Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ja ciągle nie wiem jak korzystać z hervestowania. Jak można poprawnie skonfigurować footprinty ?

Czemu mi się pojawia się" Aktualnie przeprowadzam detekcje sharvestowanych katalogow."

Proszę użytkowników o prostego toturiala jak się tą funcjonalnością skutecznie posługiwać.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ten komunikat oznacza, że sprawdza zerane adresy, czyli działa ok

a co do footprintów to każdy ma swoje sposoby i lepsze/gorsze więc nie sprzeda pomysłu ot tak :) musisz poprzeglądać skrypty katalogów i pomyśleć po czym można je znaleźć w google

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Tylko czy te wszystkie dodatki są aż tak potrzebne?

Harvest - miły dodatek, ale i tak większość woli SB;

Monitoring pozycji - jw. są inne narzędzia do tego

Komentowanie - również SB

Oczywiście nie krytykuje w żaden sposób rozszerzenie funkcjonalności DL, ale jak dla mnie trzeba by się bardziej skupić na podstawowej funkcji DL - katalogowaniu i preclowaniu...

np.

- zaimplementować obsługę jakiegoś decaptchera do rejestracji w WP

- dodać obsługę kolejnych typów katalogów

@Donlupak

z czym masz konkretnie problem ? - postaramy się pomóc :P

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Kacperek

@Kacperek

Już myślałem, że nikt nie podziela mojego zdania :-) Zdecydowanie podniesienie skuteczności działania i dodanie obsługi kolejnych skryptów powinno być priorytetem. A z harvestera i monitora w ogóle nie korzystam. Tak jak wspomniałeś - są inne, lepsze narzędzia.

Okazwloka coś tam kiedyś wspomniał o prywatnych preclach... To też dobra opcja :P

1)

@Warfas

masz rację, ale spójrz na to z innej strony:

Ja i kilka osób kupiłem DL by katalogować i preclować - program miał robić to jak najskuteczniej i zdobywać kilka tysięcy linków z kiepskich katalogów... (co to daje można zobaczyć w dziale testy - test Zgreda z OA)

A dzisiaj program z swojego podstawowego założenia się zbytnio nie wywiązuje - zdobywa ok 500 linków ...

co z tego, że ma fajne dodatki jak nie po to był kupowany

Zaraz się pojawią odpowiedzi, że nie program jest winny a baza -> zgadzam się, ale zamiast tracić czas na robienie z dodawarki jakiegoś seo kombajnu powinniśmy się skupić na rozwijaniu bazy...

Podsumowując:

,,Jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego"

(no może trochę za mocne słowa - bez urazy Okazwłoka :)

2)

Działa komuś odpowiadanie na pytania?

Bo ja uzupełniam potem klikam aktualizuj i nic się nie zapisuje...

Pozdrawiam,

Kacperek

Jako użytkownik donlinka zgadzam się z Kacperkiem :) choć trzeba pamiętac o polskich warunkach, oka robi wszystko sam, nie ma eksperta od użyteczności dla usera, nie ma marketingowca, nie ma boku, a sam nie skupia się tylko na programowaniu, więc zawsze pare niedociągnięć bedzie, tym bardziej, że cena także musi być polska.

Działa komuś odpowiadanie na pytania?

Bo ja uzupełniam potem klikam aktualizuj i nic się nie zapisuje...

Nie ma być to poprawione.

Zgodzę się w 100% że najważniejsza jest skuteczność dodawania i mam nadzieje że się to jeszcze znacznie poprawi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności