Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Można zebrać te wszystkie informacje w jedną dużą instrukcję? Z czasem wyleci to z głowy, a później ciężko znaleźć.

Jest może jakaś lista platform blogowych z wyszczególnieniem tych, które umożliwiają postowanie przez xml-rcp?

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Do sprawdzenia blogi (tworzenie)

jimdo

manifo

mouthshu - można dodać linka w artykule ?

jimdo i manifo naprawione, będą dzisiaj w paczce. Co do mouthshut to tam moderacja bardzo szybko usuwa posty a nawet całe konta, można próbować z angielskojęzycznymi tekstami, linki są ale bez anchorów - inaczej nie da się tam aktualnie zapostować. Podgląd posta z anchorem jest niby ok ale jak się publikuje to cały link znika.

Posiadam zestaw swoich, prywatnych blogów (założonych przeze mnie) na skryptach: wordpress, drupal, joomla ( już z założonym userem). Czy mogę wykorzystać zenbloga do postowania na nich? Z tego co widziałem jest jakiś poster do tych platform. Jeżeli da sięto proszę o jakiś tutek jak to zrobić (szczególnie jak wprowadzić moje dane do logowania) Przyznam że do tej pory korzystałem tylko z templatek do zakładania blogów i postowania.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

@served - zajmiemy się zebraniem wszystkich najważniejszych tricków i zamieścimy to w jednym miejscu.

@bkartol tak jak @majster_misiek napisał jimdo i manifo poprawiliśmy

@Elias - oczywiście, że mozesz dodać swoje strony i publikować tam wpisy. Teraz jestem poza "fabryką" i nie napiszę Ci dokładnie jak ale wystarczy w katalogu projektu Results/PROJEKT przygotować odpowiednie pliki. Zazwyczaj jest to format URL;login;hasło w odpowiednich plikach. Dokładniejszą instrukcje podamy jutro jak sprawdzimy dokładnie jak to zrobić.

Poprawki manifo i jimdo są już w panelu gotowe do pobrania - wersja: 3.53

w dzisiejszej wersji doszedł także profil knowem a w tej paczce polskich web2.0 doszły 4 nowe polskie profile (nazw nie będziemy tu podawać, bo każdy użytkownik zenbloga i tak może to sprawdzić, ściągając paczkę) - w przyszłym tygodniu wpisowe na profile vip pójdzie nieco do góry - tu informacja jak zamówić polskie profile.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@Sebau

No no brzmi bardzo obiecująco, czekam na w miarę możliwie łopatologiczny tutorial (np. główny url czy logowania się podaje?) ! Swoją drogą jakby poszło gładko to powinniście się bardziej afiszować z tą funkcją (postowanie na druplu,joomli,wp - najpopularniejsze preclowe platformy) bo to już prawie jak dodawarka ;)

r0qqgk.gif

@Sebau

No no brzmi bardzo obiecująco, czekam na w miarę możliwie łopatologiczny tutorial (np. główny url czy logowania się podaje?) ! Swoją drogą jakby poszło gładko to powinniście się bardziej afiszować z tą funkcją (postowanie na druplu,joomli,wp - najpopularniejsze preclowe platformy) bo to już prawie jak dodawarka ;)

Zgadza się, nowe platformy pojawiają się na bieżąco i to jest moc tego chyba można zaryzykować stwierdzenie softu. Ja i chyba sporo userów równiez czekam jeszcze na to aby móc wygodnie wznawiać dodawanie - czyli te buttony czyszczące o których pisałem wcześniej. W przyszłości też sądzę, że taki mini wbudowany link checker by się przydał - to znaczy by sprawdzić które blogi już nie działają czy zostały usunięte i usunąc je z listy by na nie juz nie postować.

@mindryl - planujemy to dodać w tym miesiącu

w dzisiejszej wersji trochę nowości :)

+poprawka do myanimelist.net

+nowe zagraniczne web 2.0: wattpad.com, svpply.com, kiwibox.com, zimbio.com

+2 polskie serwisy na których można założyć profil

+dodanie wsparcia dla prywatnych proxy tak jak to jest zrobione przy blogach

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

wersja 3.55 dostępna

poprawka wikidot.com.

nowe web2.0:

mochimedia.com

fashiolista.com

polyvore.com

anobii.com

i dodatkowo 3 polskie profile vip

Tak jak już wspominałem wraz ze wzrostem liczby profili i użytkowników cena może się zmienić. Od jutra dostęp do polskiej paczki z profilami wynosi 70pln netto

Edytowane przez sebau

Z jakich proxy korzystacie na zenoblogu? możecie się pochwalić :)

Miałem pytac o to samo - uzywam proxy prywatnych ale przy używaniu ich w zenblogu mam zawsze liczbę wątków 0. Gdy zmieniam na not use to wszystko rusza, też tak macie? Podaje proxy we właściwym formacie w oknie projektu zenbloga. Nawiasem mówiąc też dobra byłaby opcja dodania proxy globalnie nie dla każdego projektu osobno - może da się to zrobić z poziomu zennopostera?

jak my wstawiamy prywatne proxy w okno projektu zenbloga to nam normalnie działa. W zennoposter wtedy not use powinno być, bo nie korzystacie z proxy zennopostera tylko ręcznie ustawiacie przez szablon i taki mechanizm sprawdza się najlepiej.

Można też dodać je do zennopostera globalnie (format taki sam jak w zenblogu tylko w pliku linia pod linią). Taki plik należy wciągnąć do zenka.

Edytowane przez sebau
  • Like 1

Poniżej wklejam świeża paczkę błędów, generalnie skuteczność mocno spadła, chyba w nowym miesiącem admini blogów się wzięli do roboty:

ZAKŁADANIE

onsugar - vc-1129

mywapblog - re-3611 (miałem error 502)

storify - 01a555e4-c036-4e4b-a550-9b3d9181400f

mylivepage - re-1609

experience - vc-8740

blog.co.uk - vc-9104

mouthshutcom - 2baad284-82e0-4d23-a0c0-ebf796f45a9c

migente - 067a66a7-28f3-4da7-8bdb-fb591dd8853e (ale możliwe że coś innego tam nie działa)

angelafire - w pewnym momencie wyskakuje taki popup z pytaniem o ankietę, jak recznie kliknę w podglądzie NEVER to wtedy idzie

Soup - id brak

blog.co.uk - vc-9104

sosblog - zakłada ale nie widać pierwszego posta

POSTOWANIE

angelafire - 15086d14-ba3c-4b04-898b-2b5fd9c78ad3

blogymate - cac3a1fa-f9b5-4026-a786-972017fcadcf

blox - 16da22da-0252-4cdb-bee9-1109a0b42317

bravenet - 4e07e2f7-decf-4437-a687-8c2ebbb3e461

storify - czy tylko u mnie pisze że mam się skontaktować na twotterze żebym mógł dalej postować? (blog jest online)

blogspot.es - proszę o sprawdzenie czy wysłany post faktycznie jest on-line, u mnie nie

r0qqgk.gif