Skocz do zawartości

Atak konkurencji?

m@rcin1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam do was pytanie.

zauważyłem, że ktoś (konkurencja) robi przekierowanie z domeny erotycznej na moją domenę.

po wejściu w domenę xxx pokazuję się moja strona.

title - ustawiona jest jako treść xxx

ale całe źródło strony jest moje.

sprawdziłem i domena xxx była pozycjonowana pod treścią ogłoszenia towarzyskie, xxx, sex

czy takie działanie może zaszkodzić mojej domenie?

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

O ile dobrze zrozumiałem nie ma przekierowania tylko ktoś pobiera treść z Twojej strony i wyświetla ją pod swoją domeną ze zmienionym tagiem title. Takie działanie może zaszkodzić słabej - pod względem SEO - stronie, ponieważ czasem w naszym kochanym Google dochodzi do paradoksalnych sytuacji, kiedy oryginał jest uznawany za duplikat (erotyczna historia domeny nie ma tu znaczenia). Czym prędzej zgłoś go poprzez DMCA: https://www.google.com/support/bin/static.p...&ts=1114905

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Veal dokładnie tak jak napisałeś. Domena xxx jest wykupiona na darmowym serwerze

pobiera moje treści. Już zgłosiłem ten fakt. Moja strona jest dosyć mocno wypozycjonowana w regionie wiec może konkurencja atakuje.

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności