jaki sposób zmusić cron_raport.php do przesuwania informacji z katalogu raporty do bazy danych w większej ilości na raz? ( bo chyba tak to działa)

Po Twojej operacji z plikiem cron_raport.php mam:

ls raporty | wc -l
9287

po ustawieniu wywoływania co 10s już jest:

ls raporty | wc -l
2018

Więc rozwiązaniem będzie przyspieszenie przesuwania.

I czekam na poprawkę w dodawaniem linków....

Przyszedł mi taki pomysł racjonalizatorski, który by poprawił higienę bazy katalogów.

Można prosić o zapytanie sql, które by:

znalazło katalogi z błędem timeout i od razu te katalogi by skasowało z bazy?

Można to zastosować też do błędu brak formularza.

Celowo proponuję skasować katalogi zamiast je od razu dawać na czarna listę.

plissssss ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności