Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Cron powinien być ok - czasem na serwerach jest problem w wywołaniem cronów (coś się zacina i nie idzie).

UWAGA do skutczności:

1. trzeba koniecznie wyłączyć na poczcie antyspam bo dość dużo wpada do spamu

2. koniecznie wpisać fragment tekstu z "sygnaturki" - taki który zawsze występuje w sygnaturce (jeśli są synonimy to taki, który zawsze występuje po wymieszaniu). Inaczej mimo założenia profilu nie będzie on 'zraportowany'.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Serwer może coś nie hulać - najlepiej napisać do admina danego serwera. A najlepiej przed tym upenić się czy rzeczywiście nie działa: ustworzyć jakiś prosty skrypt w php np:

<?php
file_put_contents('cron_dziala.txt','hah');
?>

i ustawić na niego cron wg tego samego sposobu co crony donlinkage. Po maks. minucie powinnien na ftp pojawić się plik cron_dziala.txt - jeśli się pojawi znaczy że cron działa - a jak nie, to z przykładem do admina :)

@lixe - ile Ci weszło?

Ja jestem właścicielem serwer. Co do CRON wykonuje polecenia, i również wywołuje plik cron_profile.php (wycinek z logu poniżej). Nawet jesli by się nie wykonywał, wywoływanie pliki via przeglądarka powinno dać efekt, jednak nie. U mnie przy wywoływaniu plik mam komunikat: TU KOŃCZE 2

XX - - [23/Dec/2014:18:58:17 +0100] "GET /cron_profile.php HTTP/1.1" 200

tak, na razie tylko WP. Dojdą kolejne gdy sam system będzie już dobrze sprawdzony (mogą jeszcze jakieś błędy w nim wystąpić).

Nie widzę w powyższych postach żadnej informacji do czego wogóle są te profile, jaki plik trzeba dodać do CRON , że trzeba mieć własny email itd, ale ciągle nie wiem do czego są te profile...

Widze, że jest tam jakaś baza ok. 300 WP i tyle.. Do czego mają one wogóle być? Skoro mam już projekt założony np z jakąś stronką do pozycjonowania już skonfigurowana, to co, teraz mam cos zrobić dodatkowo z tymi profilami? Dobrze , jakby była w programie jakaś zakładka NEWS i dokładnie wszystko tłumaczone... co dodane, jak to działa,co trzeba zmienić. Każdy były na czasie, bo np tutaj nie każdy zagląda. Dodatkowo sprawdziłem email i do dziś nie doszedł do mnie żaden NEWS od waszego systemu,który rzekomo został wysłany.

Pozdraiwam i wesołych świąt życzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności