Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie - jaki dajecie execution time puszczając szablony web 2.0? Mam wersję standard zennopostera. I jak daję więcej niż 1, to sypią mi się errory, że "probably no project to proceed".

Alert "probably no project to proceed" występuje w przypadku gdy:

- nie ma aktywnego projektu w ZenBLOGU,

- dla wszystkich aktywnych projektów został już założony profil na danej platformie (ZenBLOG ma blokadę jednego profilu/bloga na projekt).

Jeżeli execution count, bo chyba o to chodzi został ustawiony na 2 przy jednym aktywnym projekcie (czyli szablon ma się odpalić 2 razy) a założył się za pierwszym razem to za drugim odpaleniem wyświetli taki właśnie komunikat. Polecam w zakładce stop(przy jednym aktywnym projekcie) w ZennoPoster dla szablonów blogów i profili ustawiać success count na wartość 1 - wtedy szablony nie będą próbować odpalać się ponownie gdy udało się założyć platformę za pierwszym razem.

• Like 1

blogów jest aktualnie 88 wszystkich, z czego u mnie wychodzi koło 47-50 założonych. Jeśli z polskim contentem, to zazwyczaj francuskie blogi Cie skasują i część niemieckich i nl, więc pozostaje około 35 działających. Tak to u mnie wygląda.

Ja też mam pytanie: czy dostaliście kiedyś filtra, za skierowanie wszyskich założonych blogów na 1 domenę (różne anchory oczywiście)?

• 3 tygodnie później...

Mam problem:

zainstalowałem zennopostera i zenbloga na nowym laptopie.

Odpalam .jar ZenBloga - dodaję projekt - konfiguruję ale nie zapisuje mi danych.

Mam ten nowy projekt na liście projektów ale jak zamykam konsolę .jar i odpalam ponownie to projektu nie ma.

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Mam fatalną skuteczność przy zakładaniu blogów (przy dobrych wiatrach założy kilka). Korzystam z własnych proxy, które działają (sprawdzane na podglądzie w Zennoposter, zresztą bez proxy też nie zakłada), szablony i plik główny są aktualne, używam catchall maila (co uruchomienie projektu zmieniam ręcznie, Zenka restartuję). Wszystkie aplikacje związane z Zennoposterem dodane do wyjątków w regułach zapory. Błędy w Zennoposterze oczywiście enigmatyczne ("Element not found..."). Parę godzin temu Zenek chodził słabo, ale teraz jest dramat. O co może chodzić? Na podglądzie widać, że po prostu wyrzuca mnie z szablonu (w losowych momentach), czasem nie uzupełni hasła itd.

edit:Teraz już w ogóle nie ładuje niczego, pojawia się FF Instance i od razu się zamyka (udało się na 2/43 angielskich blogach). Mam Zennoposter Standard, uaktualniony dzisiaj.

Edytowane przez bartosm

Mam problem:

zainstalowałem zennopostera i zenbloga na nowym laptopie.

Odpalam .jar ZenBloga - dodaję projekt - konfiguruję ale nie zapisuje mi danych.

Mam ten nowy projekt na liście projektów ale jak zamykam konsolę .jar i odpalam ponownie to projektu nie ma.

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Spróbuj dać pełen dostęp dla użytkownika na cały folder "Progs" w folderze instalacji ZennoPostera.

Mam fatalną skuteczność przy zakładaniu blogów (przy dobrych wiatrach założy kilka). Korzystam z własnych proxy, które działają (sprawdzane na podglądzie w Zennoposter, zresztą bez proxy też nie zakłada), szablony i plik główny są aktualne, używam catchall maila (co uruchomienie projektu zmieniam ręcznie, Zenka restartuję). Wszystkie aplikacje związane z Zennoposterem dodane do wyjątków w regułach zapory. Błędy w Zennoposterze oczywiście enigmatyczne ("Element not found..."). Parę godzin temu Zenek chodził słabo, ale teraz jest dramat. O co może chodzić? Na podglądzie widać, że po prostu wyrzuca mnie z szablonu (w losowych momentach), czasem nie uzupełni hasła itd.

edit:Teraz już w ogóle nie ładuje niczego, pojawia się FF Instance i od razu się zamyka (udało się na 2/43 angielskich blogach). Mam Zennoposter Standard, uaktualniony dzisiaj.

Ja obstawiam na słabe proxy, chociaż napisałeś, że bez też nie zakłada... Albo jakieś błędy w projekcie.

Proxy odpada ze względu na to, że bez proxy też nie działa. Błędy w projekcie też bym wykluczył, bo na starych projektach, gdzie udało się założyć po kilkadziesiąt blogów problem jest taki sam. Zresztą dlaczego błędny projekt miałby wyrzucać z szablonu zanim ten w ogóle załaduje stronę główną?