Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

SiNooke - pożyjemy zobaczymy. Na razie qlweb i możliwe, że po wprowadzeniu deathbycaptcha będzie obsługiwany katalog na WP.

Jeśli chodzi o harvester: teraz jest tak, że skrypt wyszukuje po wprowadzonych zapytaniach, a następnie przeprowadza detekcję - czyli sprawdza każdy zebrany adres czy rzeczywiście jest tym skryptem. Czyli tak naprawdę moduł harvester to 2in1: harvester (zbieracz adresów)+detektor (rozpoznawacz katalogów).

Dzięki detektorowi skryptów można ominąć krok harvestowania - czyli wprowadzić pulę adresów do rozpoznania - oczywiście działa tylko z obsługiwanymi skryptami.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przy aktualizacji będzie nowa baza wordpressów. Niestety w obecnej bazie jest wiele wordpressów z otwartą rejestracją, ale bez możliwości publikacji. Sam proces dodawania do WP jest bardzo skuteczny i przy dobrych listach (np. prywatnych) jest bliski 100%.

Ja poszedłem na całość i zarzuciłem 80 tysięcy Wordpressów do preclowania i 170 tysięcy do komentowania. Już mieli drugi dzień - aż sam jestem ciekawy ile z tego będzie sukcesów. Pewnie taką listę będzie z tydzień mielił. Ale po kilku projektach można zostawić same sukcesy a resztę wywalić. Na razie daje radę i się nie wiesza.

:)

Od tej chwili cena za DonLinkage to 400 netto. Koszt updatu to... 0 zł oczywiście.

O cierpliwi, wysłałem właśnie aktualizację :) Odważniejszych zapraszam do updatu, mniej odważnym polecam jeszcze poczekać na pierwsze wrażenia. Tym razem wszystko zostało ładnie przetestowane, ale lepiej dmuchać na zimne.

Oto lista zmian:

[x] edytor wysiwyg

[x] poprawa skuteczności dodawania do webmini

[x] wprowadzone grupy projektów

[x] ponawianie do nieudanych

[x] określenie maksymalnej ilości dodań

[x] automatyczne podlinkowanie raportów Komentarzami WP

[x] możliwość przypisania tytułu do artykułu/opisu (separator #)

[x] dodany detektor skryptów (harvester katalogów>>Detekcja)

[x] możliwość weryfikacji proxy poza Google

[x] naprawiona nauka pytań

[x] rozwiązanie problemów z update bazy (na niektórych serwerach)

[x] usunięcie błędu przy próbie przeniesienia pustej listy z harvestera

[x] monitor google - zabezpieczenie na błędy połączeń i zbanowane IP

[x] lista wszystkich monitorowanych stron/fraz w jednym widoku

[x] poprawienie proxy

[x] poprawienie pingowania

[x] naprawione automatyczne ponawianie po aktualizacji bazy publicznej

[x] naprawione dodawanie omnipress do prywatnych baz

[x] osobna prędkość dla wp_priv

[x] naprawienie przenoszenia i czyszczenia DonMini (Harvester)

[x] dodano do opcji możliwość zbierania raportów z wpcomment (trzeba włączyć w konfiguracji)

[x] poprawienie losowania synonimów

Na uwagę zasługuje przede wszystkim wprowadzenie grup projektów, ponawianie dodawania do nieudanych, możliwość przypisania tytułu do artykułu oraz wprowadzenie zamkniętej bazy precli - nazwa robocza to BazaDon. Mam nadzieję, że inne mniejsze zmiany/poprawki również przypadną użytkownikom do gustu.

BazaDon - zamknięta baza precli użytkowników DonLinkage. Na dzień dzisiejszy ilość precli w bazie równa jest... zero. Mam nadzieję na aktywność użytkowników. Oczywiście dodawanie do tej bazy możliwe jest tylko, jeśli do systemu wprowadzi się własne precle. Należy uzbierać 27 punktów według takiej taryfy:

.pl - 5 pkt

narodowe pozostałe + funkcjonalne - 4 pkt

domeny drugiego poziomu (np. ‘.com.pl’) - 3 pkt

domeny regionalne - 2 pkt

subdomeny narodowych bądź funkcjonalnych - 1 pk

Zachęcam do stawiania precli w różnych konfiguracjach.

Link do skryptu znajduje się w Moduły >> BazaDon

Została również utworzona strona z FAQ: https://faq.donlinkage.pl - zachęcam do korzystania, choć na ten czas jeszcze mało jest materiałów.

Gdy tylko aktualizacja się przyjmie rozwijamy DonLinkage dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności