Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nie uzywacie wlasnych domen ? wystarczy zalozyc pare subdomen, na kazdej pare skrzynek pocztowych i maile dochodza w 100%, na darmowych sa czasem filtry antyspamowe ktore blokuja maile, nawet z rejestracji

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Ja mam automat pod wlasne poczty :P automatycze zakladanie subdomen + maili. Z tymi pare skrzynek bylem skromny, sam wrzucam po 200 do panelu generowania projektow do zenka :P

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Wadą skrzynki we własnej domenie jest to że jest mega nienaturalna, i jak admin widzi profil założony na skrzynkę we własnej domenie to od razu profil leci, dlatego lepszym rozwiązaniem jest 1 przebieg mail w ogólnodostępnej skrzynce, 2 przebieg własna domena.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Serio jest taka różnica ? Nie sprawdzałem ale mam wrażenie że jak jeden/dwóch adminów usunie taki profil to jest max. A mail na własnym serwerze ma mniejsze problemy z otrzymywaniem wiadomośći i przyśpiesza prace bo latwo je zalozyc.

@agape - naprawdę jest różnica. Dlatego zalecam użyć własnych domen ale przynajmniej raz warto zapuścić na znanej domenie pocztowej, bo nawet część serwisów nie przyjmuje poczty "z dzikich" domen - czyli linka aktywacyjnego tam nie wysyłają. Myślę tu o VIPach innych niż pl.

Co do zmian to peelki przejechaliśmy i dziś może uda się prawie skończyć eenki. Po weekendzie najwyżej jakiś niedobitki skończymy. Warto też dziś po 16:00 pytania pobrać (plik qa.txt)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Odnośnie maila właśnie ... W projekcie mam: catchall, własny serwer mailowy, domena nie pl, spf, dkim, inne cuda na kiju ale ...

po zmianie IP, podczas kolejnej próby dodania odrzuca @ (widać w podglądzie), zmiana danych przed małpką pomaga.

Tylko jak to zautomatyzować ? Nie można wprowadzić {bolek|lolek|tola}@catchall ? Może jakieś inne rozwiązanie ?

Ps. wątki nie są "ucianane" - maszyna dedykowana, z zapasem zasobów a emaile dochodzą na serwer.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

• 4 tygodnie później...

Używasz Stunnel ?

E: po zapisie, już widzę że nie. Faq zenbloga jest bardzo krótkie, a 1/4 strony dotyczy właśnie tego zagadnienia ...

Edytowane przez Konik^Morski

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

wklej stunnel.conf tutaj

a w Zenblogu zmieniłeś na:

Melvin3Slattery4@yahoo.com;Melvin3Slattery4;WwDifRB6wR;127.0.0.1;110

?

Edit: jak już zadziała, to powyższe konto podaruj już sobie i załóż nowe ;)

Edytowane przez Konik^Morski