Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Umieściłem skrypt na laohost, niestety wywaliło mi błędy:

Przed uruchomieniem programu należy zwiększyć wartość dla mysql wait_timeout do 60. Napisz do administratora o zwiększenie mysql wait_timeout. Obecnie wartość ta wynosi 20

Przed uruchomieniem programu należy zwiększyć wartość dla mysql connect_timeout do 60. Napisz do administratora o zwiększenie mysql connect_timeout. Obecnie wartość ta wynosi 20

Miał ktoś taki problem?

Odrazu napisze że: "nie ma możliwości wykonania takiej zmiany dla pojedyńczego użytkownika, natomiast nie jesteśmy skłonni do takiej zmiany na serwerze produkcyjnym. "

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jaki najtanszy hosting polecacie pod ten automat, nie zalezy mi na niewiadomo jakich osiagach tylko zeby w miare chodzil programik

Kup sobie w linuxpl.com za 50zł na rok i będzie śmigał jak marzenie + postawisz sobie na nim kilka małych stronek :)

P.S. Niestety po aktualizacji do 1.3.7 ciągle wyskakuje mi błąd 503!

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Niestety w laohost najnowsza wersja nie działa. Pracuję teraz nad innym systemem dodawania i wtedy będzie działało na laohost.

Zmiany były ogromne. Zaraz zobaczę co się dzieje i podeślę krytyczną aktualizację.

EDIT.

Aktualizacja poszła.

Mam pytanie do użytkowników tego softu odnośnie ustawienia zadań cron jak to cholerstwo ustawić co minutę

M G Dm M Dt

0 0 1 1 0 wget -q -O /dev/null https://mojastrona.pl/donlinkage/rejestracja.php >/dev/null 2>&1

0 0 1 1 0 wget -q -O /dev/null https://mojastrona.pl/donlinkage/cron.php >/dev/null 2>&1

Czy może to ma być tak

1 * * * *

Z góry dzięki.

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Czy może to ma być tak

1 * * * *

* * * * *

inaczej byłoby co godzinę minutę po - 15:01, 16:01 itd

dzięki bardzo

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Odpalanie skryptów przez crona co minute:

*/1 * * * * wget -q -O /dev/null https://mojastrona.pl/donlinkage/rejestracja.php >/dev/null 2>&1

*/1 * * * * wget -q -O /dev/null https://mojastrona.pl/donlinkage/cron.php >/dev/null 2>&1

gdzie: */1 to co minutę, */2 co 2 min. itd...

teraz działa znacznie szybciej ;)

AKTUALIZACJA DONLINKAGE 2.0.0!

26/9/2011

- przyśpieszenie i usprawnienie dodawania

- dodanie możliwości wpływana na prędkość dodawania (plik speed.php)

- zmiany umożliwiające działanie przy niskich wait_timeout i connect_timeout (między innymi laohost.pl)

- kolejne zmniejszenie generowanego obciążenia

Za minutkę będzie na @ z instrukcjami.

Edit. Już wszyscy powinni mieć skrypt na @.

Jaki hosting polecacie do tego skryptu.

Czy ustawienie crona co minutę nie pożre zasobów w ciągu jednej nocy?

Jak najlepiej ustawić zadania cron?

Kilka stron wcześniej chyba już było takie pytanie...

Zależy ile chcesz z niego wyciągnąć - jak zawsze. Przy mniejszej ilości pójdzie Ci na zwykłym shared'zie - np. linuxpl etc. - no chyba że trafisz na taki współdzielony, gdzie każdy odpala soft - ale prawdopodobieństwo na chwilę obecną bardzo małe... (chociaż nie wiem ile licencji sprzedanych).

To samo dotyczy crona - zależy od ilości projektów - podaj info ile masz ich uruchomionych.

jeśli pomogłem przyda się bonus w postaci - dzięki...

Jaki hosting polecacie do tego skryptu.

Czy ustawienie crona co minutę nie pożre zasobów w ciągu jednej nocy?

Jak najlepiej ustawić zadania cron?

Ja mam w linuxpl.com i prawie w ogóle mi nie zjada zasobów - prawie przez cały soft pracuje.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności