Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Postuluje za wiosennymi porządkami w profilach, nie ma sensu trzymać profili, gdzie nie da się umieścić linku, albo link jest zrobiony za pomocą przekierowania, np w paczce VIP1 PL, można maksymalnie zrobić 37 profili (testowane parokrotnie na kilku mailach i przebiegach), z czego około 30 jest dobrych, więc tracimy czas na 20 profili z jednej paczki

Kasowanie według mnie to nie jest najlepsza opcja - dużo lepsza by było zrobienie jakiegoś inteligentnego wysyłania mini raportu do was że dany profil ma problem. Wtedy moglibyście poprawić szablon i wkróce problem by może zniknął a usunięcie szablonu tego nie rozwiąże i nie pomoże naprawić problemu.

Również przyłączam się do dodania opcji raportowania profili gdzie już nie można dodać linka oraz tych, które trzeba poprawić.

Zamiast tworzyć kolejne paczki VIP: 7, 8, 9... życzyłby sobie aby w tych które zostały już zakupione ilość działających profili była taka jaka miała być przy sprzedaży.

• Like 1

W przypadku paczki VIP 1 jest trochę profili, które są np. przez jakieś przekierowania i rzeczywiście wielkiej wartości seo same w sobie nie niosą ale w połączeniu z szablonem autologin można czasami z nich coś wycisnąć. Paczki co jakiś czas uzupełniamy o jakieś profile. Pewnie w vip1 przewinelo sie ze 100 adresów już przez rok. Ta paczka była sprzedawana na poczatku w niskiej cenie tu na forum i najwięcej osób ją wykupiło. W każdym bądź raie staramy sie zawsze utrzymać 40-50 szablonów działających.

@ergoSeo - w paczce VIP są same profile web 2.0. W szablonach zenbloga jest dodanych kilka platform blogów .de ale w samych paczkach VIP są tylko strony z możliwością wypełnienia profilu i wstawienia jakiegoś linka.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

W szablonach stepowych, przy potwierdzaniu powinno kasować maila? Nie jestem pewien czy dobrze aktywuje zalozone konta

W sumie mozna zawsze uzyc innego softu do potwierdzenia i dziala jak nalezy :)

Edytowane przez jehowy

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Postuluje za wiosennymi porządkami w profilach, nie ma sensu trzymać profili, gdzie nie da się umieścić linku, albo link jest zrobiony za pomocą przekierowania, np w paczce VIP1 PL, można maksymalnie zrobić 37 profili (testowane parokrotnie na kilku mailach i przebiegach), z czego około 30 jest dobrych, więc tracimy czas na 20 profili z jednej paczki

Do tego dochodzą wygasłe domeny, nie działające serwisy.

Zmierza to w niebezpieczną stronę wypuszczania nowych wersji i zapominania o starych, nie uzupełniania niedziałąjących szablonów, a w końcu płacimy za paczke i później za abonament. (historia, omniadd, omni speed, omni... shit)

• Like 3

Ja ponad miesiąc temu podesłałem autorowi całkiem sporą ilość domen, które nie dają możliwości dodawania linków lub coś innego. Do dnia dzisiejszego wszystkie profile siedzą w paczkach. Ja już dawno zauważyłem, że to zrobiło się tylko do zarabiania czyli płacisz za nowe a stare jak nie działają i trzeba byłoby dodawać nowe profile to już nie problem... jedyne naprawiane profile to te które mają lekkie zmiany np. zmiana atrybutu w polu rejestracji.

Czekam jak inni na poprawę sytuacji i na razie cisza :)

PS. potwierdzam, że zmierza to w kierunku softów kojotka

Edytowane przez ar4

W szablonach stepowych, przy potwierdzaniu powinno kasować maila? Nie jestem pewien czy dobrze aktywuje zalozone konta
W sumie mozna zawsze uzyc innego softu do potwierdzenia i dziala jak nalezy

W stepówkach maile są wrzucane do folderu także jak inny szablon step2 pobierze to dopiero po jego skończeniu nieużyte zostaną zwrócone do folderu. Dlatego drugi krok powinno się odpalać w ten sposób, żeby nie odpalac naraz 5 stepów 2 z różnych skryptów. step1 i step 3 mozna odpalac po kilka.

Zmierza to w niebezpieczną stronę wypuszczania nowych wersji i zapominania o starych, nie uzupełniania niedziałąjących szablonów, a w końcu płacimy za paczke i później za abonament. (historia, omniadd, omni speed, omni... shit)

Nie zapominamy o starych. Podeslij nazwe tego szablonu lub url. Jeśli jakas strona wygasa to czasami są przerwy w działaniu serwisu i usuwanie takiego adresu bo np. 3 dni strona nie chodzi byłoby przesadą. Czekamy jakiś czas i jak się powtarza to wtedy usuwamy.

Ja ponad miesiąc temu podesłałem autorowi całkiem sporą ilość domen, które nie dają możliwości dodawania linków lub coś innego. Do dnia dzisiejszego wszystkie profile siedzą w paczkach.

Prawdopodobnie podeslales mi je na gadu-gadu a nie na maila, bo tam nie mogę tego znaleźć. Czasami przy "padnięciu" baterii nie zapisuje mi w historii rozmowy (nie używam gadu-gadu). Po prostu podeslij mi jeszcze raz na maila.

Akurat w ostatnich dniach od 7 kwietnia uzupełniliśmy braki w starych paczkach, wystarczy sprawdzić changelog :)

• Like 1

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@ar4 - Twoje logi były 28 lutego i po tym była akcja naprawiania - z tej 100tki adresów założyło u nas teraz bez problemów poprawnie 50. 12 usuneliśmy - a część już wcześniej była usunięta. Jest kilka takich, że maile po prostu dość często nie przychodzą. W części były np. trudne captche - dodaliśmy więcej prób odpowiedzi na tą captche lub inne modyfikacje, bo przykładowo DBC raczej niedbale odpowiadają na obrazki.

@adis168 - podeślij logi z dzisiejszej próby Results/!zenblogweb20log.txt - zakładam, że odpaliłeś wczorajszą wersje raz plik z pytaniami i odpowiedziami, który też wczoraj był modyfikowany. W najbliższych dniach będziemy robić więcej poprawek w profilach, także log się przyda.

@Sebau gdzie znajde publicznego changelog'a odnośnie profili? ( w panelu dostepny tylko Zenblog)

Chce zobaczyć co zostało poprawione w ostatnim czasie, zakup kota w worku mnie nie interesuje.

• Like 1

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@adis - logi sprawdzamy jeśli ktoś podsyła. Jedak jak na większości wychodzi nam, że klient miał problem z captchą to jest to tylko marnowanie czasu, dlategozależy nam na logach gdy u klienta jest prawidłowo wypełniony projekt. Wysyłane logi są nam przydatne choćby po to, że każde środowisko różni się - używasz IP lub proxy od innego providera(mogą wystąpić różnice w wyświetleniu strony i poprzez zmiane np. lokalizacji szablon teoretycznie może nie zaskoczyć). To samo gdy używasz innego serwisu do captcha, który np. w captcha nie uwzglednia wielkosci znaków lub np. nie masz odpowiedzi na pytania. To wszystko ma wpływ - szablony działające na jednej instalacji mogą nie zadziałać na innej w 3 próbach.

@cinmar - wrzucimy tego loga z vip pl dla nieaktywnych użytkowników.