Skocz do zawartości

Niezależne dziennikarstwo

Kinger

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy to Tusk mówił, że jak PIS będzie rządzić to benzyna będzie po 5 złotych?

PIS nie rządzi a po następnej obnizce, rzeczywiście będzie po 5 złotych;].

Czy to Tusk straszył inwigilacją, podczas gdy teraz mamy najwięcej podsłuchów w Europie? Niemców wyprzedzamy 10-krotnie mimo, że ich dwa razy więcej:P

Czy to Tusk twierdził, że państwo nie ma wpływu na kształtowanie cen zywności, tłumacząc to sytuacja na świecei etc podczas gdy w czasie debaty w 2007 pytał Kaczyńskiego czy wie po ile są jabłka. Wtedy drożyzna była winą PISu, dziś nie jest PO

Czy to Tusk twierdził, że fotoradary nie są rozwiązaniem, należy robić drogi a w tej chwili mamy ich duzo dużo więcej jak wtedy kiedy je krytykował?

https://www.wykop.pl/link/182447/premier-tu...ze-w-zywe-oczy/

i tak można bardzo długo:P

W tym kraju więcej osób wie o powieszeniu Leppera niż o powieszeniu dyrektora kancelarii Tuska:P.

Tak samo podsłuchy, w mediach jakoś wrzawy nie było.

Nie podoba mi się jak jednej ze stron pozwala się na robienie wszystkiego.

Jedyne co jest pewne to gdyby były działacz PIS zamordował działaczy z PO to w mediach byłoby o tym dłużej jak o Lepperze.

Natomiast co do tego, że nie da się nic zrobić, jestem innego zdania. Ja jestem zadowolony, poglądy można mieć własne, gazety wychodzą różne od skrajnej lewicy po skrajną prawicę, w porównaniu z komuną znaczna poprawa;] jak parę osób rocznie zamkną za poglądy to średnia dużo niższa;]

Wybierane osoby są przekrojem społeczeństwa. Jak ktoś mówi, że w polityce sami złodzieje to może i sam jakiś szemrany:p

Natomiast to, że ktoś daje się manipulować, to już jego i wyłącznie jego wina, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz, nikt za Ciebie myśleć nie będzie.

Jest jednym z tych nielicznych, którzy zakładali GW - to akurat mi wystarcza.

Wyborcza była pierwszą niezależną od władzy gazetą - historii nie da się zmienić

100% prawda! To jest totalna bzdura! Przecież nie po to Michnik buszował bez kontroli w papierach bezpieki, by być teraz od kogoś zależny!

Masz rację - to jest totalna bzdura. Komisja Michnika działała na podstawie uchwały sejmu RP tak jak wszystkie pozostałe komisje, od komisji Rokity zaczynając, na komisji ds. nacisków za "rządów" PiSu kończąc. W żadnym archiwum nie da się "buszować bez kontroli", bo każde pobranie akt jest archiwizowane. Powinieneś o tym wiedzieć, jeśli choć raz w życiu byłeś w bibliotece...

Teczki to bardzo duża władza, a w odpowiednich rękach (a przykład dał jemu i brat i matka i ojciec) to władza i szmal! Też nie lubię tego wredniacha Macierewicza, jednak chyba wszyscy pamiętamy jaki wywołał popłoch w tych środowiskach, chcąc ujawnić agentów.

To jest właśnie typowy przykład tzw. PiSowskiego ukąszenia. PiSowcy nie wyobrażają sobie, że można zdobyć władzę, rządzić czy osiągnąć sukces w innej dziedzinie bez teczek, haków i podkładania świń. Naprawdę myślisz, że Michnik zaszantażował kilkaset tysięcy Polaków by kupowali Wyborczą?

Uchwała teczkowa JKM łamała podstawowe prawa człowieka gdyż dała szefowi MSW ogromną władzę zniszczenia każdego polityka. Została użyta w złym celu już kilka dni po jej uchwaleniu.

A ja wam powiem - niech PiS wygra wybory. Życzę im tego, poważnie. Nie popieram ich ale niech wygrają. Czemu? Żebym mógł się za rok czy dwa lata śmiać i szydzić z wyborców, że nic się nie zmieniło - nie nastąpiła żadna odnowa moralna, nie wprowadzono dyktatury, nie wywrócono Państwa na opak itd.

Tak się składa, że całkiem niedawno PiS "rządziło". Kaczyński udowodnił wtedy, że:

1. nie potrafi rządzić i nie nadaje się nawet na kierownika warzywniaka,

2. dla zdobycia/utrzymania się u władzy jest gotowy zrobić każdego świństwo,

3. takie pojęcia jak honor czy godność ludzka są mu całkowicie obce.

do Chandler, nie zaszantażował po przemianach znaczna część ją kupowała bo miała być to spuścizna po Solidarności, na tym zrobiła swoją popularność, przecież początkowo wychodziło z logiem Solidarności.

co do twoich pkt:

3. takie pojęcia jak honor czy godność ludzka są mu całkowicie obce.

może jakieś argumenty

co do dobrego rządzenia, to nie przeszkadza Ci, że Tusk zadłużył nas bardziej jak za Gierka? dodatkowo wyprzedając wiele zakładów.

Jakie świnśtwo? Chodzi Ci o wałkowanie 4 lata Blidy? Nawet Czuma(PO) stwierdził w swoim raporcie, że to brednie po czym PO stwierdziła, że jednak się nie nadaje do tej sprawy, jak wcześnie twierdził co innego to im nie przeszkadzał;)

Ziobro został w sądzie oczyszczony z wielu zarzutów. Rozumiem, że o tym nie słyszałeś.

Co do utrzymania się władzy to akurat PO kupowała głosy za alpagę.

Napisz argumenty a nie zli, nieudolni i w ogóle:P

Jeszcze odwołując się do niektóych wypowiedzi dotyczących Radia Maryja, odniosę się, już mniej kulturalnie:

nie lubie jak ktoś pier*oli głupoty. Słuchalność radia Maryja to około 2%,

po 2) nie wszyscy słuchają radia, w chwili obecnej większość jedynie w samochodzie, wiec jezeli PIS ma 30 procent poparcia a ktoś mi cały czas wyskakuje, że mochery Rydzyka to się nóż otwiera.

po 3) Pamiętajmy, że duża cześć nawet z tych 2% to ludzie starsi którzy nie mają jak oddać głosu. Biorąc statystyki to młodzi głosują najliczniej a nie starzy.

A jak mówicie tak dalej, to ja biorąc przypadek Wałbrzycha stwierdzam, że powcy to alpagowcy i jest to tak samo mądry i jakże intelektualny wywód.

EDIT: myśłałem, że po "mądrym" haśle dostanę jakiejś podniety czy coś, jednak nie, to w takim razie nie wiem skąd tyle tych głupot w internecie:P

No nie jestem pewien - jakość daje sobie radę w dowodzeniu największą partią opozycyjną, może to zadanie łatwiejsze od kierowania warzywniakiem? :)

Celem polityka jest zdobycie władzy, a "świństwa" można przypisać każdej partii.

takie pojęcia jak honor czy godność ludzka są mu całkowicie obce.

Jak to sprawdziłeś? ;)

Edycja:

Moim zdaniem lepiej skupić swoją uwagę na obecnym rządzie...

gdzieś zaginęła...

To oczywiste, że Kaczyński nie potrafi rządzić. Wystarczy porównać:

1. obecna koalicja rządzi od 4 lat. W tym czasie nie było żadnego kryzysu koalicyjnego

2. "rządy" PiSu trwały dwa lata. W tym czasie był rząd mniejszościowy Marcinkiewicza => kryzys związany z uchwalaniem budżetu => pakt stabilizacyjny PiS, Samoobrona, LPR => kryzys z marca 2006 (rozpad paktu) => powstanie koalicji PiS-Samoobrona-LPR => dymisja premiera Marcinkiewicza => kryzys z września 2007 (rozpad koalicji) => afera korupcyjna ("rozmowy" Lipiński-Beger) => ponowne zawiązanie koalicji PiS-Samoobrona-LPR => afera gruntowa (prowokacja utkana przez Mariusza K.) => rozpad koalicji => wcześniejsze wybory poprzedzone błaganiem Kaczyńskiego o zgodę na ich przeprowadzenie

Dodatkowo należy zauważyć, że wszystkie te kryzysy były dziełem jednego "polityka" - J.Kaczyńskiego.

Ostatnie 4 lata to stabilność, lata 2005-2007 to chaos.

Żadna partia po 1989r. nie używała siłowych struktur państwa do walki politycznej. Kaczyści robili to programowo - odbywały się zebrania w których brali udział szefowie służb specjalnych, szef MSWiA, prokurator generalny oraz Kaczyński, na których analizowano poszczególne śledztwa i zastanawiano się jak je wykorzystać do walki politycznej. Zorganizowano kilka wyjątkowo brudnych prowokacji przeciw politykom - śp. Barbarze Blidzie, Kwaśniewskiemu, Sawickiej, Lepperowi... Tego typu świństwa nie są oczywiście niczym dziwnym w Azji, ale Polska leży w Europie.

Kaczyński nie wie co to honor, bo bezczelnie w żywe oczy łże.

Kaczyński nie wie co to godność ludzka, bo gdyby wiedział to po konferencji Zbigniewa Z. dotyczącej sprawy pewnego szanowanego doktora wywalił by to zero na zbity ryj z rządu i partii.

Obecny rząd to najlepszy rząd po wojnie.

To oczywiste, że Kaczyński nie potrafi rządzić. Wystarczy porównać:

1. obecna koalicja rządzi od 4 lat. W tym czasie nie było żadnego kryzysu koalicyjnego

komuniści przez kilkadziesiąt lat nie mieli kryzysu koalicyjnego, jednak nie widzę jak to się przekłada na nasz dobrobyt.

Dodatkowo należy zauważyć, że wszystkie te kryzysy były dziełem jednego "polityka" - J.Kaczyńskiego.

Ostatnie 4 lata to stabilność, lata 2005-2007 to chaos.

Porównaj poziom deficytu w latach 2005-2011 to może przerobisz te zdania o 180 stopni.

Jaka stabilność? W niektórych rankingach państwa afrykańskie nas wyprzedzają:)

Jedynie w mediach mówią, że w przeciwieństwie do 2005-2007 Polska coś znaczy na arenie światowej, kiedy jest zupełnie odwrotnie. Jak ktoś wszystko oddaje beż żadnych korzyści to nie znaczy, że jest szanowany:P

Na pewno podoba im się bardziej rząd Tuska niż Kaczyńskiego, który zabiegał o wpływy Polski. Jest to zrozumiałe. Jednak nie jest to dla nas korzystne.

Proponuję zasięgnąć chociażby do wikileaks, gdzie w korespondencji bardzo dobrze przyjęła się interwencja Kaczyńskiego (w tym przypadku Lecha) w Gruzji (u nas w mediach efekt zupełnie odwrotny, Komorowski narzekał, że ślepy snajper). To m.in. dzięki niemu ten kraj uniknął wojny. Przecież sam Prezydent USA dzwonił do Lecha z poparciem tego planu a w drodze były już okręty USA, czego z polskich mediów się nie dowiemy, bo nie przystoi z kurdupla i karła moralnego robić osoby wpływowej.

Żadna partia po 1989r. nie używała siłowych struktur państwa do walki politycznej. Kaczyści robili to programowo - odbywały się zebrania w których brali udział szefowie służb specjalnych, szef MSWiA, prokurator generalny oraz Kaczyński, na których analizowano poszczególne śledztwa i zastanawiano się jak je wykorzystać do walki politycznej. Zorganizowano kilka wyjątkowo brudnych prowokacji przeciw politykom - śp. Barbarze Blidzie, Kwaśniewskiemu, Sawickiej, Lepperowi... Tego typu świństwa nie są oczywiście niczym dziwnym w Azji, ale Polska leży w Europie.

Rozpisywać mi się już nie chce, ale mówiąc o wykorzystywaniu struktur to słyszałeś cokolwiek o WSI? Słyszałeś o podsłuchiwaniu Lecha Kaczyńskiego? i to przez aktualny rząd.

Jakieś spotkania? Proszę sprecyzować. Przecież Tusk też się spotyka z szefami ABW czy innych agencji wywiadowczych, przecież jest ich zwierzchnikiem i jemu one podlegają więc trudno, żeby z szefami się nie spotykał.

Prowokację? ostatnie odczytanie przez Kalisza na temat Blidy, na posiedzeniu były może kilku posłów, już nawet ludzie z jego partii, w to nie wierzą a ty dalej? https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/gal...eria-zdjec.html

Obecny rząd to najlepszy rząd po wojnie.

Jeszcze parę "lepsiejszych" i będziemy zazdrościć Grecji.

edit: jeszcze jedno, jak dla Ciebie wykrycie afery gruntowej to minus, to nie rozumiem, lepiej jak kradną? jaka prowokacja? na tym polega CBA, żeby wykrywać korupcję. Przecież to była prawdziwa afera a nie wymyślona. Kompletnie nie rozumiem toku rozumowania, powinni pozwalać na kradzież? Jeżeli tak, to rzeczywiście aktualny rząd można postrzegać jako dużo lepszy, aferą hazardową nawet sobie głowy nie zaprzątali. Samo głosowanie było mistrzostwem, komisja składająca się z członków PO stwierdziło, że nie było afery (gdzie podejrzanymi byli m.in. politycy PO:P). Dość komfortowa sytuacja, osądzać siebie. Ja jeszcze na ich miejscu czułbym się poszkodowany wręcz:P.

odbywały się zebrania w których brali udział szefowie służb specjalnych, szef MSWiA, prokurator generalny oraz Kaczyński, na których analizowano poszczególne śledztwa

To że tak mówią i to że taką tezę promuje tvn i inne "niezależne" media nie znaczy, że to prawda. Nikt z nas nie wie na 100% czy takie spotkania w ogóle były.

komuniści przez kilkadziesiąt lat nie mieli kryzysu koalicyjnego, jednak nie widzę jak to się przekłada na nasz dobrobyt.

Porównywanie rządów komunistycznych i demokratycznych nie ma żadnego sensu. Być może gdyby Kaczyński był gensekiem kompartii w jakiejś Kirgizji czy Azerbejdżanie to utrzymałby się na stołku dłużej niż dwa lata. Ma kwalifikacje - jest w końcu szują. Do rządzenia w demokracji kwalifikacji nie ma żadnych, co zresztą udowodnił

Porównaj poziom deficytu w latach 2005-2011 to może przerobisz te zdania o 180 stopni.

Jaka stabilność? W niektórych rankingach państwa afrykańskie nas wyprzedzają:)

Zdania nie zmienię - teraz jest stabilność, wtedy był chaos, a poziom deficytu nie ma nic do rzeczy. Jeśli nie wiesz co to jest stabilność polityczna to już nie mój problem.

Na pewno podoba im się bardziej rząd Tuska niż Kaczyńskiego, który zabiegał o wpływy Polski.

Kaczyński tak zabiegał o wpływy Polski, że udało mu się zepsuć stosunki z Rosją i Niemcami, co jest politycznym idiotyzmem. W dodatku Polska zyskała w UE opinię kraju zupełnie nieprzewidywalnego a przez to izolowanego. Na koniec i tak tańczył jak mu zagrali - vide traktat lizboński.

Proponuję zasięgnąć chociażby do wikileaks, gdzie w korespondencji bardzo dobrze przyjęła się interwencja Kaczyńskiego (w tym przypadku Lecha) w Gruzji

A możesz na pisać jakie to niby interesy mamy w Gruzji? To mikroskopijny azjatycki kraik rządzony przez miejscowego watażkę. Gruzja nie ma dla Polski żadnego znaczenia pod względem gospodarczym ani strategicznym. Za to Rosja to nasz kluczowy partner na Wschodzie - ważny zarówno pod względem gospodarczym (surowce, ogromny rynek zbytu) jak i politycznym.

Rozpisywać mi się już nie chce, ale mówiąc o wykorzystywaniu struktur to słyszałeś cokolwiek o WSI?

Tak, słyszałem o WSI. Był to wywiad i kontrwywiad wojskowy zniszczony przez Macierewicza, przy współudziale L.Kaczyńskiego i to podczas trwającej wojny w Afganistanie. Uważam, że obaj politycy powinni stanąć za to przed Trybunałem Stanu. Niestety L.Kaczyński umknął sprawiedliwości ponosząc śmierć podczas przedwyborczej wycieczki.

Słyszałeś o podsłuchiwaniu Lecha Kaczyńskiego? i to przez aktualny rząd.

Jest to oczywiste kłamstwo sprostowane już przez ABW.

Jakieś spotkania? Proszę sprecyzować. Przecież Tusk też się spotyka z szefami ABW czy innych agencji wywiadowczych, przecież jest ich zwierzchnikiem i jemu one podlegają więc trudno, żeby z szefami się nie spotykał.

Były to pozakonstytucyjne nieprotokołowane spotkania, o których zeznali pod przysięga Dorn, Kaczmarek, Ziobro i reszta ferajny. Na jednym z takich spotkań zdecydowano o aresztowaniu śp. Barbary Blidy. Teraz takie spotkania się nie odbywają

Jeszcze parę "lepsiejszych" i będziemy zazdrościć Grecji.

Ten rząd przeprowadził Polskę suchą nogą przez największy światowy kryzys od czasu Wielkiego Kryzysu lat 30tych XXw. W 2010 r. Polska miała ponad 4% wzrostu PKB w I półroczu, Grecja ponad 5% spadku.

edit: jeszcze jedno, jak dla Ciebie wykrycie afery gruntowej to minus, to nie rozumiem, lepiej jak kradną? jaka prowokacja? na tym polega CBA, żeby wykrywać korupcję. Przecież to była prawdziwa afera a nie wymyślona.

To nie było żadne wykrycie afery tylko utkana od podstaw prowokacja wymierzona w Leppera. Szef CBA Mariusz K. ma za rzekomą aferę gruntową postawione zarzuty i grozi mu 8 lat więzienia.

Nikt z nas nie wie na 100% czy takie spotkania w ogóle były.

Uczestnicy spotkań potwierdzili, że były - zeznając pod przysięgą.

Nikt z nas nie wie na 100% czy takie spotkania w ogóle były.

Uczestnicy spotkań potwierdzili, że były - zeznając pod przysięgą.

Ja mogę pod przysięgą zeznać że widziałem dziś UFO (i liczyć się z potencjalnymi problemami przed wymiarem sprawiedliwości) co nie oznacza jednak że mówię prawdę. Dokumenty też się zda sfałszować. Prawdę więc znają tylko ci którzy byli na rzekomych spotkaniach.

jednego "polityka" - J.Kaczyńskiego

Skąd ten cudzysłów? Uważasz go za miernego polityka? Dodam że mówisz o byłym premierze, senatorze...

Ma kwalifikacje - jest w końcu szują.

Tylko bez takich określeń, bo to niczego nie wnosi. Nie wyzywajmy kogoś tylko dlatego, że ma inne poglądy.

teraz jest stabilność, wtedy był chaos, a poziom deficytu nie ma nic do rzeczy

O deficycie także warto wspomnieć - proszę sprawdź, jak wzrósł za czasu naszego rządu. Najbardziej gubi się w swoim populizmie Rostowski, który jednego dnia zapowiada oszczędności do 80 mld zł a następnego obniżenie podatków :) Najlepiej będzie, jeśli przytoczę wypowiedź profesora Krzysztofa Rybińskiego: Jeśli jeszcze jeden taki minister finansów nam się kiedyś trafi, to zostaniemy bankrutem (Polacy).

Na koniec i tak tańczył jak mu zagrali - vide traktat lizboński.

Czyli co - jak się nie zgadza, to jest źle, a jak się zgodzi, to jeszcze gorzej?

Świętej pamięci Lech Kaczyński był twardym zawodnikiem i dbał przede wszystkim o dobro Polski. Wiesz, czasem trzeba być stanowczym, bo brak tego może skutkować tym, co mamy teraz, czyli np. najdroższym gazem w Europie Środkowej. Dla porównania, Wielka Brytania płaci dwa razy mniej.

L.Kaczyński umknął sprawiedliwości ponosząc śmierć podczas przedwyborczej wycieczki.

Twoim zdaniem lot polityków do Smoleńska był wycieczką?

Ten rząd przeprowadził Polskę suchą nogą przez największy światowy kryzys od czasu Wielkiego Kryzysu lat 30tych XXw. W 2010 r. Polska miała ponad 4% wzrostu PKB w I półroczu, Grecja ponad 5% spadku.

A powiedz mi co takiego rząd zrobił aby przeciwdziałać kryzysowi? Mieliśmy po prostu dużo... szczęścia.

Już nie chcę wypowiadać się o wszystkich aferach, ale chandler, mam takie pytanie:

Powiedź mi, co by się stało z PiS, gdyby to ono fałszowało wybory w Wałbrzychu i gdyby były działacz PiS zamordował pracownika biura poselskiego PO? Nie odnosisz wrażenia, że po prostu media pozwalają innym partiom na więcej?

gdzieś zaginęła...

@krzychuZksiężyca - faktem jest, że to teraz Polska jest najbardziej inwigilowanym państwem UE.

[...]

Skąd ta teoria ?

W dodatku może się to jeszcze pogorszyć:

https://wyborcza.pl/1,76842,10176050,MSWiA_...li_majatku.html

Jest projekt ustawy który dawałby policji i innym służbom możliwość zainstalowania każdemu podsłuchu bez żadnego powodu, bez pytania o zgodę sądu, tak samo możliwość prześwietlenia kont bankowych. To już jest masakra.

Aktualnie jest podobnie jeżeli chodzi o billingi - operatorzy komórkowi muszą na każde żądanie policji udostępnić billingi danej osoby (i muszą takie billingi trzymać 2 lata), nie potrzeba żadnej zgody sądu.

Skąd ten cudzysłów? Uważasz go za miernego polityka?

W 2006r Kaczyński miał tyle władzy ile żaden polityk po 1989r. Miał większość sejmową gotową poprzeć każdą bzdurę, posłusznego prezydenta-marionetkę, marszałka sejmu i senatu. Byle wójt z najbardziej prowincjonalnego powiatu w takich warunkach rządziłby bez problemu przez całą kadencję. Rok i kilka miesięcy później Kaczyński klęczał przed premierem Tuskiem i błagał go o zgodę na wcześniejsze wybory. Tak, uważam go za bardzo słabego polityka.

Nie wyzywajmy kogoś tylko dlatego, że ma inne poglądy.

Tu nie chodzi o poglądy. Mam zupełnie inne poglądy niż np. Libicki, Napieralski, Kowal czy Sobecka ale nie nazwę ich szujami. Kaczyński szują jest, Ziobro zresztą też.

O deficycie także warto wspomnieć - proszę sprawdź, jak wzrósł za czasu naszego rządu.

Deficyt występuje wtedy gdy wydatki budżetu są wyższe niż dochody. Od 1 stycznia 2009r. niższy jest podatek od dochodów osobistych - 18% / 32% zamiast 19% / 30% / 40% - za to ogromnie wzrosło wykorzystanie funduszy unijnych oraz inwestycje drogowe i te związane z Euro2012. Uważam, że lepiej mieć wyższy deficyt i te drogi, kanalizację, oczyszczalnie ścieków zbudować niż mieć niższy i ich nie zbudować. Deficyt zacznie spadać już w przyszłym roku. Poza tym rząd postarał się zmniejszyć wydatki (OFE) i zwiększyć wpływy (VAT).

Czyli co - jak się nie zgadza, to jest źle, a jak się zgodzi, to jeszcze gorzej?

To znaczy, że uprawianie polityki międzynarodowej w taki sposób, że wyłazi jeden czy drugi Kaczyński i mówi, że Niemcy nas nie lubią i kiedyś nas napadli; że Rosja to bolszewicy i interesów z nimi robić nie będziemy; że UE to narkomani i pederaści jest przeciwskuteczne. Dyplomacja nie polega na tym, że obrzuca się partnerów epitetami. Jest to postawa całkowicie niezrozumiała dla reszty polityków europejskich. Pewno niejeden się zastanawiał - o co tym durniom chodzi? Mają z jednej strony najbardziej chłonny rynek w Europie - Niemcy, z drugiej największego dostawcę surowców na świecie i importera żywności - Rosję i zamiast to wykorzystywać afiszują się ze swoimi emocjami. Jak dzieci w przedszkolu.

Świętej pamięci Lech Kaczyński był twardym zawodnikiem i dbał przede wszystkim o dobro Polski.

To jest taka bzdura, że aż głowa boli. Kaczyński odwołał spotkanie Trójkąta Weimarskiego gdy niszowa niemiecka gazeta satyryczna nazwała do kartoflem. To ma być twardy zawodnik? Kaczyński dbał przede wszystkim o dobro swoje i swojego brata, w drugiej kolejności o dobro PiSu, w trzeciej o dobro innych państw - Gruzji, Ukrainy, Litwy i Izraela. Dobro Polski było na końcu.

Wiesz, czasem trzeba być stanowczym, bo brak tego może skutkować tym, co mamy teraz, czyli np. najdroższym gazem w Europie Środkowej.

Ceny gazu w kontraktach długoterminowych objęte są tajemnicą handlową, więc nie wiesz czy twoje twierdzenie ma cokolwiek wspólnego z prawdą. Jak będziemy już mieć gazoport to będzie można kupić gaz LPG, który obecnie jest tańszy.

Twoim zdaniem lot polityków do Smoleńska był wycieczką?

Oczywiście, że tak. Była to nieoficjalna wizyta, na którą zabrano całe dowództwo wojskowe i polityków z pierwszych stron gazet żeby przyćmić wizytę premiera Polski Donalda Tuska i Rosji Władymira Putina. Jedyny powód tej wycieczki Kaczyńskiego to nadchodzące wybory.

A powiedz mi co takiego rząd zrobił aby przeciwdziałać kryzysowi? Mieliśmy po prostu dużo... szczęścia.

Mieliśmy dużo szczęścia, że mieliśmy ten rząd a nie inny. Ten rząd na początku kryzysu uspokoił posiadaczy lokat podnosząc gwarancję lokat bankowych do 50tys. euro, a potem inwestorów w obligacje wprowadzając program oszczędnościowy w administracji i odrzucając chore PiSowskie pomysły dotyczące jakiegoś pakietu dotacji rzędu kilkudziesięciu mld zł. Dzięki temu posiadacze lokat nie wykonali tzw. runu na banki, nie było też nigdy problemu ze zbyciem polskich obligacji.

Powiedź mi, co by się stało z PiS, gdyby to ono fałszowało wybory w Wałbrzychu i gdyby były działacz PiS zamordował pracownika biura poselskiego PO?

Jak to co by było? "Dziennikarze" w rodzaju Semki, Sakiewicza, Wildsteina etc. urządziliby kilkugodzinne pogadanki w TVP, podczas których przekonywaliby, że to spisek tzw. układu. Tak przecież było gdy Lipiński wpadł na gorącym podczas próby skorumpowania Beger - notabene do dziś nie poniósł za to żadnej kary...

Kaczyński jest zdolnym politykiem. Potrafi wmówić głupoty w które wierzą nawet tu, na PiO ;)

@chandler, ;) za to, że Ci się chciało i by klawiatura zdążyła ostygnąć ;)

E: odpowiedź na post poniżej: nie jestem zwolennikiem Tuska, PO ale nie chcę by było jeszcze gorzej, dlatego wolę, by zostało jak jest :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

posłusznego prezydenta-marionetkę

Takie odniesienie bardziej pasowałoby do teraźniejszości. Tusk zapewne od dawna wiedział miał uzgodniony z Komorowskim termin wyborów, który został ustalony na naszą nic nie znaczącą prezydencję, która jest skutecznym napędem propagandowym ;)

Mam zupełnie inne poglądy niż np. Libicki, Napieralski, Kowal czy Sobecka ale nie nazwę ich szujami. Kaczyński szują jest, Ziobro zresztą też.

No dobra, tak samo ja mogę nazwać czołowych polityków PO szujami, ale co to zmienia?

Uważam, że lepiej mieć wyższy deficyt i te drogi, kanalizację, oczyszczalnie ścieków zbudować niż mieć niższy i ich nie zbudować.

Dobra, a wiesz może ile z obietnic dotyczących wymienionych rzeczy zostało zrealizowane? Jeśli już jesteśmy przy drogach, to czy wiesz, że Polskie autostrady są najdroższe na świecie?

Niemcy nas nie lubią i kiedyś nas napadli; że Rosja to bolszewicy i interesów z nimi robić nie będziemy; że UE to narkomani i pederaści jest przeciwskuteczne.

Wyłapujesz słowa bez kontekstu i zbytnio to wszystko generalizujesz. Budujesz stereotyp PiSowców, którzy są nieufni wobec "obcych". Ja prawdopodobnie zagłosuje właśnie na PiS ale nie pasuje do Twojego schematu.

Ceny gazu w kontraktach długoterminowych objęte są tajemnicą handlową, więc nie wiesz czy twoje twierdzenie ma cokolwiek wspólnego z prawdą.

Według danych agencji Interfax Gazprom sprzedawał gaz Polsce i Węgrom dwa razy drożej niż Wielkiej Brytanii. Dane te agencja ujawniła 24 lutego, powołując się na źródła zbliżone do koncernu.

W 2010 r. najdrożej za rosyjski gaz płaciły Polska - 336 dol. za 1 tys. m3. Średnia cena dla Wielkiej Brytanii wyniosła 191 dol. za 1 tys. m3.

Jedyny powód tej wycieczki Kaczyńskiego to nadchodzące wybory.

Tego nie możesz być pewien, bo to Twoja interpretacja jego intencji.

Mieliśmy dużo szczęścia, że mieliśmy ten rząd a nie inny.

Po prostu Polska ma bardzo słabo rozwinięty stopień usług finansowych, przez co relacje strefy finansowej z tzn. strefą realną w porównaniu z Zachodem jest o wiele, wiele słabsze. Nasza siła wynikała ze słabości. Mieliśmy wielkie szczęście, po prostu.

Jak to co by było? "Dziennikarze" w rodzaju Semki, Sakiewicza, Wildsteina etc. urządziliby kilkugodzinne pogadanki w TVP, podczas których przekonywaliby, że to spisek tzw. układu. Tak przecież było gdy Lipiński wpadł na gorącym podczas próby skorumpowania Beger - notabene do dziś nie poniósł za to żadnej kary...

Zła odpowiedź. Nie zauważyłeś, że wszelkie wpadki PiS są rozdmuchiwane przez media? Naprawdę nie zauważasz dysproporcji "sił"? Nie zauważasz działalności chociażby TVN czy GW, która pod byle pretekstem naśmiewa się z "wpadek"? Chociażby ostatnia Hofmana, kiedy skomentował spot PSLu jako zbaraniał bandę chłopów. Zaraz wszyscy oburzyli się, że ma on takie zdanie o mieszkańcach wsi a jego wypowiedz był przez trzy dni ciągle puszczana (w sposób zmanipulowany bez początkowych słów "w PSL").

Do Krzyśka - chcesz posłuchać głupot, w które uwierzyli miliony? Puść sobie expose Tuska i proszę, zweryfikuj zapowiedzi ;)

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności