Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szanowny autorze tematu - proszę sprawdzić swoją skrzynkę pocztową - jestem zainteresowany zakupem.

Jeśli chodzi o wszelkie większe aktualizacje, to powinny być płatne tylko dla osób, które nie posiadają DonLinkage i kupują go po aktualizacji. Dla stałych klientów za free.

Tak jak napisał bunitas, DonLinkage ma duży plus - aktualizacje są bezpłatne, a przynajmniej taka była mowa na początku. Właśnie m. in. dlatego wiele osób mu zaufało.

Spokojnie, odpiszę na wszystkie maile. Jeśli ktoś wysłał info o chęci zakupu, będzie na pewno po starej cenie :)

A teraz sprawa płatnych updatów: nie będzie płatnych aktualizacji. Ale spokojnie, każdy będzie mógł dorzucić jeszcze swoją cegiełkę :D

W tej aktualizacji będą dostępne 2 opcje z ograniczeniami ilościowymi. Chodzi o automatyczny generator treści oraz backlink checker. Będzie można wygenerować ograniczoną ilość treści w miesiącu/tygodniu, będzie można sprawdzić ograniczoną ilość stron jeśli chodzi o BL. Po opłaceniu pewnej kwoty będzie można zdjąć ograniczenia ilościowe.

Myślę, że takie coś będzie fair.

Tylko zwróćcie uwagę, że my to rozmawiamy o ~30PLN per kilka miesięcy... Dla dobra rozwoju softu ja jestem gotów wybulić tą kwotę. Wasze argumenty byłyby zasadne jakbyśmy rozmawiali o kwotach większego rzędu.

Jedną z zalet Donlinka była jego cena i właśnie bezpłatne aktualizacje. Od nowej wersji ma kosztować 300 zł netto, jeśli do tego doszłyby płatne aktualizacje, cenowo przestałby być konkurencyjny...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Ja bym powiedział, że zachowanie i udoskonalanie pierwotnych funkcji czyli dodawania do katalogów i precli powinno być bezpłatne, ponieważ takie były założenia początkowe i jak słusznie zauważyła @bunitas, część osób mogła tym się kierować przy wyborze DonLinka.

Jednak jeśli chodzi o funkcje 'ekstra' jak np. monitoring fraz czy dodawanie komentarzy do WP to moim zdaniem mogłyby już być jak najbardziej płatne, ponieważ są to funkcjonalności ponadprogramowe i moim zdaniem należy je traktować nie jako update czy aktualizację ale jako rozszerzenie funkcji narzędzia o całkiem nowe możliwości, których wdrożenie nie było wcześniej planowane.

W takiej sytuacji kto chce kupuje rozszerzenie a kto nie chce, ma zagwarantowane aktualizacje i poprawki, które będą mu zapewniać ciągłość działania i skuteczność dodawarki.

Moim zdaniem to bardzo zdrowe i uczciwe podejście zarówno ze strony klienta jak i autora. Pamiętajcie, że im większa motywacja autora tym lepszy soft dla klienta - wszyscy na tym korzystają :)

Jestem raczej za wprowadzaniem ograniczeń do nowych tak jak to zrobię w przypadku backlinkcheckera i generatora treści - odpłatnym zdjęciu ograniczeń ilościowych i niech tak zostanie.

Swoją drogą dziękuję za wsparcie, doceniam to :)

Niestety nie zdążę już dzisiaj wysłać aktualizację. Dzisiaj zabiliście mnie emailami, pół dnia odpisywania. :) To pewnie już ostatnie przełożenie terminu aktualizacji: na jutro.

Od aktualizacji moja żona bedzie się zajmowała supportem i ogólnie kontaktem (wszystkie informacje będą podane), więc będzie piękniej :D

Nie bardzo rozumiem. Czekam na aktualizację od paru tygodni, która wciąż jest w fazie ostatnich testów, soft kupiłem wcześniej po to żeby zdążyć przed podwyżką cen a Ty piszesz o jakiś płatnych updatach. Możesz jak dla mnie je wprowadzać, ale ja kupiłem program na warunkach opisanych w pierwszym poście i nie życzę sobie żadnych ograniczeń. Stąd nie zgadzam się na wprowadzenie płanych updatów czy ograniczeń z datą wsteczną. Dlaczego zrezygnowałeś z zapowiadanej podwyżki ceny za soft...

Ale podwyżki byłyby przy większych zmianach tak jak powiedział domator. A drobne poprawki byłyby za darmo. Bez płacenia autorowi po prostu nie opłacałoby się robienia większych przemian.

Można powiedzieć że płaciłoby się za dodatkowe wtyczki do programu a nie za jego aktualizacje, więc wszystko jest porządku. Nie chcesz płacić - OK, ale będziesz musiał zadowolić się ograniczeniem i tak nadprogramowych funkcji.

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności