Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

A ja chcę spytać, co robię nie tak... bo nawet admin programu, czyli Oka zrobił mi przykładowy projekt. Linkowałem , teksty wykupione + dodane synonimy do nich..

8 miesięcy pozycjonowania (o ile mozna to tak nazwać) i zero efektów... zero...

Nie wiem, czy ten program nie działa, czy ja coś robię źle. Nie wklepywałem żadnej swojej bazy, bo takowej nie posiadam. Po 2 wszystko szło z bazy publicznej + wykupiłem na 3 miesiace donPremium, zeby zobaczyc, czy moze cos pomoze - niestety nie pomogło.

Wykupiony mam również OCR , proxy (abonament miesieczny z zewnetrznej firmy proxylive.pl polecane przez donLinkage) , oraz Antigate... 

Wszystkie wpisy dodawane poprzez proxy.

Prosze mi powiedzieć , co jest nie tak...

Konkurencja strony, a właściwie stron, bo posiadam ok 7 i kupiłem program na własny pożytek z mysla, ze bedzie lepiej (szczególnie jak czytałem komentarze , ze donek jest duzo lepszy od publikera szczegolnie jesli chodzi o baze, bo co i raz się aktualizuje i odrzuca smieciowe katalogi itd), a niestety nie ma zadnych rezultatów...

frazy na ktore pozycjonuje to max 500 tys wyszukiwań w google,z  czego te strony wyżej nie SA wcale pozycjonowane a sa wyzej odemnie (Jakies smieciowe fora itd).

czekam na jakas pomoc z waszej strony. Jestem w stanie zaplacic (O ile bedzie to rozsadna cena) za jakies ustawienie tego projektu moze inaczej? Moze cos robie zle? Nie mam pojęcia..

pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wklepywałem żadnej swojej bazy, bo takowej nie posiadam

To pierwszy błąd, ale nie najważniejszy.

Ważniejsze jest to, że linki z DLA to nie wszystko, żeby osiągnąć TOPy.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Nie wklepywałem żadnej swojej bazy, bo takowej nie posiadam

To pierwszy błąd, ale nie najważniejszy.

Ważniejsze jest to, że linki z DLA to nie wszystko, żeby osiągnąć TOPy.

Nie chodzi tu nawet o topy.. Odkad wykupiłem donka, nie widzę 'żadnej' różnicy w każdej z moich stron.  Od kilku ładnych miesięcy. Wiem, że , żeby pozycjonować trzeba uzbroić się w cierpliwość,ale po 7 miesiacach chyba powinno cos ruszyc? :/ chocby troszkę..

Nie używam żadnego indexera, może trzeba by wykupić ten DonIndexer? Tylko teraz srednio jestem na to przekonany,skoro po tym nie mam zadnych efektów. 

Ludzie chwalili, jakie to nie sa super bazy w donLinkage ciagle uaktualniane, bez porownania z publikerem, a okazuje sie ze i tu i tu jest jeden ciort i marnej , swojej strony nie da rady wypozycjonowac.

Nic bezpośrednio nie wypozycjonujesz na obecną chwilę skryptami, które są w donlinkage. Może dla wordpress znajdziesz jakieś fajne miejscówki. Czasami admin ustawia możliwość dodawania przez wszystkich i zapomina wyłączyć ;)

Jedna osoba z tego forum równiez pomagała mi w ustawieniu tego skryptu na jedna ze stron. Dodała rowniez jakies footprinty, zeby znajdywaly sie katalogi itd z internetu,ale nie wiem czy to cos też dało...

Co w takim razie robić? 

Ludzie chwalili, jakie to nie sa super bazy w donLinkage ciagle uaktualniane, bez porownania z publikerem, a okazuje sie ze i tu i tu jest jeden ciort i marnej , swojej strony nie da rady wypozycjonowac.

No bo tak było, ja dzięki donkowi zarobiłem kupę kasy. No ale nic co dobre nie trwa wiecznie. Problemem jest google, które w ostatnich dwóch latach naprawdę mocno ograniczyło możliwość pozycjonowania i powpychało w wyniki podstrony bez linków tak zwanych zaufanych serwisów.

Dla tych skryptów które są obecnie w donku moim zdaniem jedynie dodając do wp można coś zdziałać. Tylko że trzeba zrobić ektremalnie dobre harvestowanie, żeby znaleźć strony na których adminowi kliknęła się przez przypadek opcja umożliwiająca dodawanie wpisów wszystkim.  I na pewno nie wbudowanym harvesterem.

Webmini, easydir, seokatalog i inne które obsługuje donek to skrypty postawione wyłącznie w celu pozycjonowania i ekstremalnie zaspamowane. 0 mocy.

Maches era katalogów skończyła się jakieś 2 lata temu, więc się nie dziw, że nie rankują wogóle, owszem 2 lata i wyżej można było spokojnie frazy ogarniać(piękne czasy), ale skończyły się i trzeba iść na przód, straciłeś rok, spaliłeś zapewne domeny, postaw nowe strony, kup soft obsługujący porządne skrypty, a nie katalogi.

Maches era katalogów skończyła się jakieś 2 lata temu, więc się nie dziw, że nie rankują wogóle, owszem 2 lata i wyżej można było spokojnie frazy ogarniać(piękne czasy), ale skończyły się i trzeba iść na przód, straciłeś rok, spaliłeś zapewne domeny, postaw nowe strony, kup soft obsługujący porządne skrypty, a nie katalogi.

Czyli co, te strony mam poprostu 'usunac' i zalozyc nowe domeny?

myslalem, ze im starsza domena tym lepiej .. dlatego uzywam tylko domen ktore maja ponad 2 lata i ciagle je przedluzam.

Mowiac 'kup soft obslugujacy porzadne skrypty' co masz na mysli ?

Myslalem, ze takim softem jest donlinkage...

Czyli co, te strony mam poprostu 'usunac' i zalozyc nowe domeny?

Najlepiej wyindeksować i postawić to samo, ale na nowych domenach. A co do wieku domeny to tak to nie działa, mógłbyś mieć i domenę z 1998 roku, ale jak ją spamem jechałeś to jest oznaczona i szanse, że nowe linki pomogą są znikome, lepiej zacząć na nowo z czystą historią.

Donek jako soft działać działa, ale te skrypty które obsługuje od 2 lat mocy nie dają, także trochę się spóźniłeś z zakupem.

Panowie, nadchodzi v6 i będzie o niebo lepiej. v6 nie powstaje z powodu nudy, jest zapotrzebowanie na nowe funkcje.

Panowie, nadchodzi v6 i będzie o niebo lepiej. v6 nie powstaje z powodu nudy, jest zapotrzebowanie na nowe funkcje.

Mam nadzieje, że jakikolwiek efekt będzie tym razem...

To , że on przyspieszy o 20 czy 50 razy akurat mi różnicy nie robi... większości osób raczej też nie skoro nic nie pomaga w pozycjonowaniu.

Niech obsługuje takie skrypty które dają jakąś moc w pozycjonowaniu oraz jakaś skromna baza, która jakieś skromne strony do 200 tyś wyników pchnie minimalnie w górę... bo po to on jest.

@Maches - DonLinkage wciąż pomaga w pozycjonowaniu, ale bez dobrej własnej bazy nic nie zrobisz, te czasy już minęły.

Co do efektywności nowego DonLinkage - nie bój nic - nie poświęcam na to czas po to, żeby to nie dawało lepszego efektu.

Za wcześnie żeby o tym pisać. Jestem jeszcze na etapie budowania silnika (oceniam go na poziomie 60% ukończenia).

Wersja do testowania powinna być gotowa pod koniec września.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności