Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie trzeba się zgłaszać, przy aktualizacji DonLinkage będzie nowy moduł BazaDon do którego wystarczy wpisać adresy precli (będzie do pobrania skrypt precla) i już :)

Poradnik jest gotowy, zapomniałem go wysłać przy aktualizacji. Przy następnej każdemu wyślę, bo teraz nie chcę zaśmiecać skrzynek. Jeśli ktoś potrzebuje to proszę do mnie na mail pisać. Z tym, że jest to bardziej instrukcja obsługi niż poradnik.

W obowiązku się czuję napisać, że dodawanie do webminiaczy ruszyło u mnie, żeby nie było, że straszę potencjalnych klientów :) Cóś widać złapało jakieś zadyszki.

Mam takie pytanie jeszcze czy ktoś ma jakiś sposób na ponowną rejestrację w WP?

Chodzi mianowicie o to, że puściłem ponowną rejastrację, ale w między czasie jak pracowałem na pierwszej rejestracji to mi nazbierał harvester sporo adresów. I co teraz z nimi się stało? Obawiam się, że jak je czyściłem z harvestera przy przenoszeniu do rejestracji to teraz przepadły tak?

Czy nie? I czy jest sposób by tej sytuacji nie powtórzyć?

Co się dzieje jak nie czysczę harvestera?

Ale zakręciłeś z tą rejestracją :) - jeśli przeniosłeś do rejestracji, to one są w bazie do rejestracji - nie ma siły żeby wyparowały.

Ilość precli wprowadzanych do systemu: 15. Domena główna robi za 3 subdomeny bądź 3 regionalne. Strony co najmniej na 3 IP.

Tak poza konkursem, to nie wydaje Wam się, że to trochę mało? O ile dobrze rozumiem, to jeśli domena główna robi za 3 subdomeny, to wystarczy dołączyć do systemu 5 domen głównych i po sprawie.

Moim zdaniem to trochę mało. Wydaje mi się, że każdego stać chyba na te 10-15 domen tym bardziej, że nikt raczej nie kupił DonLinka hobbystycznie tylko przecież na nim zarabia. Kupując załóżmy 5 pl'ek, 5 regionalek i 5 IDN'ek zapłacimy około stówy a precli będzie więcej i zróżnicowanie większe.

Mając 10-15 domen można jeszcze w wolnych chwilach dorabiać subdomeny i jazda. Skoro skrypt będzie autorski, to chyba nie będzie jakiś szczególnie zasobożerny więc pierwszy lepszy hosting SEO powinien spokojnie pociągnąć te kilkanaście/kilkadziesiąt precli.

5 pl'ek, 5 regionalek i 5 IDN'ek zapłacimy około stówy a precli będzie więcej i zróżnicowanie większe.

a przedłużenie?? u nas to najważniejsze, żeby precle nie stały rok tylko dłużej! Dlatego obecne warunki są ok bo pozwolą też hobbystom na dodanie się, a oni często odpierdzielają lepszą jakościowo robotę niż masówki "pozycjonerów"

zostawiłbym jak jest

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

@ravau, przez rok chyba zdąży nawet taki hobbysta zarobić na przedłużenie tych domen - to nie jest znów jakaś tam kosmiczna kwota.

Przecież nikt nie kupuje automatu do katalogowania żeby katalogować jedną czy dwie domeny tylko żeby robić to masowo czyli zarabia na tym.

Dobrze, że wywiązała się taka dyskusja. A może tak:

.pl - za 3

inne globalne, funkcjonalne - za 2

subdomeny i regionalne - za 1

Im więcej opinii tym lepiej :D

Zrobię jeszcze jedną ankietę i będzie po problemie. Będzie tym razem dotyczyła samej ilości wprowadzanych domen do systemu z uwzględnieniem ich rodzaju.

Też o tym myślałem - będzie zabezpieczenie dla takich przedsiębiorczych :D

Za sekundkę wysyłam link do ankiety.

No to zróbmy tak, że usunięcie domen oznacza automatyczne usunięcie wpisów albo linków z wpisów dodanych przez usuwającego. Można też zrobić tak, że jeśli raz wyjdziesz z domenami z systemu to już nie ma powrotu.

Moim zdaniem jak już coś robimy, to raz i porządnie bo przecież robimy to dla siebie samych i dla własnego interesu. 1000 czy 1500 precli wygląda chyba lepiej niż 500 :D Wliczając jeszcze dodatkowe, ponadprogramowe subdomeny może powstać całkiem niezła baza ale trzeba złapać się za jajka i zrobić to porządnie :)

Za rok 80% precli zniknie przy ostrych limitach i przy braku możliwości powrotu będzie 5 uczestników systemu i wszystkie precle będą stały na seohostingach. Ja bym z ilością nie szalał. BTW. Jestem hobbystą jakby co:). Przydałoby się wypracować jakiś system, który zachęcałby do przedłużania domeny, jeśli jakiś precel nie dostanie w ciągu roku bana. Widziałbym to mniej więcej tak. Próg wejścia niski, ale otrzymujemy od razu dostęp do 25% (nie licząc własnych) bazy na zachętę (precle losowane z całej bazy i przypisywane raz na zawsze, w przypadku banów przypisywane nowe). Następne udostępnione precelki powiększają nasz dostęp do bazy. Konieczny jest przede wszystkim dobry balans w przeliczaniu wszystkiego na punkty i uzależnieniu % dostępu do bazy od ilości tych punktów. Precelki mające ponad rok stażu w systemie i stojące na domenach głównych .pl powinny dostać 5 razy więcej punktów (bo zazwyczaj przedłużenie kosztuje 5 razy więcej w przypadku najtańszych ofert, klienci home niech mają pecha). Bonusy dla funkcjonalnych i regionalnych odpowiednio mniejsze. Dla subdomen symboliczne. Takie uzależnienie dostępu do bazy ma jeszcze jedną zaletę. Żaden cwaniak nie zamieści listy wszystkich precli na wiadomym forum po wprowadzeniu kilkunastu domen do systemu, więc w przypadku działań jakiegoś konfidenta straty będą mniej dotkliwe.

No, przedstawiłem swoje fantazje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności