Skocz do zawartości

Wybory - pozycja 69

Pakinter

Rekomendowane odpowiedzi

genialny pomysł, głosować na numery nie na ludzi.

Problemem są ludzie, którzy głosują a nie pofatygowali się nawet aby poznać plan popieranej partii, nie mam pojęcia w jaki sposób podejmują w takim razie taką a nie inną decyzję. Mam nadzieję, że w podejmowaniu wyborów nie wyręczają ich dziennikarze:P.

Chociaż w sumie sam Murdoch twierdził, że będzie miał większy wpływ na politykę będąc wydawcą medialnym niż samym politykiem:P

Ktoś napisał, że zdarzały się przypadki wejścia z ostatniego miejsca, nie jest to nic dziwnego, ostatnie miejsce jest dużo lepsze niż 5,6.. bo jest bardziej widoczne. Zazwyczaj walka jest o 1-3 pozycję oraz ostatnią;]

W tym kraju to media wybierają nam władzę. Nie oszukujmy się.. połowa społeczeństwa to bezmózgi którzy pójdą zagłosować na tego o kim więcej się mówi albo tego co ma ładniejszy garnitur.

Ostatnio w wyborach taki jeden czarnoskóry startował z PO (WTF!? Co on wie o życiu w Polsce?! Przyjechał do polski kilkanaście lat temu, nie zna historii, ani mentalności.). W mojej miejscowości miał najwięcej głosów. Pytam znanych mi ludzi czy go znają? dlaczego na niego głosowali? I jaka była odpowiedź: bo miał fajne nazwisko! Ja się pytam o co tu chodzi?! Kiedy ludzie w końcu zauważą, że za całe zło w tym kraju odpowiadają oni sami! Sami sobie szkodzą!

Druga sprawa niech mi ktoś powie że podczas wyborów "nie ma alternatywy" to od razu niech się odsunie ode mnie bo nóż w kieszeni noszę otwarty! Skąd jeden z drugim wiedzą że nie ma alternatywy jak od lat tym samym mordom władzę przyznają? No skąd?!

Co się stało z ludźmi, którzy potrafili wyjść kilkanaście lat temu na ulicę polskich miast i stanąć odważnie przed czołgami z kamieniami w rękach!?

Czy w tym kraju ludzie już nie potrafią walczyć o swoje? Bez ambicji, pogrążeni w szarości i monotonni zgadzamy się na wszystko co nam komunista DT zaproponuje...

Przykro się robi na samą myśl o tym.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

John Godson pewnie o niego Ci chodziło, był radny w Łodzi ;)

Co się stało z ludźmi, którzy potrafili wyjść kilkanaście lat temu na ulicę polskich miast i stanąć odważnie przed czołgami z kamieniami w rękach!?

Nam nie podoba się socjalizm, nam nie podoba się kapitalizm. Nie życzę sobie, żeby górnik, rolnik, pracownik huty i jeszcze inni wychodzili na ulice, bo im się należy, bo odkrył jeden z drugim związki zawodowe i jak wszyscy opuszczą stanowiska pracy to dostaną... ch**a dostaną. Zwolnić jednego, drugiego i żegnam! Może wtedy zobaczą na czym polega bezrobocie.

Nie tamten pan się nazywał inaczej i to były okolice Poznania.

Pisząc to nie miałem na myśli górników, hutników ani pielęgniarek. Ale całe społeczeństwo. Chodzi mi o sam fakt że kiedyś ludzie się nie bali walczyć o swoje. Nie łykali wszystkiego co im gazety podały. A dzisiaj? Społeczeństwo na wszystko się zgadza, potem narzeka, potem znowu się zgadza. Skamieniali siedzą przez TV i zajadają się tą papką z politycznego gówna.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

czasy inne, można walczyć przekonując do swoich racji, organizując różne stowarzyszenia, które wbrew pozorom powstają i to dość licznie.

Tak samo jak teraz nikt nie będzie Cię atakować czołgami, bardziej w cenie uzależnienie gospodarcze. Np taki Gerhard Schroeder były kanclerz Niemiec dostał pracę w Gazpromie po załatwieniu jakże korzystnego dla nas rurociągu:p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności