Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Do jakich skryptów obecnie opłaca się wysyłać linki (te dostępne w donLinkage) - tak wiem, za pewne większość powie, że do żadnych... ale z tych co są tutaj do których najlepiej mimo wszystko ?

W opcjach projektu : Zatrzymaj projekt po osiągnięciu około 10 wpisów publikacji na czas  1440 minut (co 24h) optymalne rozwiązanie? Linkuje główną domenę... 

W opcjach projektu : Wykonuj zadania przez proxy - odznaczone. Czy lepiej wykoynwać przez proxy? Proxy wklepałem z proxylive.pl  (proxyGoogle) ale tylko do harvestowania,detektora...

Gdy wygenerowałem raport z POMYŚLNIE dodanych wpisów są tam między innymi takie w stylu : https://tk.share-with.eu/?q=XSLT/INDEX.PHP?DO=BASIC   I wiadomo , że w ogóle nie działają. To problem jakiś donLinkage, coś źle zrobiłem czy po prostu tak się zdarza czasami? 

@oka - czy będzie w przyszłości filtracja skryptów? (po PR, linków wychodzących w danym katalogu, czy coś w tym stylu?)

Prosiłbym o jakieś wskazówki :)

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do jakich skryptów obecnie opłaca się wysyłać linki (te dostępne w donLinkage)

Czy tak ciężko samemu przetestować? Ja ci mogę napisać, że warto do Qlwebów dodawać, bo po co mam każdemu pisać do jakich skryptów warto dodawać, a do jakich nie?

@Maches - filtracji nie będzie, szkoda na to zasobów. Ogólnie będzie wszystko przygotowane tak, żeby można było sobie samemu przygotować łatwo bazę. Zresztą większość linków samo się nie indeksuje, więc puszczasz skrypt na wszystko jak leci, a później filtrujesz sobie raport po swoich parametrach i indeksujesz te, które Ci się podobają.

Te dziwne linki mogą oznaczać, że wpis został przyjęty, ale np taki freeglobes jest moderowany.

Jeśli projekt odpalać przez proxy, to jedynie z prywatnych - na publicznych będzie ciężko wykonać w krótkim czasie kilka-kilkanaście zapytań.

PS. Za moment będzie dostępna aktualizacja związana z tworzeniem projektów - przy polach projektu pokażą się opcje generowania tekstów:

- generowanie tekstu bez synonimów na podstawie słowa kluczowego po polsku lub po angielsku

- generowanie tekstu z synonimami na podstawie słowa kluczowego po polsku lub po angielsku

- generowanie synonimów do wprowadzonego tekstu do pola (wewnętrzny synonimizer)

- generowanie synonimów do wprowadzonego tekstu za pomocą API synonim.i4a.pl

- wczytywanie gotowego tekstu z bazy

Wystarczy odpowiednio przefiltrować bazę i można mieć 100% skuteczności już.

Teraz robiony jest moduł pytań i odpowiedzi (dzięki temu będzie większa skuteczność), będzie też podłączone automatyczne wysyłanie linków do indeksatorów na api instantlinkindexera (między innymi indeksowanie.i4a.pl) oraz będzie też integracja z donindexerem (będzie też aktualizacja donindexera).

W między czasie postaram się podrzucić kilka nowych silników i w końcu wrzucić premium.

Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia z bazami adresów: porządek z duplikatami trzeba zrobić i podpiąć pobieranie baz (aktualizacje i pobieranie dla nowo instalowanych silników).

Wystarczy odpowiednio przefiltrować bazę i można mieć 100% skuteczności już.

Teraz robiony jest moduł pytań i odpowiedzi (dzięki temu będzie większa skuteczność), będzie też podłączone automatyczne wysyłanie linków do indeksatorów na api instantlinkindexera (między innymi indeksowanie.i4a.pl) oraz będzie też integracja z donindexerem (będzie też aktualizacja donindexera).

W między czasie postaram się podrzucić kilka nowych silników i w końcu wrzucić premium.

Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia z bazami adresów: porządek z duplikatami trzeba zrobić i podpiąć pobieranie baz (aktualizacje i pobieranie dla nowo instalowanych silników).

czyli chyba coś u mnie nie tak skuteczność prawie 0

@oka

"(...)ale np taki freeglobes jest moderowany." - gdzieś widziałem u Ciebie na blogu opis poszczególnych skryptów, np który jest moderowany, do którego muszą być wpisy po angielsku itd, mógłbyś podesłać mi ten link? (nie mogę coś tego znaleść na Twoim blogu) , ew. stworzyć taki wątek u siebie na blogu? z pewnością początkującym bardzo by pomógł :)

"(...)a później filtrujesz sobie raport po swoich parametrach i indeksujesz te, które Ci się podobają." , mógłbyś podpowiedzieć jakim narzędziem mógłbym to sprawdzić, ew. na jakiej stronie? (wtyczka firefox etc?)

"(...)będzie też podłączone automatyczne wysyłanie linków do indeksatorów na api instantlinkindexera (między innymi indeksowanie.i4a.pl)" - czyli będę mógł wrzucić tam od razu linki do indeksacji, które będę chciał i indeksowaniei4a.pl zaindeksuje te linki? (Punkty trzeba będzie wykupować na indeksowaniei4a.pl , czy będzie to w ramach premium?)

"W między czasie postaram się podrzucić kilka nowych silników i w końcu wrzucić premium." - I na to czekam! :)

pozdrówka

@morelo - napisz do mnie na maila - sprawdzę co i jak. Ogólnie na tej defaultowej kiepskiej bazie powinno się uzbierać kilkaset wpisów (głównie k2, bo reszta to silniki wymierające jeśli chodzi  o ilości dostępnych adresów).

@Maches:

https://i4a.pl/dlhelp/

Np. Scrapeboxem można filtrować.

Automatyczne wysyłanie do indeksatorów będzie automatycznie wysyłało adresy poprawnych dodań (o ile w projekcie taka opcja zostanie zaznaczona). Będzie w premium co miesiąc jakiś mały pakiecik w indeksowanie.i4a.pl. Oczywiście będzie można sobie dokupić punkty bez problemu.

@morelo - napisz do mnie na maila - sprawdzę co i jak. Ogólnie na tej defaultowej kiepskiej bazie powinno się uzbierać kilkaset wpisów (głównie k2, bo reszta to silniki wymierające jeśli chodzi  o ilości dostępnych adresów).

@Maches:

https://i4a.pl/dlhelp/

Np. Scrapeboxem można filtrować.

Automatyczne wysyłanie do indeksatorów będzie automatycznie wysyłało adresy poprawnych dodań (o ile w projekcie taka opcja zostanie zaznaczona). Będzie w premium co miesiąc jakiś mały pakiecik w indeksowanie.i4a.pl. Oczywiście będzie można sobie dokupić punkty bez problemu.

To jak moglibyśmy to przed tym przefiltrować, skoro od razu po poprawnym dodaniu leciałoby do indeksatorów?

Po prostu nie włączasz wysyłania do indeksatora, pobierasz raport, filtrujesz i dopiero wtedy ręcznie wrzucasz do indeksatora.

Posprawdzam to u Ciebie niestety dopiero w poniedziałek - coś tam faktycznie nie działa tak jak powinno, bo patrzyłem przed momentem na projekt i jest dobrze przygotowany.

@adrians2 - trzeba założyć osobną bazę i zainstalować w innej lokalizacji, pliki nie mogą na siebie nachodzić bo wszystko przestanie działać. Jeśli v5 masz w domenie/subdomenie podanej w licencji, to przenosisz wszystko do katalogu, a v6 instalujesz pod podaną domeną/subdomeną.

@Maches - dzisiaj to sprawdzę, myślę że koło południa do tego siądę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności