Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

@termipl - zenblog przy postowaniu nie używa xml-rpc - emulujemy zwykłego użytkownika. Jednak na pewno wygodniej jest korzystać przy dalszym dodawaniu poprzez protokół xml-rpc i można to robić przy pomocy dowolnego narzędzia, które to wspiera np. poprzez LFE lub publikera. Zadziała tam gdzie nie xml-rpc nie zostało zablokowane. Przy większości blogów xml-rpc jest nadal włączone.

P.S. Już wkrótce nowa odsłona zenbloga z profilami web2.0. dodaliśmy na początek platformę dolphin (oczywiście będzie też lista z adresami tych stron). Zakładamy tam profile z bio i zdjęciem :). Avatary będą przydatne do profili, będziemy trzymali je w katalogu i każdy będzie mógł wrzucić swoją paczkę, lub ściągnąć domyślną.

Zdecydowaliśmy się także na rozbudowanie funkcji %LINK%. Będzie w menu guzik "%LINK%" i tam dla projektu będzie można dodać swoją liste url-i, które mają się losować zamiast %LINK%. Jeśli ta lista będzie pusta, to wtedy standardowo będziemy korzystać ze starej funkcji czyli losowania już założonego bloga z tego projektu.

• Like 1

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

A ja mam takie pytanie. Powiedzmy, że mam 10 projektów i dla każdego chce zrobić rejestracje, ale nie chcę co chwila zmieniać aktywnych projektów. Jak zrobić alby założyć konta dla wszystkich? Co się stanie gdy przed rejestracja wszystkie 10 oznacze jako aktywne. Zrobi pełny przebieg dla każdej paltformy i każdego projektu czy dla każdego projektu będę miał losowo wybranie platformy? Innymi słowy:

10x60 blogów czy 60 blogów rozbite na 10 projektów?

Edytowane przez Hank

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Pytanie - czy aplikacja się już naprawiła jeśli chodzi o dawne problemy z obieraniem maili?

Miałem podobny problem, jest to kwestia aktualizacji ZennoPostera do najnowszej wersji

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

@termi - w registration_success może się powtarzają (sprawdź np. w scrapeboxie). Czy odczekałeś aż maile spłyną? przed uruchomieniem step2? Warto go dwa razy zapuścić.

A ja mam takie pytanie. Powiedzmy, że mam 10 projektów i dla każdego chce zrobić rejestracje, ale nie chcę co chwila zmieniać aktywnych projektów. Jak zrobić alby założyć konta dla wszystkich? Co się stanie gdy przed rejestracja wszystkie 10 oznacze jako aktywne. Zrobi pełny przebieg dla każdej paltformy i każdego projektu czy dla każdego projektu będę miał losowo wybranie platformy? Innymi słowy:

Sprawa wygląda tak - do pojedynczych platform możesz mieć np. 10 aktywnych projektów i uruchomić szablony do blogów (nie powinno się tak robić tylko przy wpms, mdia wiki, pligg, elgg tam gdzie uruchamiamy szablony podzielone na step-y - będzie wprowadzona odpowiednia blokada z prośbą o wybranie jednego projektu).

Działa to tak, na liście jest np 60 szablonów i wątki sobie wybiera szablonik i zalóżmy, że wypadło na szablon do webs.com. To ten wątek losuje sobie projekt z aktywnych o ile on nie ma założonego już takiego bloga i na nim probuje zalozyc bloga. Także blog zostanie założony np do projektu6. Może się teoretycznie zdarzyć, że np. do projektu 1 zostanie zalozonych 10 blogów a do projektu2 zero bo tak sie wylosuje. Tylko zapuszczenie jeszcze raz zakładania blogów będzie wrzucać tam gdzie blog nie istnieje, także wszystko ładnie się ostatecznie kończy - ja właśnie tak używam zakładania blogów.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

ok ale czy zapuściłeś drug raz step2?

Chodzi o to, że ten step pobiera z wiadomości email hasła ale część z platform nie ma jeszcze haseł w pierwszym mailu tylko link aktywacyjny i wtedy step 2 klika w ten link aktywacyjny a po nim przychodzi poczta z loginem i hasłem i dopiero drugie zapuszczenie step2 wyłapuje maile z tymi hasła. Spróbuj jeszcze raz dla tego projektu uruchomić step2 a po nim step3 (prawdopodobnie dojdzie Ci jeszcze troche założonych blogów). Nie przejmuj się, że linki będą się powielały po zrobieniu step2, bo na początku step3 zostaną usunięte duplikaty.

@termi - w registration_success może się powtarzają (sprawdź np. w scrapeboxie). Czy odczekałeś aż maile spłyną? przed uruchomieniem step2? Warto go dwa razy zapuścić.

Sprawa wygląda tak - do pojedynczych platform możesz mieć np. 10 aktywnych projektów i uruchomić szablony do blogów (nie powinno się tak robić tylko przy wpms, mdia wiki, pligg, elgg tam gdzie uruchamiamy szablony podzielone na step-y - będzie wprowadzona odpowiednia blokada z prośbą o wybranie jednego projektu).

Działa to tak, na liście jest np 60 szablonów i wątki sobie wybiera szablonik i zalóżmy, że wypadło na szablon do webs.com. To ten wątek losuje sobie projekt z aktywnych o ile on nie ma założonego już takiego bloga i na nim probuje zalozyc bloga. Także blog zostanie założony np do projektu6. Może się teoretycznie zdarzyć, że np. do projektu 1 zostanie zalozonych 10 blogów a do projektu2 zero bo tak sie wylosuje. Tylko zapuszczenie jeszcze raz zakładania blogów będzie wrzucać tam gdzie blog nie istnieje, także wszystko ładnie się ostatecznie kończy - ja właśnie tak używam zakładania blogów.

Czyli chyba najlepiej ustawić dla 10 projektów np. 30 prób, a zakończyć po 10 sukcesach?

@Hank - można i tak - ja wole stosować odstępy czasowe i dlatego zapuszczam po 3 proby i 1 sukces a nastepny raz zapuszczam tak samo ale już np. kilka godzin później np. w miedzyczasie zmieniając IP neostrady ;)

@termipl - sprawdze na weekend jak u nas skuteczność z wpms wygląda - może trzeba zebrać lepszą listę wpms/mu. Możesz jeszcze raz spróbować założyć nowy projekt i sprawdzić jak zadziała

@WyczesanySEOWIEC - piszesz o zenblogu czy zennoposterze? Bo w zenblogu ksiąg gości jeszcze nie dodawaliśmy :)