Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

kodowanie?

Nie wiem, chyba...Ale jak i gdzie to poprawic?

edit: Hm, a to samo sie dzieje jak dam klonowac projekt "Clone project" - tu jest przyklad jak taki post wyglada...https://bukmeikuri.xanga.com/.....Sebau mogl bys to poprawic?

A przy okazji bardzo prosze kogos kto wie jak czy by mi wytlumaczyl jak podpiac proxy?? Juz pytalem wczesniej, ale nikt mi nie wytlumaczyl a samemu sie mi nie udalo rozwiazac...

Edytowane przez Lepee

@Lepee Tworzysz w notatniku i to jest przyczyną - używaj jakiegoś porządnego edytora tekstu jeśli nie chcesz dodawać artykułów przez aplikacje. Pisząc porządny edytor mam na myśli np. notead++ lub pspad. Właściwe kodowanie to utf-8.

Prywatne proxy podawać możesz w aplikacji zenblog wpisując je w pole proxy. Jeśli chcesz dodać kilka oddzielasz je średnikiem (format jest opisany nad tym polem).

ostatnie zmiany:

versja 3.105:

- dodane blogi:

arto.com

rottentomatoes.com

- nowe postery:

bugs3.com,

worldis.me,

arto.com,

rottentomatoes.com,

nowy profil web20:

hubpage.com,

- proszę skopiować folder CaptchaRecognition z głównej paczki zenbloga z "Progs/Modules" nadpisując stare jest tam moduł potrzebny do rozpoznawania captcha arto.com.

2013-24-05 ver 3.104

- nowy blog:

worldis.me,

- profile dodane web2.0:

lovelyish.com,

trello.com.

---------------------------------------------

2013-23-05 ver 3.103

- nowy poster: bloggorilla.de,

- bnaprawione: beeplog.com, canalblog.com.

2013-22-05 ver 3.102

- nowy blog:

bloggorilla.de,

- nowy profil:

goodreads.com.

2013-21-05 ver 3.101

- poprawka profilu:

xing.com.

- poprawki blogów: dreamwidth.org, jux.com, hpage.com, blackplanet.com,

- poprawki posterów: blackplanet.com,

2013-20-05 ver 3.100

- nowy profil web2.0:

sudokunctuedutw.

- nowy blog z posterem:

dreamwidth.org.

2013-17-05 ver 3.99

- nowe profile:

purevolume.com,

listsofbests.com

Cena zenbloga to 240PLN+vat

Cena szablonów VIP (w tym momencie 51 szablonów do zakładania mocnych profili na polskich stronach web 2.0) - koszt: 100PLN+vat

Jeśli ktoś potrzebuje szablonów do zakładania kont pocztowych przystosowanych do zenbloga (zapis w odpowiednim formacie i w przypadku yahoo otwiera skrzynkę na pop3 z którego korzystają szablony):

poczta na yahoo.co.uk

poczta na o2.pl

poczta na interia.pl

Cena pojedynczego szablonu do poczty 30LN+vat

Oczywiście wystawiamy FV. Zamówienia można składać na admin [@@@] zptemplates.com

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@sebau: Dzieki za wytlumaczenie, myslalem ze nie ma roznicy czy korzystam ze zwyklego notatnika czy z innego..wiec to podejrzewam jest juz rozwiazane.

Z tym proxy mi jeszcze bardzo prosze pomoz: mam liste proxy (kupilem konto na proxymarket.pl) ktore wygladaja naprzyklad tak: 115.134.3.45:8118 , 116.71.161.127:8080 , ...........Ale jak je podpiac do zenbloga? Bo w zenblogu pisze format: username@adress:port .....Tylkoze o jakie username chodzi? Moje do proxymarket.pl (tzn login)???

A po trzecie moglbys prosze bardziej wytlumaczyc o co chodzi z tymi szablonami do zakładania kont pocztowych przystosowanych do zenbloga? Czy one rusza w ramach projektu zakladania blogow, czy je trzeba puscic samodzielnie i potem gdzies podpiac? A czy wykorzystujac ten szablon juz nie trzeba miec konta pocztowego wlasnego (to znaczy konto pocztowe postawione przez ow szablon w pelni zastapi email na ktory chodza potwierdzenia rejestracji)???

@Mimik - dzieki za rade, kupilem, wlozylem, mysle ze dobrze....Tylko se nie jestem pewien bo myslalem ze proxy rozwiaze mi problem z IP (zmieni IP), a puscilem zalozenie blogu na blog.com, ale mi nie zalozylo i napisalo, ze nie zalozy bloga bo: Your IP 54.229.22.95 was blocked by our anti-spam system due to an overlo..... Tylkoze to samo mi pisalo tez przedtym niz dodalem to proxy...I najdziwniej bo moje Ip jest jeszcze inne...

@Sebau - jeszcze do tego textu, nie wiem czy caly problem jest w notatniku...bo dalem klonowac projekt i text bulgarski (tytul i artykul wstempny) mi znowu w naklonowanym projekcie pokazuje z kosteczkami na miejscu liter z diakrytyka...

@Lepee - prawdopodobnie to ip było zablokowane dla tej platformy. DZis nam blog.com założył. Co do notatnika to ciężko mi stwierdzić to ale na pewno coś z kodowaniem napsułeś. Czy nie możesz utowrzyć tego projektu normalnie w aplikacji i wtedy skoonować? Jeśli to będzie działać to wiadomo, że winą jest Twoje kodowanie w pliku.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

sebau - sprzedajesz może dodawarkę do wp lub znasz kontakt do osoby która taki szablon może sprzedać?

Druga sprawa, mam dalej problem z krokiem nr2 przy tworzeniu profili phpfusion,

@monstrum - pewnie Ci się czarne okienko konsoli przy drugim kroku nie pokazuje. Ustaw w windowsie tak:

Setting date and time to english(UK) for Windows 7:

- go to control panel,

- set view to category,

- click on Clock, Language and region,

- click on Change date and time format,

- choose english(UK or USA),

- restart ZennoPoster MP application.

Setting date and time to english(UK) for Windows XP:

- go to control panel,

- Click Date, Time, Language, and Regional Options, and then Click on Regional and Language Options,

- click Customize,

Dzięki Twojej instrukcji pojawia się czarne okno, ale w nim jest jedynie informacja "connecting to poczta.o2.pl Port: 995..." i nic się nie dzieje, czyżby źle ustawione dane poczty?

sebau - sprzedajesz może dodawarkę do wp lub znasz kontakt do osoby która taki szablon może sprzedać?

Druga sprawa, mam dalej problem z krokiem nr2 przy tworzeniu profili phpfusion,

@monstrum - pewnie Ci się czarne okienko konsoli przy drugim kroku nie pokazuje. Ustaw w windowsie tak:

Setting date and time to english(UK) for Windows 7:

- go to control panel,

- set view to category,

- click on Clock, Language and region,

- click on Change date and time format,

Setting date and time to english(UK) for Windows XP:

- go to control panel,

- Click Date, Time, Language, and Regional Options, and then Click on Regional and Language Options,

- click Customize,

Dzięki Twojej instrukcji pojawia się czarne okno, ale w nim jest jedynie informacja "connecting to poczta.o2.pl Port: 995..." i nic się nie dzieje, czyżby źle ustawione dane poczty?

Na o2 port powinien być 110

Taka moja mała sugestia - mam wrażenie, że ostatnio zenblog się robi trochę 'za popularny' przez co po pierwsze już wyraźnie spadła jego skuteczność, a dwa - linki są mniej stabilne, na coraz większej ilości serwisów są blokowane itp.

Ostatnio z tego co zauważyłem dość intensywnie prowadzona jest sprzedaż (programy affilacyjne itp.) i chyba coraz więcej ludzi tego używa.

Myślę, że warto coś z tym zrobić (tzn. podnieść cenę), bo jak tak dalej pójdzie, to zenblog stanie się niemalże nic nie wartym spamerskim narzędziem jak wiele innych.... A szkoda by było.

Takie tylko moje przemyślenie w trosce o jakość tego softu

mkrauze do blogów na darmowych platformach nie dodaj jedynie ZenBLOG. Robi to wiele innych zagranicznych programów, których popularność znacząco przewyższa ZenBLOGa. Jeśli gdzieś można spamować w łatwy sposób to wiadomo, że z czasem miejscówka zdechnie/zabezpieczy się/zablokuje linki/zablokuje indeksacje/podobne. Przy pomocy tych templatek można tworzyć fajne blogi, które mają szanse przetrwać długi czas. Można też tworzyć prosty spam, który długo nie pożyje.

Treningi WattUp.pl

mkauze: trudno wymagać od Sebau, aby ograniczył sprzedaż. To biznes , nie działalność charytatywna. Może jako użytkownik nie do końca jestem happy, że jest więcej takich jak ja.. ale przecież my- użytkownicy - ten program wykorzystujemy także do zwiększenia przychodu, nieprawdaż ?

Cała ekipa robi dużo dobrego, program jest często aktualizowany, a Sebau jest niezwykle pomocny zawsze, gdy się człowiek do niego zgłosi. Poza tym jak już wcześniej napisano , nie sam Zenglog działa na tych platformach.