Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

wersja 3.40 w panelu:

dodaliśmy:

edublogs.org

po zalogowaniu tutaj jest lista blogów z kolumną czy blog działa z polskim contentem czy nie. Przynajmniej według naszych spostrzeżeń. Zawsze mozna poprawić tą tabelkę. Tam gdzie jest "-" najlepiej użyć angielskiego contentu.

@InterPR - dzięki za sugestie. Możemy zrobić tak, że w przyszłych wersjach dodawalibyśmy w paczce blogi rozdzielone na katalogi pl i en. Tylko należałoby pamiętać o usuwanie starych szablonów.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Tak jeśli SEbau zrobił taka wersja to tak, chodzi mi o to ze udostępniania gotowych szablonów jest nie rozsądna decyzja. To tak samo jak by ktoś udostępniał listy czy mody do xR jako demo na spróbowanie :D

W temacie zawsze pisze ile kont Zennoblog zakłada konta, na ile platformach postuje, szablon jak szablon znamy skuteczność co tu sprawdzać Zennoposter? On jest w wersji demo.

Dobrze . a wersje ma 3,46 EN i nie wiem jak z tego zenbloga skorzystać w takim razie , pisze że mam wersje demo sciągnąc a takiej nie ma jak sam mówisz . No to co mam zrobić zeby zobaczyć jak on działa w praktyce ? Dobrze że go nie kupiłem od razu :)

Czy może teraz kupuje się tam tą nową wersję Mental power i tam jest już ten "moduł"?

Zennoblog działa oczywiście pod najnowsza wersja Zennoposter Mental Power 4.3.6.0. Napisz do SebaU na temat demo. Nie wiem o jakich "modułach" mówisz, widzę nie za bardzo wiesz o co chodzi

Zennoposter to taki magnetowid a Zennoblog to taka kaseta VHS, bardzie jaśniej nie wiem jak wytłumaczyć :D

• Like 1

Dobrze . a wersje ma 3,46 EN i nie wiem jak z tego zenbloga skorzystać w takim razie , pisze że mam wersje demo sciągnąc a takiej nie ma jak sam mówisz . No to co mam zrobić zeby zobaczyć jak on działa w praktyce ? Dobrze że go nie kupiłem od razu :)

Czy może teraz kupuje się tam tą nową wersję Mental power i tam jest już ten "moduł"?

Też byłem zielony. Nie mogłem załapać jak to dwa softy i zadawałem sobie pytanie czy muszę mieć oba.

Zenblog to jakby nakładka na zennopostera ułatwiająca pracę dla tych co jeszcze nie potrafią napisać sobie szablonu (w tym ja).

Zenbloga demko jest gdzie na stronce trafiłem przeglądając posty, ale gdzie nie powiem nie kojarzę.

Jak pochodzisz to zobaczysz.

Co do edublogs.com powiem tyle, że założyłem sobie tam bloga i trafił od razu do kosza. Napisałem i przywrocimy pisząc, że jest bardzo czuły na spam.

Powiem tyle, że warto mieć tam zadbany blog.

I oczywiście polski język na blogu został.

Edytowane przez zakopiec
  • Like 1

A cos w stylu nakładki dla poczatkujacych . Ja tam niby stworzyłem i nagrałem te zakładanie blogu step by step ale potem po puszczeniu pokazywał kolejne strony sign up i puste pola. Przydała by mi się ta nakładka jak ktoś wie gdzie znaleść to prosze o info. W sieci już nie ma dema próbowałem różne kombinacje i w cudzysłowiu i nic, ide jeszcze ubota spóbować :(

Najbardziej interesuje mnie jakas instrukcja , legenda opisująca wszystko zenno postera ?

Edytowane przez TRON

@sebau kilka propozycji do przeanalizowania :)

1. Może by iść za ciosem i wkrótce dodać free hosty? Mogło by to tak działać, że zakłada się konta i każdy by sobie mógł przygotować trochę unikalnych templatek, z których by zenblog sobie losował i tworzył strony. Poster by nie był potrzebny lub jeśli by była potrzeba to by dodawał artykuł pod tym co do tej pory było na stronie. Takiej funkcjonalności chyba nie ma ani jeden soft więc to idealne zadanie dla zenka :) (np spis jakiś tu)

2. Czy zamiast generowanych userów, imion, nazwisk defaultowo jest możliwość aby sobie przełączyć na używanie własnych userów/danych? Np zenblog by sprawdzał czy jest plik z imionami, nazwiskami, loginami i każdy by sobie mógł unikalne zrobić z synonimami- a jak plików nie ma to robi jak do tej pory czyli z wbudowanego słownika (czasem jest ostra sieczka i już po tym widać że taki blog nikt ręcznie nie założył :) )

3. Propozycja dodatkowych platform - tweeter, blip.pl, flaker.pl

4. Jeszcze by się przydał przycisk "sprawdź" w podglądzie założonych stron aby móc jednym klikiem sprawdzić czy założone strony są aktywne i w razie gdy jakiś został usunięty to sobie go skasować i móc wkrótce jeszcze raz spróbować.

Działajcie chłopaki bo wszystko idzie w dobrą stronę. Jak dodacie coś z tych funkcji to sam zenblog pewnie podrożeje na starcie ale nie ma się co dziwić bo będzie robił już całkiem sporo rzeczy niedostępnych gdzie indziej.

Edytowane przez InterPR

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.