Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

to za około tydzień najlepiej pobrać. Postaram się o tym tu napisać. Co do aktualizacji automatycznych, to sprawdzę czy coś się da z tym zrobić.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Aktualizacje aktualizacjami, dla mnie dużo wiekszą niewygodą jest korzystanie z maili, które co chwilę trzeba podmieniac. Czy jest opcja by działały równiez wpisane tak jak np w gsa by była zbiorcza skrzynka? Czyli by w polu email konfiguracja pierwsza pozycja to był email do rejestracji a reszta email gdzie spływają faktyczne maile z potwierdzeniem. Dotyczy to wszystkich softów z Waszej stajni, a konfigurowanie tylu skrzynek, gdzie trzeba częśto wyłączyć antyspam, zapisac gdzies taką skrzynke jest zbyt czasochłonne, Wiem, ze wynika to z tego, ze łatwiej znleźć linki w ten sposób, ale wystarczy wyczyścic jedną skrzynkę tylko z maili i można lecieć dalej na tych samych ustawieniach.

Aktualizacje aktualizacjami, dla mnie dużo wiekszą niewygodą jest korzystanie z maili, które co chwilę trzeba podmieniac. Czy jest opcja by działały równiez wpisane tak jak np w gsa by była zbiorcza skrzynka? Czyli by w polu email konfiguracja pierwsza pozycja to był email do rejestracji a reszta email gdzie spływają faktyczne maile z potwierdzeniem. Dotyczy to wszystkich softów z Waszej stajni, a konfigurowanie tylu skrzynek, gdzie trzeba częśto wyłączyć antyspam, zapisac gdzies taką skrzynke jest zbyt czasochłonne, Wiem, ze wynika to z tego, ze łatwiej znleźć linki w ten sposób, ale wystarczy wyczyścic jedną skrzynkę tylko z maili i można lecieć dalej na tych samych ustawieniach.

A nie możesz rozwiązać problemu odpowiednim szablonem? Ja rejestruję konto email i zapisuję dane do pliku w formacie jaki łyka zenblog. Za każdym razem, gdy puszczam profilowanie zakradam konto email. W ten sposób zawsze możesz mieć gotową skrzynkę. Zwróć uwagę, że na ten sam adres nie da się założyć drugiego konta np. w serwisach spolecznościowych czy forach.

Tak, tylko, ze tu masz też inny problem - musisz na nowo założonych skrzynkach (nie wiem gdzie je zakładasz) konfigurowac antyspam - by Ci nie wpadały tam maile. I druga strona co jakiś czas się przelogować jesli to darmowa skrzynka.

Ale zasadniczo tracisz też to co jest w zamyśle autorów, czyli by nie postować na ten sam szablon drugi raz, co jest przydatne. Tu chodzi tylko o to by zenblog szukał potwierdzeń logując się na skrzynkę podanym loginem i hasłem - w twoim przypadku będą to właśnie skrzynki nowo załozone, a jeśli ktoś chce skrzynkę zbiorczą, to równiez mu to zadziała. A obecnie korzysta on z pierwszego pola email - jak dla mnie jest to spory bład wszystkich zenaplikacji.

No to przecież piszę o tym - jak włąsnie zmieniasz co chwile skrzynkę to juz to zabezpieczenie nie działa - ale to nie problem akurat. Chodzi o to by logowanie działało również przy przekierowaniu na jedną skrzynkę - tak jak w jest np w gsa i większości seo softów.

No to przecież piszę o tym - jak włąsnie zmieniasz co chwile skrzynkę to juz to zabezpieczenie nie działa - ale to nie problem akurat. Chodzi o to by logowanie działało również przy przekierowaniu na jedną skrzynkę - tak jak w jest np w gsa i większości seo softów.

Jeżeli skrzynka jest zmieniana dla projektu to zabezpieczenie jak najbardziej działa, nie ma ono nic wspólnego z konfiguracją mailową. Można skrzynkę zmieniać do woli a załozy się dla projektu tylko po jednym blogu i po jednym profilu web2.0 na danej platformie.

Pocztę o2 można zautomatyzować tak żeby zakładała konta i wyłączała antyspam, na yahoo nie trzeba wyłączać ale tam jest troszkę ciężej z automatyzacją.

Edytowane przez majster_misiek

nie zawsze. Są skrzynki pocztowe w których loginem jest mail ale są też takie, że wymagają loginu jako użytkownika.

Sporo poprawek w szablonach doszło i dochodzą mnie słuchy, że skuteczność wzrosła.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ja nie neguje tego typu podawania maila. Chodzi mi o to w jaki sposób wasze aplikacje szukają linków weryfikujących. Pisałem o jednej skrzynce zbiorczej - bo z niej chcę by zbierane były maile i co za tym idzie w takim przypadku włąśnie zawsze login jest różny niż mail.

Pytanie więc do autorów czy przy wyszukiwaniu linku weryfikującego szablony korzystają z pola email (co byłoby dziwne) i czy wszystkie szablony (zenblog, zenogloszenia, zenhost itd) działają w ten sam sposób?

Ja nie neguje tego typu podawania maila. Chodzi mi o to w jaki sposób wasze aplikacje szukają linków weryfikujących. Pisałem o jednej skrzynce zbiorczej - bo z niej chcę by zbierane były maile i co za tym idzie w takim przypadku włąśnie zawsze login jest różny niż mail.

Pytanie więc do autorów czy przy wyszukiwaniu linku weryfikującego szablony korzystają z pola email (co byłoby dziwne) i czy wszystkie szablony (zenblog, zenogloszenia, zenhost itd) działają w ten sam sposób?

Pole email configuration jest używane do łączenia się ze skrzynką i nie ma nic wspólnego z kryterium wyszukiwania linków aktywacyjnych. Każdy szablon ma osobne wyszukiwanie linka specyficzne dla danej platformy. Wszystkie szablony działają w ten sam sposób.