Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Mejla będę puszczał po świętach.

Naprawdę nie napiszę w nim więcej informacji niż to, co podałem.

Pokrótce:

0. Na początek ustawiasz cron co minutę na cron_profile.php

1. Tworzysz projekt w profilach według podanych informacji w formularzu wprowadzania (oczywiście potrzebny mail - do każdego projektu inny).

2. Wybierasz do jakiej bazy ma dodawać (jest ta ok 300 wp, możesz dodać własne bazy wordpressów).

3. Czekasz - wyciągasz raport i już :)

Do czego są te profile: do zakładania profilów na stronach - zakładasz profil, podajesz adres strony, sygnaturkę (może być z linkami) i masz na danej stronie linki. Wystarczy zaindeksować takie profile i już licznik linków wzrasta :)

Profile są dodatkowym modułem - nie mają nic wspólnego z klasycznymi projektami. Może umiejscowienie w menu jest mylące, ale profile to niezależny moduł.

Pozdrówka :)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trzeba czymś zewnętrznym - trzeba po prostu szukać wordpressów z otwartą rejestracją. Ewentualnie harvesterem z donlinkage. Podstawowy footprint to oczywiście "powered by wordpress".

Ta baza ktora jest domyślna to przefiltrowane adresy z bazy do rejestracji (wordpress) z DonLinkage.

Ok, rozumiem, mam narzędzia. Jednak cały czas myślę jaka jest różnica między Profilami WP, a rejestracją WP. Czy chodzi o to, że przy profilach możesz utworzyć zróżnicowane linkowanie?

Korzystają z okazji życzę Ci rodzinnych świąt, z dala od codziennego fałszu i zazdrości, a nadchodzący rok, niech będzie dla Ciebie obfity!

@Thommen - sama rejestracja nie tworzy profilu, w którym jest link do strony, nie sprawdzi też czy rzeczywiście ten link się wyświetla (a wyświetla mniej więcej na 2% wordpressów z otwartą rejestracją).

@piter123 - na pewno nie w tym roku. Postaram się w miarę szybko wprowadzić nowe.

@Seo tekst - oczywiście, wystarczy stworzyć projekt z podpięciem pod skrzynkę, wybrać do harmonogramu jakąś pustą bazę i już będzie pobierał dane i uzupełniał profile.

Odnośnie profili mam 2 pytanka, jak ktoś może proszę dać odpowiedź, bądź Ty Oka.

Sygnaturka : Tutaj wstawić tylko anchor z linkiem, czy jeszcze coś ? Jakiś dodatkowy tekst?

Detekcja, co tu wklepać?

Najlepszy byłby jakiś przykład dla tych ustawień.

Co do poczty, to do każdego profilu ma być inna poczta np na o2?

@Kimi2007 - sprawdzanie zaindeksowania mogę dorobić. Miałoby to być sprawdzanie zaindeksowania wprowadzonej listy?

Panowie, nie ma w profilach żadnych filozofii. Nic więcej nie da się wymyślić niż zostało już to podane.

@Maches - tak jak pisali wyżej:

Sygnaturka : tekst - najlepiej artykuł - im dłuższy tym lepszy (łatwiej zaindeksować)

Detekcja: fragment tekstu z sygnaturki, który zawsze (również po wymieszaniu synonimów) będzie się w niej pojawiał (na przykład adres linkowanej strony). Po tym tekście donlinkage będzie sprawdzał czy profil posiada informacje, czy jest pusty.

Przykład:

sygnaturka {Lubię|Kocham} Nicka Cartera.

Detekcja: Nicka Cartera

Poczta - tak, inna dla każdego projektu. Oczywiście można używać aliasy w momencie, gdy już przestaniesz korzystać z poczty (ale trzeba wyczyścić maile). Np. korzystasz z adresu moj_login@o2.pl, projekt przeleciał. Usuwasz maile z poczty, ustawiasz nowy projekt na alias moj_login@tlen.pl itd.

@Oka, zapisując projekt w profilach otrzymuję komunikat:

Field 'adresmail' doesn't have a default value

E: Przez to oczywiście projekt się nie zapisuje.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Możliwe, że coś poszło nie tak z aktualizacją - jak możesz podeślij mi dostęp do phpmyadmin - sprawdzę to.

@lixe - zaraz sprawdzę.

ta sygnaturka to cały opis strony, więc naparzasz tekstu ile wlezie z frazami:)

detekcja tak jak don corleone oka pisał wcześniej i jest też wyjasnienie w pomocniku albo początkowy tekst, który wstawiasz albo tak jak ja adres strony

do kazdego profilu inna poczta, np mozesz sobie stworzyc 10 kont pocztowych i jechac jeden adres strony z 10 artykułami i różnymi frazami

@Kimi2007 - sprawdzanie zaindeksowania mogę dorobić. Miałoby to być sprawdzanie zaindeksowania wprowadzonej listy?
Panowie, nie ma w profilach żadnych filozofii. Nic więcej nie da się wymyślić niż zostało już to podane.
@Maches - tak jak pisali wyżej:
Sygnaturka : tekst - najlepiej artykuł - im dłuższy tym lepszy (łatwiej zaindeksować)
Detekcja: fragment tekstu z sygnaturki, który zawsze (również po wymieszaniu synonimów) będzie się w niej pojawiał (na przykład adres linkowanej strony). Po tym tekście donlinkage będzie sprawdzał czy profil posiada informacje, czy jest pusty.
Przykład:
sygnaturka {Lubię|Kocham} Nicka Cartera.
Detekcja: Nicka Cartera
Poczta - tak, inna dla każdego projektu. Oczywiście można używać aliasy w momencie, gdy już przestaniesz korzystać z poczty (ale trzeba wyczyścić maile). Np. korzystasz z adresu moj_login@o2.pl, projekt przeleciał. Usuwasz maile z poczty, ustawiasz nowy projekt na alias moj_login@tlen.pl itd.

I o to właśnie chodzi.. ktoś kto ma małą wiedzę o pozycjonowaniu i nowościach jakie powstają w programie to super byłoby tak jak kiedyś wspomniałem , żeby było to wytłumaczone od razu gdzieś przy aktualizacji tak jak napisał to Lixe czy Ty Oka. Teraz jest wszystko jasne.

Dzięki za wytłumaczenie!.

@lixe - faktycznie jest problem z przysłanianiem divów - ale to zrobię przy okazji następnej aktualizacji - nie będę specjalnie dla takiej sprawy robił aktualizacji (da się tam kliknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności