Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

link checker obecnie sprawdza profile web2.0 - sprawdz czy masz w tym projekcie jakies (trzba też mieć nową wersje aplikacji - plik jar). Co do szybkich successów to na jenej maszynie też nam zennoposter robi takie szybkie ssuccesy. Kończy zanim zacznie. Restart zennoposter czasami pomaga. Nie wiem czy to jest to samo co u Ciebie.

wyszedł ZenBLOG 3.160 a w nim mała rewolucja w szablonach od blogów oprócz małych poprawek zmiana w strukturze plików. Od teraz szablony blogowe będą paczkach językowych. Czyli np. polskie platformy są w podkatalogu pl. Jeśli ktoś stawia na jakość to ta zmiana powinna mu się spodobać.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

link checker obecnie sprawdza profile web2.0 - sprawdz czy masz w tym projekcie jakies (trzba też mieć nową wersje aplikacji - plik jar). Co do szybkich successów to na jenej maszynie też nam zennoposter robi takie szybkie ssuccesy. Kończy zanim zacznie. Restart zennoposter czasami pomaga. Nie wiem czy to jest to samo co u Ciebie.

Mam nową aplikację i założone profile web20 - będę jeszcze kombinował, ale na razie mi coś nie działa.

Z tym zennoposterem mam to samo. Ma ktoś tak jeszcze? Nie wiecie co można z tym zrobić?

link checker możesz odpalić np. tak: 5,5,5,-1

z tym zennoposterem to kiedyś to występowało przy wersjach 4.x a teraz przy najnoszej tez to już widzieliśmy. Nie mamy pojęcia czemu tak się dzieje. Występuje to u nas sporadycznie i to na jednej maszynie.

@jehowy - masz racje. Początkowo zostawiliśmy to myśląc, że projekty będą ludzie robić tak. Projekt_PL i tam zalozy sie blogi tylko polskie i wtedy postery i tak zawsze wszystkie emożna b zakładać ale jeśli ktoś chce w jednym projekcie trzymać kilka wersji językowych to rzeczywiście wygodniej będzie też paczki posterów poukładać ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

z tym zennoposterem to kiedyś to występowało przy wersjach 4.x a teraz przy najnoszej tez to już widzieliśmy.

A czy jest możliwe, że nowy zb i najnowsze szablony słabo działają z wersją 4.x?

Chodź sam w to wątpię to ostatnio już zp niemalże mi nie działa i szukam każdej możliwej przyczyny.

Edit: reinstaluję wszystko i zobaczę co z tego będzie

Edit2: przeinstalowałem wszystko jeszcze raz i ... działa:D Tzn. zdarzają się jeszcze problemy z przelatywaniem całości, ale to raz na jakiś czas i restart pomaga.

Tak więc problem rozwiązany, przyczyna nieznaleziona.

Edytowane przez mkrauze

W zenblogu naprawiliśmy trochę blogasków ostatnio i dodaliśmy kilka nowych:

deviantart.com,

ghanaweb.com

myindopage.com

yesbo.de

dodaliśmy też zakładanie profilu z linkiem na

pinterest.com.

przyjmujemy też zapisy mailowo (admin @ zptemplates.com) na vip3 (profile z możliwością dodanie linka na polskich stronach z TR) - cena startowa to 70pln netto. Paczka zostanie wydana n początku tygodnia.

Edytowane przez sebau

przyjmujemy też zapisy mailowo (admin @ zptemplates.com) na vip3 (profile z możliwością dodanie linka na polskich stronach z TR) - cena startowa to 70pln netto. Paczka zostanie wydana n początku tygodnia.

Może tak najpierw polepszyć skuteczność w profilach vip1 i vip2 ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

kilka dni temu była większa aktualizacja vip i vip2 i jeszcze niejedna będzie. Co do deklaracji ilości to chcemy zawsze utrzymać 50-60 szablonów ale zawsze będzie kilka niedziałających, mających jakieś problemy techniczne, zmieniające np. zabezpieczenia, nielubienie danej skrzynki pocztowej i tedy mija kilka dni zanim zauważymy tą zmianę i zaktualizujemy szablon. Wartościowych polskich profili nie jest tak dużo jak zachodnich serwisów. Po paczce 3 do czwórki trafiałyby chyba same fora. Jeśli będzie za mało skutecznych szablonów w paczkach to po prostu dodamy nowe.

Edytowane przez sebau

@sebau

Odpalam linkcheckera przy projekcie, który ma założone profile web 2.0, zgodnie z Twoimi zaleceniami. Skórka coś tam mieli, ale bardzo szybko kończy pracę i pojawia się przy niej żółty trójkąt. W folderze dla danego projektu tworzy się przy tym plik z profilami z dopiskiem "copy" uszczuplony o kilka profili. Jednak część odrzuconych profili zawiera poprawne linki. Czy to tak powinno działać ?

Mam propozycję takiego drobnego acz jak sądzę bardzo istotnego usprawnienia do zenbloga Mam na myśli na wzór dodawarek do różnych skryptów mozliwość zdefiniowania kilku baz - zwłaszcza dla stepowych szablonów. Przykładowo chcemy puścić nowy projekt jedynie dla wyselekcjonowanych iluś adresów - przydałaby się mozliwość ich dodania albo ręcznie do nowej bazy albo dodatkowo bezpośrednio z raportu udanych dodań. Biorąc pod uwagę szybkość zenka byłoby to spore usprawnienie. W edycji projektu wystarczyłaby lista rozwijana z bazami all, prywatna czy raport(zbierająca udane dodania z raportów ze wszystkich dotychczas puszczonych projektów).

@mindryl

Nie wiem czy dobrze cię rozumiem, ale wydaje mi się, że to trochę bez sensu. Możesz sobie trzymać kilka list i ręcznie zmieniać ich nazwy, tak by wczytywała ci się ta co chcesz. Wg. mnie niepotrzebne rozbudowywanie w kierunku nie tym, pod który zenblog został stworzony. Ale to moje zdanie