Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Za moment będzie dostępna aktualizacja do v6.1.6 beta - został wyeliminowany poważny błąd który na wielu serwerach powodował spore problemy.

Myślę, że już powinno być stabilnie - teraz jeszcze tylko popracuję nad silnikami i powinno ładnie chodzić.

Docelowo 6.2.0 powinna być już wersją stabilną.

Po aktualizacji najlepiej się przelogować, mogą być dostępne aktualizacje silników, a one pobierane są przy logowaniu.

Dostępna jest kolejna aktualizacja 6.1.7. Tu już doszło kilka nowych funkcji:

- moduł pytań i odpowiedzi

- podpięcie wysyłania linków do indeskatorów (API instantlinkindexer (np. indeksowanie.i4a.pl ))

- optymalizacja baz adresów (usunięcie duplikatów i zablokowanie możliwości duplikowania)

- poprawki systemu

Teraz będę przygotowywał silniki, najpierw poprawię te co są, dodam premium, a później nowe silniki. Poprawione też zostanie generowanie raportów oraz zostanie przygotowany prosty system aktualizacji baz.

Najlepiej testować działanie donlinkage na k2 (ostatnio trochę poprawiłem ten silnik). Jeśli k2 chodzi dobrze to znaczy że system jest już ok, a jeśli nie to proszę o informację.

po wykonanej aktualizacji i kliknięciu w pytania i odpowiedzi otrzymuję komunikat

"ERR->exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'xxxxxxxx_do2016.pytania' doesn't exist' in /home/zdrowiej/domains/zdrowietwoje.pl/public_html/donkiszot/pages/pytania.php:0 Stack trace: #0 /home/xxxxxxj/domains/xxxxxxxxx/public_html/xxxxxxxx/pages/pytania.php(0): PDOStatement->execute() #1 /home/xxxxxxxx/domains/xxxxxxxx/public_html/xxxxxxx/index.php(0): unknown() #2 {main}"

To jest moja mała stopka ;)

Dzięki, też to zauważyłem (baza nie zaktualizował się). Jest dostępna aktualizacja 6.1.8 poprawiająca ten błąd.

Dorzuciłem też nowy silnik (konta można sobie skopiować z wordpressa do prywatnej bazy lub puścić rejestrację, ale pamiętać o tym że trzeba zmienić adres mail i login kont).

Gdyby nie chciał się zainstalować po przelogowaniu powinien przejść bez problemu.

Aktualnie jest dostępna wersja 6.1.9, a w niej między innymi automatyczna aktualizacja ocrDL, dodana możliwość aktualizacji baz (na razie baz nie przygotowałem, będą przygotowane na stabilną wersję), wiele poprawek.

Został zaktualizowany ocrDL o nowy typ obrazka.

Dodany został nowy silnik -> artykuły, html z dofollow, ale wymagany jest jakiś ocr. ocrDL rozwiązuje obrazki dla tego silnika mniej więcej w 100%!

Jest dostępna baza dla nowego silnika (około 7 tysięcy adresów).

Mam z weekendu trochę maili z tego co widziałem, odpisuję oczywiście.

edit. Opcje podlinkowania będą oczywiście wprowadzone.

No to coś skopałem przy aktualizacji, jak możesz podeślij dostęp do ftp.

edit. Jednak nie trzeba dostępu - już widzę co jest źle. Za moment problem zniknie.

edit. Już :)

Dostępna jest aktualizacja 6.2.0, a w niej poprawki. Dostępna jest też aktualizacja OCRa.

To jeszcze nie jest wersja stabilna.

Oka, przydała by się jednak instrukcja. Mimo że znałem starego donka w nowym poruszam się po omacku.Dla kogoś kto chce wejść w donka bez instrukcji to black magic

Za CHiny Ludowe nie mogę poradzić sobie z dodawaniem do bazy prywatnej WP.

Kwestie na które nie znalazłem odpowiedzi:

Dane projektu:

• pola Login i hasło dla konta - jakiego konta ? loginy i hasła są w prywatnej bazie - co z tym polem zrobić ?
  • pola Adres strony: jakie to ma znaczenia dla artykułu dla WP ?

Baza adresów

Dodając adresy do bazy prywatnej WP mam podać w formacie  (Format: url;login;hasło;email). Pytanie jaki email mam podać ?

Przy projekcie jest sekcja RAPORT gdzie mogę pobrać pliki. Zrobiłem testowy wpis a w bazie umieściłem jeden sprawdzony adres z loginem i hasłem. W kolumnie Stats mam 0/1/0 a w raportach:

• sukcesy url - brak wpisów
  • błędy url - jeden wpis z adresem prywatnego wp
  • sukcesy (url;login;hasło) - jeden wpis z adresem wp i danymi logowania
  • błędy (url;login;hasło) - jeden wpis jak powyżej
  • Konta (url;login;hasło) - brak wpisu

Co robię nie tak ?

Kubak

pola login i hasło w projekcie dla prywatnych zostawiasz puste.

adres strony będzie przydatny po wprowadzeniu dodatkowych opcji linkowania.

jeśli email jest niepotrzebny to po prostu go nie wprowadzasz.

Wpis się dodał czy nie? Jak wygląda w bazie mysql rekord z tabeli 'raporty'? Bez tego ciężko powiedzieć co się dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności