Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj i dzisiaj pojawił się ten sam problem.

Mam włączone manualne przepisywanie captchy (jestem uczący się softu więc testuje wszystko).

Mywapblog.com zakłada wszystko fajnie publikuje też pierwszego posta ale w okienku captchy pojawia się logo serwisu zamiast tekstu do przepisania.

Jednak jak mówię blog zostaje założony.

Więc to jakiś błąd może nie znaczący ale jest. Z catch all odpuszczam sobie zanim nie opanuje sofcika lepiej.

Pytanie:

Jak teraz zrobić Ustawić w Zenblogu aby opublikowało mi następne arty w tych założonych?

Jeżeli chodzi o mywapblog.com to w dzisiejszej wersji szablonów będzie hotfix, wcześniej na tej platformie tak się nie działo.

A jeżeli chodzi o pytanie - jeśli masz już założone blogi dla jakiegoś projektu to najpierw potrzebne Ci będą artykuły - dodajesz je w ZENBlogu pod przyciskiem articles dla danego projektu (można też używać plików txt - jest to opisane w changelogu pod datą 2012-17-10 ver 2.32 ), zaznaczasz czy ma usuwać arty po wykorzystaniu (w edycji projektu: Delete articles after use: yes albo no), następnie wrzucasz na listę zadań Zennopostera szablony z folderu posters (możesz wrzucić tylko te dla których masz już blogi i które mają odpowiadającego postera, możesz wrzucić wszystkie, te na których nie masz bloga po prostu nie ruszą) i dajesz im execution count 1. Ten poster, który znajdzie założonego bloga dla danego projektu zapostuje w nim artykuł. Wyniki postowania można sprawdzać albo bezpośrednio na założonych blogach albo w folderze instalacji Zennopostera\Results\Nazwa_projektu\urls_articles.txt

@Sebau: Chętnie się umówię na teamvievera, póki co jestem trochę zajęty ale postaram się ustalić z Tobą termin jakiś. A druga sprawa: ok, będę od tej pory wklejał ID errora, no problemo

Jak to jest z tą funkcją dodawania z palca blogów do zenbloga? Można w końcu samemu (ręcznie) założyć blog na np. blog.co.uk a potem dodać dane wg schematu do zenbloga ? Będzie działał poster na takim blogu? Czy to dotyczy tylko przenoszenia do innych projektów blogów założonych przez zenbloga.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

tak, postery będą śmiagać jak dodasz ręcznie -przykład:

www.blog.co.uk;login;hasło;twojasubdomenabezhttpiwww.blog.co.uk

to przed pierwszym średnikiem zawsze dodajemy tak: www.jakasplatforma.tld

Informacyjnie - dziś wyjdzie paczuszka z kolejnymi poprawkami do posterów i będzie mozna już wiele blogów na tych samych platformach wrzucać do jednego projektu

Od jutra działamy nad czymś takim, że będzie można dodać do wybranych platform np. 10 postów za jednym zamachem np. do wordpress.com. Bez wylogowywania i czyszczenia ciastek. Po prostu logujemy się i w petli dodajemy 10 artykułów - przy czym będziemy losować pauzy pomiędzy dodanymi artykulami. Myślę, że funkcja się spodoba ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

10 postów za jednym zamachem np. do wordpress.com

To proponowałbym dodać też możliwość ustawiania dat publikacji, aby te 10 postów pojawiło się na blogu w pewnych odstępach czasu :)

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

tak - ostatnią ją ujawniliśmy, tylko bez podania typowo polskich platform, których z tego co pamiętam jest 10. Nie przekazujemy ich zagranicznym kllientom aby zachować je dla nas na długi czas.

tutaj <------- lista custom blogów obsługiwanych przez ZenBLOG aktualizacja z przed kilku dni

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

A czy gdzieś po postowaniu można pobrać link do artykuły czy tylko dane z pliku blogi_dodane.txt

Można szukać w pliku urls_articles.txt w katalogu "Results\nazwa_projektu\" w folderze instalacji ZennoPostera. Są tam linki i tytuły artykułów po średniku.

Dokładnie to mam, myślałem raczej o jakimś automatycznym wyciąganiu linków.

Druga sprawa. W PHP Melody zauważyłem, że przy niektórych stronach szablon wypełnia bardzo dziwnie pola:

login: wstawia kilka razy email w jednej linijce po sobie "email@email.plemail@email.plemail@email.pl"

password: jedno pole wypełnia dłuższym tekstem a drugie krótszym.

Możliwe, że to dotyczy stron z nowszą wersją.

A tak po za tym nieźle sobie poradził.

Edytowane przez zakopiec

@zakopiec - dzięki za info o phpmelody - jeśli mógłbyś podesłać jakiś przykładowy link srony, na której wystąpił ten problem z wypełnianiem tego formularza byłoby super :)

Nie wiem czy jest sens robienie wrzucania hurtowego artykułów - po co to komu bo pewnie we wszystkich blogach i tak to nie będzie obsługiwane. Jak ktoś chce więcej artów wrzucić to uruchamia postera i wrzuca. To jak już tam coś rzeźbić to już bardziej przydatną funkcją by było rozbicie w tle i oznaczanie która platforma łyka język pl, a która nie lub kasuje blogi. Część niestety kasuje więc taka funkcja by była pomocna bo najpierw zenek by brał teksty z pola pl, a jak by nie było to np wypełnione to by brał z wersji uniwersalnej (angielskiej). Myślę, że każdy by podsunał kilka typów które platformy kasują pl blogi i by się szybko bazę zrobiło.... a wiadomo, że jak jest okazja to lepiej mieć bloga po pl niż angielskiego pozycjonując pl frazy.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

@zakopiec - dzięki - sprawdzimy to

@InterPR - z tym wrzucanie wiekszej ilości postów to nie jest taki zły pomysł. Chcemy aby nasze blogi długo wytrzymały w sieci. Dodaliśmydziś testową wersje posera do wordpress.com Można ustawić poprzez dwuklik na szablonie - ile ma artów dodać oraz jaki odstęp (w dniach ma zrobić (godzina losowa)). Czyli co ile dni ma ustawić datę publikacji.

Tylko kilka platform oczekuje angielskiego contentu i potrafią zablokować polską treść. My wszystkie blogi testujemy zawsze na polskim języku. Możemy wstawić w naszej tabelce https://zptemplates.c... kolumnę z informacją o akceptowalnym języku. Teraz zenbloga używają francuzi, niemcy, indonezyjczycy, portugalczycy, chińczycy, rosjanie i wielu innych obywateli różnych państw. Nie jesteśmy wstanie przetestować tych wszystkich języów czy są usuwane czy nie.

Także dzisiejsza wersja 3.39 posiada testowy szablon wordpress_poster na którym w zennoposterze trzeba wykonać dwuklik i wypełnić dwa pola. Wprzypadku, gdy nie wypełni się formularza lub nie zrobi dwukliku będzie działał tak jak do tej pory - reszta informacji w changelogu.

Edytowane przez sebau

Kierunek popierw

Chcemy aby nasze blogi długo wytrzymały w sieci

Popieram kierunek w 100%, także jak już pisałem nacisk kładłbym na wszelkie tabelki, informację które pozwalają mniej wchodzić na spam radar moderatorów oraz oczywiście na niezawodność posterów i "zakładaczy". Nie wiem czy to możliwe, ale jakby dodać do zenbloga jakiś choćby minimalny system zarządzający postami to by było miło. Mam na myśli że pod danym blogiem w wykazie projektu możnaby bezpośrednio wyciągnąć adresy postów, albo zobaczyć ich liczbę.

Jeszcze mnie tylko gryzie formatowanie, bo za nic w świecie nie udaje mi się uzyskać efektu tekstu oblewającego obrazek, a próbowałem stosować te komendy które wkleiłeś pare stron wcześniej Sebau. BTW czy nową linię wymuszać znaczkiem <br> ?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

z tym wrzucanie wiekszej ilości postów to nie jest taki zły pomysł. Chcemy aby nasze blogi długo wytrzymały w sieci.

Tylko kilka platform oczekuje angielskiego contentu i potrafią zablokować polską treść. My wszystkie blogi testujemy zawsze na polskim języku. Możemy wstawić w naszej tabelce https://zptemplates.c... kolumnę z informacją o akceptowalnym języku. Teraz zenbloga używają francuzi, niemcy, indonezyjczycy, portugalczycy, chińczycy, rosjanie i wielu innych obywateli różnych państw. Nie jesteśmy wstanie przetestować tych wszystkich języów czy są usuwane czy nie.

no ale czy blog, w którym doda się 5 artykułów za jednym razem jest bezpieczniejszy? W jaki sposób? Kto będąc normalnym userem dodaje kilka artykułów w jednym dniu? :) Mam wrażenie, że to jest opcja zwiększająca niebezpieczeństwo niż odwrotnie bo moderator widzi, że tu normalny user prowadzący bloga tak się nie zachowuje :) No ale ok jako opcja niech sobie jest choć chyba dla wszystkich by było lepszą opcją trzymanie zakładania i posterów na blisko 100% poziomie (efekt ten sam, a możliwości znacznie więcej)

Co do wersji i usuwania "tylko" na kilku :) No niby to kilka ale jak się weźmie pod uwagę, że nie zakłada lub nie zakładało (bo teraz trochę skuteczność wzrosła) na bardzo wysokim poziomie % + usuną np 5 z powodu języka... to trochę powera takie coś traci, nie mówiąc o energii jak ktoś to podlinkowuje itd. Dodatkowa kolumna by się przydała, a jak już nie zmieniać nic w aktualnym kształcie to proponuję aby te bez pl języka (tylko te które usuwają) w szablonach dać dodatkowo do podkatalogu (czyli skopiować tylko te wersje aby móc je łatwo oddzielić) lub np je inaczej nazwać aby pojawiały się przy dodawaniu szablonów na początku.

Dzięki temu robiąc nowy projekt każdy by sobie mógł działać albo po staremu albo np odpalić najpierw zenka używając ang art, a jak założy te "usuwające" to odpali normalnie już zenka na standardowych templatach jak do tej pory.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.