Skocz do zawartości

Panda... analiza spadku

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

poleciał site o prawie 90%.

Czy tylko poleciał site, czy ruch adekwatnie ?

Skąd wiesz, że to Panda zrobiła ?

aaa czy jakiś skrypt CMS łączy te spadki ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

poleciał site o prawie 90%.

Czy tylko poleciał site, czy ruch adekwatnie ?

Skąd wiesz, że to Panda zrobiła ?

Wiem, bo obserwuję spadki site od kwietnia/maja.

Polecial tylko site, ruch jest ten sam.

aaa czy jakiś skrypt CMS łączy te spadki ?

CMS jest unikatowy.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Wiem, bo obserwuję spadki site od kwietnia/maja.

Polecial tylko site, ruch jest ten sam.

Jeśli to Polskie strony, to Panda jeszcze siedziała w klatce w tym okresie.

Poza tym moim skromnym zdaniem Panda tak naprawdę nie zjada site. Odpowiada prędzej za coś na kształt filtra. Serwis z małym trustrankiem zawierający kiepskie treści potraktowany przez Pandę robi wylot pozycji dość znacznie. Serwis z wyższym trustrankiem dostaje od Pandy obsuwę w takich przypadkach o kilka pozycji.

Jeśli ruch to pieniądz, to po co Ci napawać się jakimś, nieokreślonym parametrem site ? Daje lepsze samopoczucie ?

CMS jest unikatowy.

Jeśli twoje spadki site łączy jeden CMS, to czas się jemu przyjrzeć.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Polecam podzielić sitemapy adekwatnie do budowy serwisu. Czy to kategoriami, czy to działami.

Takie sitemapy do GWT. Po kilku dniach te części o najniższym stopniu indeksacji:

- usuwamy zduplikowane treści i staramy się dodać coś "unikalnego" do nich

- poprawiamy linkowanie wewnętrzne do nich

Przechodzimy do następnej sekcji, a po dwóch tygodniach widać, czy zmiany podziałały. Jak tak to na resztę serwisu jak nie, próbujemy dalej.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Panda nie powoduje wyindeksowania stron, tylko spycha strony algorytmicznie uznane za gorszej jakosci w dół serpów. W tym okresie o którym piszesz pandy nie było,. Została wdrożona tak jak zostało to ogłoszone co momentalnie z dnia na dzień było widać. Założenie co do pandy jest błędne i analiza nie ma sensu.

...

• 3 tygodnie później...

Zauważyliście w dniu dzisiejszym powroty stron, które dostały od Pandy? Wydaje mi się, że przypada właśnie termin re-analizy.. Tak czy inaczej to co oberwało ponad miesiąc temu i zostało rozbudowane pod względem treści wróciło mi na pozycje.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Mnie póki co nie przywróciło po spadkach (na szczęście tylko jednej z kilkudziesięciu site).

Jakieś parę dni temu napisałem artykuł dotyczący jak uchronić się przed Pandą. Myślę że początkującym może się przydać, zatem pozwolę sobie podać adres do tego artykułu:

https://marcinkaminski.bedzin.pl/blog/jak-u...d-google-panda/

Myślę że początkującym może się przydać, zatem pozwolę sobie podać adres do tego artykułu:

https://marcinkaminski.bedzin.pl/blog/jak-u...d-google-panda/

Zaryzykuję stwierdzenie, że ameryki nie odkryłeś ;) Ale fakt - dla bardzo początkujących jak znalazł :puknijsie:

Zauważyliście w dniu dzisiejszym powroty stron, które dostały od Pandy?

No coś niecoś powracało dziś. Tylko, że to raczej inna dłubanka w algo niż Panda.

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności