Skocz do zawartości

Czy ma rację z tym pozycjonowaniem?

pcbartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, gadałem dzisiaj niedawno, godzinę temu z milanistą, bo byłem zainteresowany jego CMS-em więc zagadałem do niego na gg.

Wylewał mi swoje żale, że na tym forum coś nie teges po czym podesłał tego linka:

https://emerytsatanista.blog.com/2011/08/30...-seo-po-polsku/

nie wiem, czy ma rację ale po głębszym przejrzeniu profili co niektórych użytkowników nie wiem co sądzić.

Nie długo będę musiał podjąć decyzję o wyborze firmy pozycjonującej a nie chcę żeby mi się zdarzyły takie kwiatki jak pisał milanista.

co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Powiem Ci tak... Jest wiele osób które bądź to dla zysków, bądź to dla kawału mogą coś takiego zrobić. Na pewno na tym forum nie podawałbym linków do swojego zaplecza i do najbardziej wartościowych witryn. Ot taka przezorność może czasem uratować tyłek przed jakimś Trollem.

:D

Wpisałem w google black hat SEO i trochę mnie przeraża że Agencję i Firmy prywatne stosują takie techniki.Na forum również widzę sporo nazw charakterystycznych dla black hat typu: xrumer, swl czy blasty. Informacje o tym znalazłem na blogu u shpyo i na sprawnym marketingu.

p.s prowadzę sklep z odżywkami w Poznaniu

Pozdro

Na tym forum nie powinno się podawać linków do żadnych swoich stron.

"Fachowcy" próbują spamować nawet to czego się nie da zaspamować. Tylko się maszyny niepotrzebnie grzeją.

A korzyść z pokazania tutaj strony - ZEROWA.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps.

@pcbartek

Większość firm stosuje techniki "na granicy" i to jest zupełnie normalna sytuacja. Tak się dzisiaj pozycjonuje.

Liczy się tylko to, czy firma potrafi to robić.

Przykładowo korzystając z SWL można w pewnym zakresie pozycjonować stronę, ale przy nieumiejętnym stosowaniu takiej techniki można ją "spalić" (o czy się już przekonało wielu speców od napierdzielania hurtowego linkami).

Wybrać dobrą firmę nie jest łatwo.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

No dzięki wielkie za odpowiedzi.

A jaka jest gwarancja że mam 100% pewności że mojej strony nie zbanują? Czy Black Hat daje mi 100% pewności? Dzisiaj gadałem na gg z milanistą i nawijał jak potłuczony o white seo. Żeby dogadywać się z hurtowniami towaru o linka, coś tam gadał o linkbaitingu i oprogramowaniu do odpowiedniego doboru odżywki, więc nie wiem jak go mam rozumieć, bo nie zrozumiałem konkretnie o co chodzi.

Pzdr

A jaka jest gwarancja że mam 100% pewności że mojej strony nie zbanują?

Pzdr

Nie masz takiej gwarancji, dlatego ważny jest odpowiedni wybór firmy.

Napisz do niego:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showuser=1020

nie wiem na ile jest skuteczny, ale to człowiek z zasadami (tak przynajmniej wynika z jego postów).

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Witaj,

ponieważ temat w jakiś "pośredni" sposób dotyczy mnie, chętnie odpowiem.

- po pierwsze: życzę sukcesów komuś, kto twierdzi, że "miałem namiary na strony jego klientów uzyskane z innego konta", bo - jeśli coś otrzymał - to był to drobny wycinek zaplecza, na którym pracuję, a nie strony Klientów: w umowie, którą z Klientami podpisuję - jest klauzula o poufności, zatem ich dane w żaden sposób nie są przekazywane dalej, ale od osoby o takiej klasie niewiele więcej się można spodziewać.

- po drugie: zawsze możesz wysłać do mnie zapytanie o ofertę i możesz sprawdzić, co Klientowi gwarantuje umowa

- po trzecie: "Większość firm stosuje techniki "na granicy" i to jest zupełnie normalna sytuacja" jak napisał Mariusz, co nie znaczy, że strony moich Klientów są narażone na bana, bo - jak dodał powyżej - "liczy się tylko to, czy firma potrafi to robić". Zatem stwierdzenie "Po czasie taka witryna w 80% przypadków dostaje bana" jest - delikatnie mówiąc - mocno naciągane: być może autor "bloga" ma takie ekstremalne doświadczenia: ja nie...

- wielokrotnie na PiO znajdziesz stwierdzenie, że już dawno nie istnieje coś takiego, jak białe SEO, ponieważ śmiem twierdzić, że każda technika pozycjonowania jest wbrew wytycznym Google, a ponieważ tak jest, również na forum googla rodzą się takie dyskusje

- to przykre, że ten świat jest pełen nieudaczników, którzy przez swoją bezradność jako "swoją misję" wybrali dokopanie konkurencji, zamiast pomaganie innym, ale niestety spotykam się z takimi osobami na każdym kroku i w każdej branży.

dymna.jpg

Kwestia w tym, że autorowi "bloga" brak jest podstawowej wiedzy, stąd takie a nie inne opinie w jego wykonaniu...

Najgorsze jednak jest w tym wszystkim, że wprowadza w błąd Klientów (żenada)

nie wiem, czy ma rację ale po głębszym przejrzeniu profili co niektórych użytkowników nie wiem co sądzić

BTW: bardzo mnie rozbawił adres, jaki sobie wybrał :D najwyraźniej świadczy o tym, że w ogóle mnie nie zna...

dymna.jpg

Za linkowanie bana nie (filtr może wpaść - też dobry sposób na konkurencję). W blogu jest o spam raportach - a to już może zaboleć. Wiadomo, każdy stosuje jakieś tam swoje techniki i Googiel po takim spam raporcie może się do wszystkiego doczepić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności