Skocz do zawartości

Jaki hosting wybrać?

Warszawa Powiśle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Za miesiąc kończy mi się hosting w iq. Nie mam zastrzeżeń co do ich hostingu natomiast zastanawiam się (po informacjach na forum), czy nie lepiej wybrać hosting, który oferowałby różne ip.

Mam kilkanaście stron pod wp, które linkują między sobą czyli takie bardzo skromne zaplecze ale każda ze stron jest normalną, nie "tylko pod zaplecze" stroną.

I tu proszę o poradę. Czy warto (pod względem seo) przenosić się aby mieć różne ip dla tych stron czy to nie ma aż takiego dużego wpływu dla google? Czy istnieje ryzyko, że po przejściu do hostingu pod seo mogę trafić na jakieś "złe" sąsiedztwo, które może mieć wpływ na moje strony?

Czy może ryzyko przejścia może być zbyt duże w stosunku do ewentualnych korzyści?

Koszt serwera to ponad 400 zł na rok.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności