Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

@tonieja - custom blogów - czyli tych z osobnych blogowych platform zakłada u nas około 50. Do tego dochodzą blogi pod masówkę czyli na wordpress mu, phpfox, oxwall, jcow, elgg. Skrypty profili to obecnie dolphin i phparcade. Social bookmarks to obecnie tylko pligg ale planujemy rozszerzenie. Co do ilości linków to masz na myśli całego zenbloga, czy tylko custom blogi?

Wszelkie pytania i propozycje nowych skryptów możecie wysyłać do mnie na maila :)

admin #at# zptemplates.com

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Wszystko czyli custom + ilosc oxwall + ilosc elgg + takie tam. Tylko chodzi o skuteczną ilosc linkow a nie suma baz.

Rozumiem, że na oxwall i jemu podobnych tam gdzie jest mozliwosc to wstawia wpis w blogach a nie jakims profilu? I jest mozliwosc z tego samego profilu dodawania dalszych blogow?

Wszystko czyli custom + ilosc oxwall + ilosc elgg + takie tam. Tylko chodzi o skuteczną ilosc linkow a nie suma baz.

Rozumiem, że na oxwall i jemu podobnych tam gdzie jest mozliwosc to wstawia wpis w blogach a nie jakims profilu? I jest mozliwosc z tego samego profilu dodawania dalszych blogow?

Na pewno ponad 1k linków z różnych domen - choć naprawę nie liczyłem ich, bo cały czas przybywa. Dziś np. doszła dodawarka do phpmelody a kończymy już clipbucket (oba skrypty mają po kilkaset serwisów)

Tak oxwall zaklada normalnie blogi i umożliwia późniejsze postowanie tam. Generalnie staramy się tak robić aby blogować tam gdzie się da. Najczęśćiej z jednego konta zakładamy jeden blog, tylko możęmy systematycznie powracać i dodawać nowe posty. Tworzenie kilku blogów z jednego konta byłoby mało naturalne ;)

A jakiś tutorial gdzie mogę znaleźć? Dodam, że na stronie z szablonami szukałem ale nie znalazłem dokładnego opisu a by się przydał aby szybciej zaczać pracę z programem.

tu opis krokowych platform takich jak oxwall, wpms, elgg i zwykłych profili: https://zptemplates.com/step-templates

co do opisu dodawania custom blogów, to jest video (co prawda jeszcze na starej aplikacji ale zasada działania pozostała taka sama):

Wiem, że obecnie program jest dl bardziej zaawansowanych użytkowników ale dokładna dokumentacja programu już wkrótce - na pewno umożliwi działanie z zenblogiem nawet laikowi w tematyce SEO :)

W przypadku problemów po kontakcie mailowym pomagam na gg, skype a także zdalnie poprzez TeamViewer

Do aplikacji dodałbym:

- łatwe formatowanie tekstu

- wstawianie filmów z youtube

- automatyczne wstawianie zdjęć/grafik z flickr (przykładowo dopasowane do słów kluczowych z tagów)

Formatowanie jest w naszych todo's ale jeszcze kilka rzeczy musimy zrobić zanim się za to zabierzemy.

Filmy już można wstawiać ;) Tylko najlepiej działa to w posterach z plików. Najlepiej przygotować kod z Youtube w formacie <object ..bla bla bla... </object>. Po szczegóły zapraszam na priv, bo dokumentacji do tego jeszcze nie ma.

Co do zdjęć to ciekawy pomysł i da się zrobić, jeśli większe liczbie osób się on spodoba, to na pewno zrobimy.

Wersja 3.09 w panelu a w niej:

nowy skrypt: phpmelody w wersji beta ze słabą listą. Jutro z harwestuję lepszą.

dodaliśmy też custom bloga weebly

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zgodnie z filmem spróbowałem pierwszego zakładania blogów i skorzystałem z szablonów "WPMS". Krok pierwszy wykonałem ale przy drugim nie wykonuje się u mnie program do sprawdzania wiadomości (wyłacza się odrazu po uruchomieniu ze statusem "done"). Jako skrzynkę email podałem konto z wp.pl. Konto sprawdziłem ręcznie i są tam wiadomości. System Windows 7

@benusso - akurat tak się złożyło, że obecnie są dość częste aktualizacje ale to chyba dobrze i można w dowolnym momencie ściągnąć ostatnią najnowszą wersje. Wiem, że trochę ciężka ta paczka, w przyszłości postaramy się wrzucać update z wersji do wersji tylko z szablonami, które zostały zmienione.

@Nexus_Media - to znany problem :)

Tu znajdziesz rozwiązanie: https://zptemplates.com/step-templates zaczyna się od:

IMPORTANT! – before you start step2 for any web 2.0 platform....

chodzi o to, że zennoposter ma pewien problem z odpalaniem zewnetrznych programów na komputerach z formatem daty YYYY-MM-DD. Musi być ustawiona w formacie angielskim. MM-DD-YYYY.

Rozwiązanie: W panelu sterowanie Twojego windowsa w zależności od jego wersji można znaleźć to w ustawieniach regionalnych bądź pod nazwą Format daty, godziny i liczb czy jakoś tak. Tam należy przestawić na któryś Angielski. (nie pomylcie tej opcji ze strefami czasowymi).

Po tej zmianie należy zrestartować zennoposter i uruchomić step2. Jeśli wszystko jest ok, wtedy powinno się pokazać czarne okienko konsoli z informacją o tym jak ściąga maile ze skrzynki.

Edytowane przez sebau

Tu znajdziesz rozwiązanie: https://zptemplates.com/step-templates zaczyna się od:

IMPORTANT! – before you start step2 for any web 2.0 platform....

chodzi o to, że zennoposter ma pewien problem z odpalaniem zewnetrznych programów na komputerach z formatem daty YYYY-MM-DD. Musi być ustawiona w formacie angielskim. MM-DD-YYYY.

Rozwiązanie: W panelu sterowanie Twojego windowsa w zależności od jego wersji można znaleźć to w ustawieniach regionalnych bądź pod nazwą Format daty, godziny i liczb czy jakoś tak. Tam należy przestawić na któryś Angielski. (nie pomylcie tej opcji ze strefami czasowymi).

Po tej zmianie należy zrestartować zennoposter i uruchomić step2. Jeśli wszystko jest ok, wtedy powinno się pokazać czarne okienko konsoli z informacją o tym jak ściąga maile ze skrzynki.

Faktycznie to było problemem w kroku drugim.

Rozumiem że jeżeli zatrzymam jeden z kroków to program zapisze sobie postęp i będę mógł kontunuuować pracę przy następnym uruchomieniu? Mowa o przerwanie pracy w czasie działania poszczególnego kroku.

#EDIT:

Da się losować artykuły dodawane na blogi czy muszę to robić na zasadzie jednego arta i synonimów?

Pytam ponieważ miałem dwa art zapisane, uruchomiłem postowanie a wszędzie posłało mi ten pierwszy art.

Seabu mógłbyś mi napisa do czego służy szablon "blogroll" oraz jak z niego korzystać?

Da się ustawić w programie automatyczne,losowe podlinkowywanie stworzonych blogów na innych blogach czy to już muszę robić ręcznie dodając nowe linki do projektu?

Jak tak to w jaki sposób "zmusić" program do wysyłania podlinkowujących wpisów tylko na część blogów a na resztę arty bez linków? No chyba że tak się nie da i to działa na zasadzie "chaosu" że raz pośle taki art a raz taki :D

#EDIT2:

Gdzie mogę znaleźć listy stron z kroków 7,8 i 9 (https://zptemplates.com/step-templates) ?

Edytowane przez Nexus_Media

Faktycznie to było problemem w kroku drugim.

Rozumiem że jeżeli zatrzymam jeden z kroków to program zapisze sobie postęp i będę mógł kontunuuować pracę przy następnym uruchomieniu? Mowa o przerwanie pracy w czasie działania poszczególnego kroku.

#EDIT:

Da się losować artykuły dodawane na blogi czy muszę to robić na zasadzie jednego arta i synonimów?

Pytam ponieważ miałem dwa art zapisane, uruchomiłem postowanie a wszędzie posłało mi ten pierwszy art.

Seabu mógłbyś mi napisa do czego służy szablon "blogroll" oraz jak z niego korzystać?

Da się ustawić w programie automatyczne,losowe podlinkowywanie stworzonych blogów na innych blogach czy to już muszę robić ręcznie dodając nowe linki do projektu?

Jak tak to w jaki sposób "zmusić" program do wysyłania podlinkowujących wpisów tylko na część blogów a na resztę arty bez linków? No chyba że tak się nie da i to działa na zasadzie "chaosu" że raz pośle taki art a raz taki :D

#EDIT2:

Gdzie mogę znaleźć listy stron z kroków 7,8 i 9 (https://zptemplates.com/step-templates) ?

co do losowania artykułów, to jeśli jest tak jak napisałeś, to naturalnie zostanie to zmienione - rozumiem, że chodzi o WPMS?. Do jeszcze większej unikalności służą arty wysyłane z plików tekstowych ale o tym będzie więcej w dokumentacji.

do do wpms_blogroll to jest to szablon, który umożliwia wstawienilinków do blogrolla na wszystkich wpms. Tylko obecnie trzeba plik utworzyć ręcznie tu: Results/NAZWA_PROJEKTU/wpms_blogroll_links.txt

a w nim wpisać np. kilka linii w formacie URL;anchor

można dowolnie spinować jesli zależy nam na różnych linkach np.

{https://onet.pl|https://wp.pl};{Portal internetowy|Serwis www}

uruchomienie szablonu spowoduje usunięcie obecnych linków i wygenerowanie nowych :)

co do podlinkowywania to wystarczy wrzucić pod guzik %LINK% adresy jakie chcemy podlinkować (jeśli nie mozna nic tam zapisac, to dlatego, że jeszcze nie naprawilismy drobnego buga wystarczy utworzyc wtedy katalog w Results o nazwie Twojego projektu. Np. "moj_projekt", bo prawdopodobnie katalog nie został jeszcez utworzony przez zaden szablon. Bug ten zostanie wkrótce naprawiony)

Kiedy można spodziewać się obsługi prywatnych proxy we wszystkich szablonach? :)

czkamy jeszcze dziś na jakąś odpowiedź jeszcze kilku osób, które potwierdzą że to działa prawidłowo i forma im odpowiada. Na razie wygląda, że wszystko jest oki jeśli to się potwierdzi to albo jutro albo w poniedziałek w panel będzie wersja z prywatnym proxy dla wszystkich szablonów :)

Promocja zennoposter:

ZennoPoster Pro $277 instead of $397

ZennoPoster Standard $147 instead of $197

ZennoPoster Lite $57 instead of $87

ZennoProxyChecker $47 instead of $97

Upgrades (if period of free updates is over, upgrade will give you last version of the program + additional 3 months of future updates):

Lite->Pro $227 instead of $327

Lite->Standard $77 instead of $127

Standard ->Pro $167 instead of $257

Additional copy of Pro (if you already have one) $197 instead of $297

polecam swój ref code: sebau :)

Edytowane przez sebau

co do losowania artykułów, to jeśli jest tak jak napisałeś, to naturalnie zostanie to zmienione - rozumiem, że chodzi o WPMS?. Do jeszcze większej unikalności służą arty wysyłane z plików tekstowych ale o tym będzie więcej w dokumentacji.

do do wpms_blogroll to jest to szablon, który umożliwia wstawienilinków do blogrolla na wszystkich wpms. Tylko obecnie trzeba plik utworzyć ręcznie tu: Results/NAZWA_PROJEKTU/wpms_blogroll_links.txt

a w nim wpisać np. kilka linii w formacie URL;anchor

można dowolnie spinować jesli zależy nam na różnych linkach np.

{https://onet.pl|https://wp.pl};{Portal internetowy|Serwis www}

uruchomienie szablonu spowoduje usunięcie obecnych linków i wygenerowanie nowych :)

co do podlinkowywania to wystarczy wrzucić pod guzik %LINK% adresy jakie chcemy podlinkować (jeśli nie mozna nic tam zapisac, to dlatego, że jeszcze nie naprawilismy drobnego buga wystarczy utworzyc wtedy katalog w Results o nazwie Twojego projektu. Np. "moj_projekt", bo prawdopodobnie katalog nie został jeszcez utworzony przez zaden szablon. Bug ten zostanie wkrótce naprawiony)

Tak, bąd dotyczy WPMS, reszty jeszcze nie testowałem.

Pytałem jeszcze o listy serwisów spod kroków 7,8 i 9.

Dokumentacja jest dobrym pomysłem bo mimo wszystko czasami wylatuje coś z głowy a chciałoby się szybko przeczytać do czego dana funkcja służy i taki poradnik jest najlepszym rozwiązaniem.

co d list 7, 8 i 9.

Należy ściągnąć nowego jara aplikacji :) wersja 3.11

Wypadałoby też dociągnąć najnowszy plik z listami LISTS :)

Doszedł nowy skrypt web2.0 ClipBucket

Zrobiliśmy też bardzo ważną zmianę w aplikacji (możliwość decyzji o tym czy po użyciu artykuły mają się usuwać czy też nie - wypadałoby wskazać jeśli chcemy, żeby np. usuwał).

Artykuły z plików znajdujących się w katalogu mogą być już w postaci spinowanej - automatycznie je rozspinujemy - myślę, żę te dwie funkcje będą bardzo przydatne. Na poniedziałek przewidujemy wersję z pełną obsługą prywatnych proxy. a na wtorek dokumentacje ;)

zrobimy to powiadomienie o updatach - tylko ostatnio codziennie wysyłaliśmy zmiany - także pod wieczór była odzinnie nowa wersja - postaramy się te zmiany trochę brdziej "chomikować" :)

Po tym jak napiszemy dokładną dokumentację i pokażemy jakies "use case" i instruktazowe filmiki, zajmiemy się powiadamianiem (będzie to w okolicach środy lub czwartku). Jak nie znajdę jakiegoś automatycznego softu do rozsyłki to będziemy wysyłać ręcznie.