Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odnośnie tego co napisał @Kacperek:

Ja i kilka osób kupiłem DL by katalogować i preclować - program miał robić to jak najskuteczniej i zdobywać kilka tysięcy linków z kiepskich katalogów... (co to daje można zobaczyć w dziale testy - test Zgreda z OA)

A dzisiaj program z swojego podstawowego założenia się zbytnio nie wywiązuje - zdobywa ok 500 linków ...

co z tego, że ma fajne dodatki jak nie po to był kupowany

Zaraz się pojawią odpowiedzi, że nie program jest winny a baza -> zgadzam się, ale zamiast tracić czas na robienie z dodawarki jakiegoś seo kombajnu powinniśmy się skupić na rozwijaniu bazy...

Nie bardzo rozumiem, dlaczego roszczenia na temat kiepskiej jakości bazy kierujesz do autora dodawarki. Przecież chyba masz świadomość, że program nie dodaje do bazy prywatnej, stworzonej tylko pod użytkowników DA ale do bazy publicznej, którą są katalogi i precle stawiane przez setki osób. Skoro nikt nie stawia nowych katalogów, bo każdy ma to w du**ie i liczy na to że inni postawią, to czego się spodziewasz? Zanim zaczniesz wymagać od autora dodawarki stworzenia bazy z kilku tysięcy domen, odpowiedz sobie na pytanie ile Ty sam postawiłeś publicznych katalogów i precli, po których mogli jeździć bez ograniczeń inni.

Kupując program, który dodaje do bazy publicznej trzeba mieć świadomość, że ta baza może w każdej chwili się położyć i nic na to nie poradzisz ani Ty, ani autor. Gdyby tak jutro okazało się, że cała publiczna baza dostała bana co do jednej domeny i nie jesteś w stanie uzyskać DonLinkiem nawet jednego linka to zażądałbyś zwrotu pieniędzy od autora czy wymagałbyś od Niego postawienia kilku tysięcy nowych katalogów i precli, bo przecież program miał zdobywać kilka tysięcy linków?

Pytanie o Harvester katalogów do okazwłoka.

Moduł zebrał sobie 20 adresów. Dodaję je do bazy prywatnej, po czym usuwam z listy sharvestowanych (przycisk Wyczyść).

Następnie powiedzmy kolejnego dnia widzę kolejne 10. Dodaję je na nowo, ale w bazie prywatnej widzę tylko 25 adresów. Domyślam się, że nie dodaje dubli, co jest reakcją pożądaną.

Pytanie moje jest zatem takie - jak często należy usuwać (przyciskiem Wyczyść) te sharvestowane katalogi? Czy najlepiej za każdym razem po przeniesieniu ich do którejś z baz, czy np. co tydzień czy miesiąc? A może nie ma to kompletnie znaczenia?

I drugie. Właśnie zauważyłem, że na liście możliwych do sharvestowania skryptów nie ma u mnie Donmini.

Footprinty dla tego skryptu katalogu mogę dodać, ale nie mam pozycji Donmini na liście.w zakładce "Znalezione i zweryfikowane". Co może być nie tak?

w ogole nie czysc, ja tak robie mimo, ze ponad tysiac sie juz uzbieralo, wiec nie ma niepotrzebnego mielenia harvestera

co do tych donmini brakuje kawalka kodu w module harvester.php, ja sobie dopisalem dopoki autor nie podesle poprawek...

jesli chodzi o pytania u mnie tez nie zapisuje i tabela sie skrzaczyla

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Odnośnie tego co napisał @Kacperek:
Ja i kilka osób kupiłem DL by katalogować i preclować - program miał robić to jak najskuteczniej i zdobywać kilka tysięcy linków z kiepskich katalogów... (co to daje można zobaczyć w dziale testy - test Zgreda z OA)

A dzisiaj program z swojego podstawowego założenia się zbytnio nie wywiązuje - zdobywa ok 500 linków ...

co z tego, że ma fajne dodatki jak nie po to był kupowany

Zaraz się pojawią odpowiedzi, że nie program jest winny a baza -> zgadzam się, ale zamiast tracić czas na robienie z dodawarki jakiegoś seo kombajnu powinniśmy się skupić na rozwijaniu bazy...

Nie bardzo rozumiem, dlaczego roszczenia na temat kiepskiej jakości bazy kierujesz do autora dodawarki. Przecież chyba masz świadomość, że program nie dodaje do bazy prywatnej, stworzonej tylko pod użytkowników DA ale do bazy publicznej, którą są katalogi i precle stawiane przez setki osób. Skoro nikt nie stawia nowych katalogów, bo każdy ma to w du**ie i liczy na to że inni postawią, to czego się spodziewasz? Zanim zaczniesz wymagać od autora dodawarki stworzenia bazy z kilku tysięcy domen, odpowiedz sobie na pytanie ile Ty sam postawiłeś publicznych katalogów i precli, po których mogli jeździć bez ograniczeń inni.

Kupując program, który dodaje do bazy publicznej trzeba mieć świadomość, że ta baza może w każdej chwili się położyć i nic na to nie poradzisz ani Ty, ani autor. Gdyby tak jutro okazało się, że cała publiczna baza dostała bana co do jednej domeny i nie jesteś w stanie uzyskać DonLinkiem nawet jednego linka to zażądałbyś zwrotu pieniędzy od autora czy wymagałbyś od Niego postawienia kilku tysięcy nowych katalogów i precli, bo przecież program miał zdobywać kilka tysięcy linków?

sorry - skrót myślowy - chodziło o to, że my wszyscy (zamiast tracić czas na rozwijania harvestera/monitoringu pozycji) powinniśmy skupić się na rozwijaniu bazy przy pomocy Okazwłoki.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Kacperek

Spoko koko B) - idziemy do przodu, a to się liczy najbardziej :) Proszę pamiętać, że nie każdy musi mieć SB - poza tym jak słusznie zauważono SB nie sprawdzi sam, czy zebrał dobre strony.

A czy nie jest tak, że Okaz powinien mieć całą bazę Donmini? Z tego co pamiętam, skrypt jest darmowy, ale wysyła do autora info o domenie na której jest stawiany, więc wystarczy odsiać niedziałające/nieistniejące i w takim wypadku harvestowanie donmini nie ma sensu.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności