Skocz do zawartości

Niezależne dziennikarstwo

Kinger

Rekomendowane odpowiedzi

Komunikat z https://www.agora.pl/agora_pl/1,66912,10207431.html

Prezes Zarządu Agory S.A., Piotr Niemczycki, otrzymał dziś z rąk Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski. Znalazł się w gronie 32 działaczy opozycji demokratycznej, wyróżnionych m.in. za zasługi dla rozwoju wolnych mediów i niezależnego dziennikarstwa.

Czekam na wasze komentarze :)

gdzieś zaginęła...

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W ogóle, Polska polityka nadaje się do kompletnej wymiany...

Wymiany na co/kogo?

Inteligentni, wartościowi ludzie unikają polityki bo po co i w imię czego się w nią angażować? Lepiej prowadzić spokojne, ciche interesy bez prasy i mnóstwa krytykantów. Regularnie spada jakość debaty publicznej, wszechobecna niekompetencja rządzi. Zmieniają się tylko szyldy, nazwiska.

Wracając do tematu- większość prasy jest powiązana z jakimiś obozami politycznymi. Zasadnicza różnica polega na tym, że poziom argumentów jest mniej lub bardziej merytoryczny, na poziomie lub nie. Dlatego ja wybieram tę prasę która sprzyja PO ("Polityka"). Boję się powrotu PIS-u.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Kinger ale Niemczycki jest tylko jedną z 32 osób które dostały dziś odznaczenia i wcale nie dostał najwyższego...

natomiast większość osób komentuje działalność agory a nie osobę która to odznaczenie dostała czy jej działalność - a jednak to należy mocno rozdzielać czasami...

Pozdrawiam

Piotr

@ kazek, polityka- temat rzeka dobre do robienia tekstów :)

Rządy PiS były w czasie koniunktury która nie wynikała z ich działania. Nie jestem za tym czy innym politykiem. Warto może było na kogoś stawiać na początku 90 lat.

Zależy mi jednak, by ten szajs nie schodził poniżej pewnego poziomu a w przypadku rządu PiS tak się może stać. My często mamy krótką pamięć, zapominamy skąd się biorą poszczególni politycy, co robili, lub nie podczas wcześniejszych kadencji.

Jak ktoś wcześniej napisał szkoda klawiry na ten temat ;)

E: usunąłem powtórzony tekst.

Edycja2: Kaczyński, Ziobro plus poparcie środowiska Radia Maryja jest dla mnie wystarczające by się bać powrotu PiS-u. Skoro jednak komuś to pasuje, cóż...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Piotr jakiś - przyznaje Ci rację - czasem trzeba to rozdzielić, lecz wydaje mi się że jeden z założycieli GW odpowiada chociaż częściowo za to, co jest tam wypisywane, bo tworzy to pewnego rodzaju wizytówkę.

Edycja:

@Anpremio - źródło - Naczelna Rada Adwokacka

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności