Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że nas informujesz na bieżąco, dzięki temu wiemy, że już tuż tuż :) Każdego dnia otwieram szampana z tej okazji i wypijam do dna. Nie śpiesz się więc z premierą :) 

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dobrze, że nie zapowiedziałeś premiery na 30 lutego bo byśmy mogli czekać i czekać i czekać, a tak przynajmniej mamy pewność :) 

Ok, przetestowałem już jak mogłem i w mojej ocenie śmiga tak, że można to oddać do publiki :)

Teraz przygotowuję wersję instalacyjną i finito - choć to będzie dopiero początek :D

Nie zdążyłem przygotować baz, ale może na szybko przynajmniej po kilka adresów dorzucę.

A jak będzie wyglądał update? Trzeba będzie na nowo pliki wrzucać czy jakoś stary donek pociągnie pliki? 

Teraz przygotowuję wersję instalacyjną

A to przed majem nadejdzie w końcu to oczekiwane DZIŚ? Jakoś mi się to w głowie nie mieści, że to już w maju :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pracuję jeszcze nad instalatorem, wrzucam tu przygotowany opis, pewnie o wielu rzeczach zapomniałem napisać:

Krótki OPIS DonLinkage v6:
1. Projekty:
- grupy projektów
- tworzenie, edycja projektów
- możliwość wyboru dowolnej ilości skryptów baz publicznych i prywatnych do harmonogramu (z poziomu edycji projektów)
- możliwość zatrzymania/wznowienia realizacji projektu/grupy projektu w każdym momencie 
- eksport danych (np. założonych kont, suckcesów, błędów)
- prosty "kreator" projektów - wyświetlają się tylko te pola, które należy koniecznie wypełnić
- opcja zatrzymania realizacji projektów na określony czas po osiągnięciu określonej ilości wpisów
- możliwość włączenia/wyłączenia proxy na poziomie projektu
- możliwość włączenia/wyłączenia korzystania z OCR na poziomie projektu
- projekty wykonywane są równolegle
Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić):
- podpięcie pod pola projektów możliwości generowania treści (np. z synonim.i4a.pl lub z wbudowanego generatora)
- łatwe linkowanie dodatkowych adresów, anchorów - określenie procentowego udziału takich linków
- możliwość ustawienia linkowania z generycznych anchorów, anchory jako urle
- możliwość wstawiania określonej ilości dodatkowych linków do zaufanych witryn typu wikipedia
- ponawanie dodawania do nieudanych (tu jeszcze zastanawiam się nad tą opcją czy nie zostanie wprowadzona ta opcja tylko dla prywatnych baz)

2. Bazy adresów:
- podział na skrypty (+ grupy skryptów)
- Bazy główne
- Bazy prywatne (możliwość tworzenia wielu baz dla każdego ze skryptów)
- Harwester adresów (możliwość dodawania footprintów + opcjonalnie keywordów, dostępne statystyki dla poszczególnych footprintów)
- Detektor (znalezione adresy trafiają do detektora, po detekcji adres jest usuwany lub zapisywany w bazie)
- Czarna lista (na razie tylko ręczne przenoszenie, do zrobienia automatyczne przesuwanie na czarną listę po ustalonych parametrach)
- możliwość tworzenia własnych grup skryptów

3. Baza skryptów:
- możliwość zainstalowania/odinstalowania każdego ze skryptów
- możliwość tworzenia własnych silników wykonujących najróżniejsze czynności
- każdy silnik podzielony jest na 5 sekcji: dane instalacyjne, dane dla detektora skryptów, krok rejestracji kont, krok odbierania emaili, krok wysyłania wpisu
- nowe silniki będą otrzymywali najpierw użytkownicy Premium, a po 40 dniach pozostali użytkownicy (opcja będzie aktywna po ustabilizowaniu v6)
- dokumentacja tworzenia własnych skryptów
- stworzenie prostego środowiska testowego dla skryptów
- stworzenie większej ilości silników/skryptów
- obsługa Nocaptcha Recaptcha i kilku innych popularniejszych zabezpieczeń captcha
- autmoatyczny dobór długości wprowadzanych danych (gdy w silniku takie informacje będą zdefiniowane)

4. Proxy:
- lista proxy
- dodawanie proxy
- api proxy
- php proxy
- testowanie proxy
- konfiguracja (m.in. włączanie/wyłączanie dla poszczególnych narzędzi)
- automatyczny scraper proxy ze wskazanych źródeł

5. Moduły:
- monitoring pozycji (moim zdaniem wyszło dość zgrabnie, wyeliminowane zostały problemy znane z poprzedniego monitoringu)
- moduł generatora i synonimizera tekstów
- rozbudowania monitoringu pozycji o możliwość tworzenia użytkowników (będzie dodatkowy skrypt, który będzie można zainstalować na dowolnym serwerze i dane dla użytkownika będą ściągane przez api, dodatkowo będzie można dla każdej frazy i pozycji ustalić dzienną kwotę).

6. Captcha:
- można podpiąć: OCRdl, Captcha Sniper oraz wszystko co na API antigate
- możliwość zdefiniowania wielu API antigate
- możliwość zdefiniowania kolejności wysyłania captcha (DonLinkage przy błędnie odczytanej captcha może 3 razy podejmować próbę)

7. Crony:
- wystarczy ustawić jedno zadanie cron na serwerze
- konfigurator zadań: każde zadanie można włączyć/wyłączyć z panelu, można określić odstęp w minutach dla każdego zadania, można ustawić parametr (np. prędkość)

8. Premium (do zrobienia):
- na początek obsługa 2 skryptów (katalogów) - zawsze będzie minimum 100 miejscówek, obecnie jest ponad 180 (w v5, zostaną dość szybko przeniesione)
- z czasem będą też dochodziły nowe skrypty (nie katalogi ani precle)
- codzienne pobieranie baz z freshcraper.i4a.pl
- użytkownicy premium otrzymają od razu każdy nowy silnik, natomiast użytkownicy bez premium otrzymają nowe skrypty dopiero po 40 dniach (opcja będzie aktywna po ustabilizowaniu v6)
- pakiet synonim.i4a.pl (jeszcze nie ma decyzji o ilości punktów)

9. Indeksowanie:
- tu w zasadzie wszystko mam przygotowane oprócz samego crona realizującego wysyłkę linków do indeksatorów, więc to jest do zrobienia
- obsługa każdego indeksera, który działa na API instantlink (czyli między innymi indeksowanie.i4a.pl)

W takim razie polecam rozwinąć skrypt w tym kierunku. Trudność obrazków podczas obsługi RC w taki sposób jest dramatyczna i prawie nie do przejścia. Robiąc test rozwiązywania RC w taki sposób byłem w stanie rozpoznać 1 obrazek na 50, nie mówiąc o tym jak przejdą to manualne systemy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności