Skocz do zawartości

Katalogi seo a strony z pierwszych miejsc google

bless

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W temacie pozycjonowania jestem nowy. Założyłem swoją pierwszą stronkę i uczę się wszystkiego od podstaw.

Zacząłem dodawać wpisy do moderowanych katalogów SEO ale byłem ciekaw jak wyglądają takie wpisy stron, które aktualnie są na pierwszych miejscach w google.

Takich wpisów nie znalazłem ani dla swoich słów kluczowych ani dla nazw owych firm ani nawet dla czołowych serwisów w polskim internecie.

Dlaczego tych gigantów nie ma w katalogach? Są tam tylko małe, proste stronki. Naprawdę dużych i liczących się firm nie znalazłem w żadnym z 10 przeszukanych katalogów.

Te strony o których wspominasz posiadają własne zaplecza i nie tracą czasu na katalogowanie. Pieniądze oprócz samego pozycjonowania wydawane są na promocję i reklamę w różnych formach. Jeżeli serwis jest dobry to potem sami użytkownicy zaczynają do niego linkować podając na swoich stronach, forach, blogach itp.

Wiele tych największych firm nie potrzebuje pozycjonowania, ludzie znają produkt i go nie szukają, ewentualnie po nazwie firmy.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Bez konkretnego przykładu to można sobie pogadać. Ja w swoich katach mam wpisy z interia.pl i wp.pl (i to nie ja je dodawałem by było smieszniej) i nie chce mi się szukać więcej takich co są wszystkim znani i nie muszą się katalogować :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja miałem wpisy z gazety, interii i z wp w moich webmini, strony główne, jak i ich serwisy tematyczne.

Bez konkretnego przykładu to można sobie pogadać.

Play Mobile ;) Pierwszy przykład który mi wpadł do głowy, może mają kilka wpisów w jakiś katalogach, gdzieś, mi się nie chciało szukać ;)

Jestem ciekawy czy dzwonią do nich telemarketerzy z propozycją pozycjonowania :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Tylko ja się tak zastanawiam (nie przyglądałem się za bardzo tym niespełna 20k linkom do play.pl i playmobil.pl z którego leci przekierowanko na play.pl) czy play.pl wogóle jest pozycjonowany, a jeżeli nie jest to raczej trudno mowić o "nie tracą czasu na katalogowanie". Mnie bardziej by intresował przykład wielkiej/znanej firmy, która jest na 100% pozycjonowana i w katalogach jej się nie znajdzie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dziękuję za odpowiedzi.

Patrzyłem na różne serwisy. Najbardziej zaintrygowała mnie tablica, głównie chyba dlatego że istnieje od niedawna a już ma czołowe pozycje na najbardziej konkurencyjne zapytania.

Jak pisałem nie znam się i może to tylko moje wrażenie.

Na średnie frazy + własne zaplecze wystarczy, na podlinkowanie zaplecza również. Mówię oczywiście o katalogowaniu i preclowaniu. Poza tym ma fajna moc jeżeli dodajesz pare tyś katalogów na raz, polecam sprawdzić :)

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności