Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No niestety - drugi raz koła nie da się tutaj wynaleźć a domeny tak czy tak kupować trzeba :)

No chyba że idziemy całkiem na masę a nie na rzeźbę - 30 subdomen z każdej domeny i 5 domen na głowę = 150 śmieć-precla na mózg :D

------------------------------------

edit: mój 500 post na PiO :) Chyba czas zacząć zakładać kolejne konta, bo to już jest wystarczająco wiarygodne :P

Myślę, że warto byłoby zrobić coś takiego: usunięcie 1 strony z systemu- zwiększenie limitu o kilka pkt :D łotabałt?

Myślę, że warto byłoby zrobić coś takiego: usunięcie 1 strony z systemu- zwiększenie limitu o kilka pkt biggrin.gif łotabałt?

Za dużo kombinacji i przeliczania moim zdaniem. Zrobi się z tego drugi Blogocop.

Moim zdaniem stała liczba domen dla wszystkich, w przypadku bana domeny/domen uzupełnienie do limitu, przy wyjściu brak powrotu i ewentualnie delete wpisów.

Dostęp tylko dla posiadaczy DonLinka i nie afiszowanie się za bardzo z listą w środowisku. Moim zdaniem prostota jest tu kluczem do sukcesu a pokręcone zasady będą tylko utrudniać i powodować spięcia.

------------------------------------------

EDYTA:

chyba że.. na licencje, licencja jednoznacznie by identyfikowała osoby

Albo jakiś unikalny (niejawny) klucz dla każdej osoby (do wpisania w donlinku), który przy dodawaniu nie dość że będzie identyfikował autora to jeszcze będzie 'kluczem' do precla. Klucz będzie się tam gdzieś zapisywał w pamięci precla i jeśli załóżmy, nagle zacznie się komuś pojawiać w preclu syf, to zgłasza klucz autora wpisów do opiekuna bazy, który identyfikuje syfiarza i odcina dostęp/nakłada sankcje.

Pozwoli to zachować prywatność ale nie anonimowość a poza tym umożliwi autoryzację dostępu bez zbędnych ceregieli.

Wystarczy, że skrypt precla będzie przepuszczał tylko wpisy od autora, którego klucz ma odpowiednią sumę kontrolną.

Darq proponuje dla ciebie zebyś postawił swoje precle(ile chcesz) i ogłosił się na pio, że chcesz dołączyć do dobrych precli wnosząc też swoje. W takich projektach jest kilka osób, im mniej osób tym łatwiej wprowadzić zmiany.

moja propozycja 20 pkt na start

można też wprowadzić jakieś progi

osobna punktacja za podlinkowanie sprawdzane ahref majesicseo

aby wejść na następny poziom 40 pkt trzeba uzyskać iles pkt z podlinkowania

takie rozwiazanie spowoduje ze serwisy beda dobrze podlinkowane

albo

dodajemy precle do systemu obojetnie ile system je skanuje sprawdza czy precel stoi na subdomenie, sprawdza pdolinkowanie, pr

przychodzi osoba, która chce opublikowac swoje arty na preclach innych osob oczywiscie musi posisadać dodawarke i w panelu wybiera sobie że artykuł ma być publikowany na domenach głownych z pr z określonym podlinkowaniem np(2 tys w majesticseo)

co wy na to ?

licencja identyfikuje przecież domenę na którą jest program zarejestrowany więc nie będzie chyba problemu aby taką informację przesłać przy przesyłaniu artykułu.

No oczywiście a co w przypadku, kiedy ktoś nie chce być zidentyfikowany po domenie?

Albo kiedy do systemu dojdzie ktoś nowy? Trzeba będzie w każdym preclu aktualizować bazę domen "wybrańców".

W przypadku sumy kontrolnej, którą będzie sprawdzał precel, można tworzyć unikalne klucze bez końca bez konieczności

grzebania w już postawionych preclach.

------------------------------------------------

EDYTA:

Darq proponuje dla ciebie zebyś postawił swoje precle(ile chcesz) i ogłosił się na pio, że chcesz dołączyć do dobrych precli wnosząc też swoje. W takich projektach jest kilka osób, im mniej osób tym łatwiej wprowadzić zmiany.

Do prywatnych precli wchodzi się z liczbą co najmniej kilkadziesiąt domen a my tu rozmawiamy o ilościach rzędu 10 max 15.

Co do reszty Twoich propozycji to Ty chcesz tworzyć bazę pod dodawarkę czy sieć Artelisów? Zrozum, że nikt się z tym preclami aż tak

pieścił przecież nie będzie więc warto chyba postawić ich trochę więcej skoro i tak będą na podobnym poziomie niezależnie od ilości.

ja jestem tego zdania żeby tworzyć dobre wartościowe precle, lepiej postawić mniej precli i dobrze je podlinkować. Lepiej mieć link na stronie dobrze podlinkowanej niż mieć 5 linków ze stron słabo podlinkowanych.

Jestem za tym żeby iść w bardziej w jakość niż w ilość.

mi sie ten pomysl podoba

edit - nie wiem czemu nie zacytowalo mi posta :) chodzilo mi o post seonerda z poprzedniej strony:

"Za rok 80% precli zniknie przy ostrych limitach i przy braku możliwości powrotu będzie 5 uczestników systemu i wszystkie precle będą stały na seohostingach. Ja bym z ilością nie szalał. BTW. Jestem hobbystą jakby co:). Przydałoby się wypracować jakiś system, który zachęcałby do przedłużania domeny, jeśli jakiś precel nie dostanie w ciągu roku bana. Widziałbym to mniej więcej tak. Próg wejścia niski, ale otrzymujemy od razu dostęp do 25% (nie licząc własnych) bazy na zachętę (precle losowane z całej bazy i przypisywane raz na zawsze, w przypadku banów przypisywane nowe). Następne udostępnione precelki powiększają nasz dostęp do bazy. Konieczny jest przede wszystkim dobry balans w przeliczaniu wszystkiego na punkty i uzależnieniu % dostępu do bazy od ilości tych punktów. Precelki mające ponad rok stażu w systemie i stojące na domenach głównych .pl powinny dostać 5 razy więcej punktów (bo zazwyczaj przedłużenie kosztuje 5 razy więcej w przypadku najtańszych ofert, klienci home niech mają pecha). Bonusy dla funkcjonalnych i regionalnych odpowiednio mniejsze. Dla subdomen symboliczne. Takie uzależnienie dostępu do bazy ma jeszcze jedną zaletę. Żaden cwaniak nie zamieści listy wszystkich precli na wiadomym forum po wprowadzeniu kilkunastu domen do systemu, więc w przypadku działań jakiegoś konfidenta straty będą mniej dotkliwe."

Czy kupując DonLinkage mogę linkować tym narzędziem do jednej domeny czy do wielu ? Zaniepokoiło mnie w pierwszym poście autora "dane do faktury + adres domeny". Jak mam to rozumieć ?

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Zareklamuj się we Wrocławiu - drukarnia Wrocław .

Szukasz reklamy świetlnej ? Koniecznie zobacz Kasetony Reklamowe !

Czy kupując DonLinkage mogę linkować tym narzędziem do jednej domeny czy do wielu ?

Tu chodzi o to, że możesz zainstalować wersje tego skryptu na jednej domenie. (zabezpieczenie takie, żebyś nie poinstalował dodawarki na tysiąca domenach i ją dalej rozpowszechniał)

Linkować {można|trzeba} do wielu domen :D

laska.gif

Czy monitorowanie pozycji domen IDN szwankuje po update 3.0.3 (+ wgranie tej osobnej poprawki), czy ja coś skopałem?

A tak mimochodem dodam coś co już dawno miałem napisać - harvester wymiata. Najbardziej udany moduł z tych dodanych w wersji 3 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności